Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Porto" uzvara garantē "Metalurgam" vietu Eiropas līgas 2. kārtā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Porto" uzvara garantē "Metalurgam" vietu Eiropas līgas 2. kārtā
Jurģis Kalns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Portugāles kluba "Porto" triumfs Eiropas līgas finālā nācis par labu Latvijas kausa izcīņas finālistei "Liepājas Metalurgam". Liepājnieki pa taisno iekļuvuši Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtā.

Latviju 2011./2012. gada Eirokausu sezonā pārstāvēs četri klubi. Latvijas čempione "Skonto" startēs Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā. Dalību turnīrā rīdzinieki uzsāks no 2. kvalifikācijas kārtas (pirmajā spēlē pundurvalstu čempiones), kur nebūs izsēto vienību vidū (leišu čempioni "Ekranas" gan ir). Pretiniekos var tikt tādi klubi kā Haifas "Maccabi" un Krakovas "Wisla", bet tikpat labi "tikai" Gruzijas, Somijas vai Lietuvas čempionvienības.

Eiropas līgā Latvijai bija paredzētas trīs vietas. Ar Daugavpils "Daugavu" viss bija skaidrs jau iepriekš - tā dalību turnīrā sāks no 1. kārtas. Pavisam nedaudz daugavpiliešiem pietrūka, lai tiktu izsēto klubu vidū, bet šoreiz būs jācenšas izsisties tālāk caur neizsēto zaru. Pirmajā kārtā bija jāstartē arī "Liepājas Metalurgam", taču "Porto" uzvara šī gada finālā visu sagriezusi kājām gaisā. Portugāles klubam kā turnīra uzvarētājam bija garantēta vieta grupu turnīrā, bet Falkao un kompānija jau kvalificējusies Čempionu līgas grupu fāzei, līdz ar to šī kluba vieta paliek vakanta. Tas sagriezis kājām arī visu kvalifikācijas shēmu, tādējādi "Metalurgam" un Moldovas trešajam spēcīgākajam klubam automātiski dota iespēja startēt 2. kvalifikācijas kārtā. Tur liepājnieki pilnīgi noteikti nebūs starp izliktajām vienībām.

Daudz labākā situācijā būs "Ventspils", kas diezgan droši 2. kvalifikācijas kārtā būs starp izliktajām. Tas ļauj cerēt, ka vismaz vienam Latvijas klubam Eirokausu sezona varētu arī ieilgt. Turēsim īkšķus!!

Eirokausu izloze notiks jūnijā.

Latvijas klubi Eirokausos

KlubsTurnīrsKārtaSituācija
SkontoČempionu līga2. kārtaneizsēts
VentspilsEiropas līga2. kārtaizsēts
Liepājas MetalurgsEiropas līga2. kārtaneizsēts
DaugavaEiropas līga1. kārtaneizsēts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-05-19 18:32, pirms 13 gadiem
Tak vajag vienreiz grupas spēlēs trāpīt iekšā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-05-19 18:57, pirms 13 gadiem
gascoigne rakstīja: Nebūtu nekas pretī ja Eiropas sezona iestieptos visiem mūsu klubiem
Es jau arī nebūtu pret! Bet gan cik reāli tas ir iespējams! Nu jāgaida izloze, un tad jau redzēs!

  +9 [+] [-]

, 2011-05-19 19:31, pirms 13 gadiem
Virslīgas čempī esmu tikai pa Metalurgu, bet kad sākas EL tad esmu pa jebkuru LV klubu novēlu visiem klubiem veiksmi

  +5 [+] [-]

, 2011-05-19 19:58, pirms 13 gadiem
suliigais mandariins rakstīja: Virslīgas čempī esmu tikai pa Metalurgu, bet kad sākas EL tad esmu pa jebkuru LV klubu novēlu visiem klubiem veiksmi
Par savējiem visās frontēs, bet pašmāju čempī tikai un vienīgi par FK Ventspili!

Cerams, ka Skonto neapkaunos mūs un nospēlēs godam!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-19 20:38, pirms 13 gadiem
Daudz labākā situācijā būs "Ventspils", kas diezgan droši 2. kvalifikācijas kārtā būs starp izliktajām. Tas ļauj cerēt, ka vismaz vienam Latvijas klubam Eirokausu sezona varētu arī ieilgt.

- shitas nav isti korekti, autor. Tad jau vareji rakstit tieshi: Tas, ka piedalaas Ventspils, ljauj cereet...

     [+] [-]

, 2011-05-19 20:57, pirms 13 gadiem
IzskatAs ka LM to jau zināja tāpēc zaudēja Vpilij. Bet ja nopietni tad novēlu veiksmi Vpilij, bet ceru uz veiksmīgu izlozi LM. Vilij šobr;it spēcīgakais sastāvs virslīgā. LM ir gana spēcīgs, bet liekas ka treneris nemāk izmantot visu potenciālu. 1,2 piepēles= kļūda, kaut kas nav precīzi atstrādāts treniņu procesā......

     [+] [-]

, 2011-05-19 21:19, pirms 13 gadiem
Tad jau varbūt LM pret Vpili 2.kārtā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-19 23:21, pirms 13 gadiem
Ar šādu sastāvu, kāds Ventspilij ir tagad, viņi var paveikt daudz. Protams, jāvēl visiem veiksmi, bet nu vēl jāsakatās, kādi pretinieki nāks pretī. Liepāja arī ir spēcīga komanda un Skonto un Daugava šogad arī var paspīdēt, lai gan noteikti nebūs starp favorītiem savos pāros, ja reiz ir neizsēto komandu zarā. Lai veicas. Un, protams... Paldies Porto!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-20 02:44, pirms 13 gadiem
Kāds man varētu izskaidrot to izsēto un neizsēto koncepciju

     [+] [-]

, 2011-05-20 09:50, pirms 13 gadiem
veiksmi muusu klubam

     [+] [-]

, 2011-05-20 15:15, pirms 13 gadiem
DonKastilio rakstīja: Kāds man varētu izskaidrot to izsēto un neizsēto koncepciju
starp neizsētajām komandām ir klubi, kuri Eiropas klubu reitingā ir, salīdzinoši, zemā vietā, respektīvi, tiem vajadzētu būt vājākiem klubiem. Starp izsētajām komandām ir stiprākas komanda (vismaz teorētiski tā vajadzētu būt) un šīs izsētās komandas nevar tik salozētas savā starpā.
kaut kā īsti nesanāca baigi sakarīgi uzrakstīt, bet ceru, ka domu saprati.