Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "Zenit" izgāžas Malagā

Andrejs Siliņš

C grupa: "Zenit" izgāžas Malagā
"Zenit" dārgais pirkums Halks pirmajā ČL mačā nespēja glābt savu komandu no pamatīga zaudējuma
Foto: AFP/Scanpix

Otrdienas vakarā UEFA Čempionu līgā sākās grupu turnīrs un C grupas pirmajā mačā futbola tirgu saviļņojusī Sanktpēterburgas "Zenit" izbraukumā ar rezultātu 0:3 atzina finansiālās problēmās nonākušās debitantes "Malaga" pārākumu. Otrā grupas spēlē "AC Milan" mājās nespēja uzveikt beļģu "Andderlecht" - 0:0.

"Malaga" piezemē "Zenit"

"Zenit" nācās iztikt bez viena no saviem transfēru loga lielajiem pirkumiem – beļģu aizsargs Aksels Vitsels, tāpat kā itāliešu pussargs Domeniko Krišito, nevarēja palīdzēt komandai savainojuma dēļ.

Čempionu līgas debitante "Malaga" sāka iespaidīgi, jau trešajā minūtē sagādājot ambiciozajiem krieviem vārtu zaudējumu. Vispirms gan bija stūra sitiens pie "Zenit" vārtiem, bet brīdi vēlāk tikai 20 gadus vecais spāņu pussargs Isko pa kreiso malu apspēlēja vairākus aizsargus, nonāca soda laukumā un ar skaistu sitienu tālajā stūrī izvirzīja mājinieci vadībā – 1:0. "Zenit" it kā vairāk kontrolēja bumbu, taču pie labiem momentiem netika, savukārt "Malaga" atbildēja ar kvalitāti. Proti, Havjērs Saviola aptuveni desmit minūtes pēc pirmā komanda svārtu guvuma pievienoja tam otro – saņēmis piespēli no labās malas, "Malagas" pēdējais pirkums transfēru laikā Saviola dubultoja mājinieces pārsvaru (2:0).

"Zenit" krita nokdaunā, un spāņu komanda pārņēma iniciatīvu: Saviola vairākas reizes nebija tālu no vēl viena vārtu guvuma, tomēr meistarīgs bija "Zenit" vārtsargs Vjačeslavs Malafejevs. Krievijas čempione atbildēja ar sitieniem no tālienes, taču tie taustāmu rezultātu nespēja dot. Puslaika izskaņā Halks uzņēmās iniciatīvu, vienā no mēģinājumiem bumba pat skāra vārtu pārliktni, bet pārsvarā viņa sitieni vai nu tika bloķēti vai arī pievīla paša brāķis. Jau pirmā puslaika izskaņā "Zenit" veica taktisku maiņu – aizsarga Aleksandra Lukoviča vietā laukumā nāca pussargs Vladimirs Bistrovs. Puslaika pēdējās minūtes jau pilnībā piederēja "Zenit" – Keržakovs, Širokovs un jau minētais Halks apdraudēja Malagas vārtus ik pa brīdim, tomēr rezultātu mainīt neizdevās, un pēc 45 minūtēm 2:0 "Malaga" labā.

Otrā puslaika ievadā Keržakovam bija laba iespēja, taču tā vietā, lai sistu bumbu vārtos, uzbrucējs sita garām. Portugāļu pussargs Elizeu brīdi vēlāk izgāja viens pret "Zenit" vārtsargu Malafejevu, un otrais šoreiz izrādījās meistarīgāks. Kopumā "Zenit" vairāk kontrolēja bumbu un arī izdarīja vairāk uzbrukumus, kamēr mājinieki jutās pietiekami komfortabli, atbildot ar prettriecieniem. 63. minūtē Bistrovs ielauzās soda laukumā, taču pietrūka meistarības noslēgumam, "Malaga" vārtsargs Villijs Kavaljero to atsit, bet pirmais pie atlēkušās bumbas ir Romāns Širokovs, kura sistā bumba lido secen tālajam vārtu stūrim.

"Malaga" mēģināja mazināt spēles tempu, un "Zenit" tam padevās. Mājinieki bija pārvarējuši viesu uzbrukuma viļņus, bet pavisam drīz atkal sarīkoja kārtīgu cunami. Pēc tam, kad "Zenit" pārgāja uz spēli ar trim uzbrucējiem (Halks, Džordževičs, Keržakovs), "Malaga" atbildēja ar trešo vārtu guvumu – Hoakims un Isko kārtējo reizi sabradāja "Zenit" aizsardzību, un otrais ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu Malajeva vārtos otro reizi šovakar, panākot jau 3:0 "Malaga" labā. Mača izskaņā vairs nekas nemainījās, un ar šādu rezultātu arī spēle noslēdzās - finansiālo problēmu mocītā "Malaga" sakāva ambiciozo "Zenit" ar 3:0.

Milāna nespēj uzveikt "Anderlecht"

Otrā grupas spēlē Milānā spēles pirmās minūtes teicami aizvadīja beļģu "Anderlecht", ne reizi vien bīstami apdraudot "Milan" vārtus. Tomēr pamazām itālieši mača gaitu izlīdzināja, un viņiem pat bija labāka iespēja atklāt rezultātu pēc Pacīni sitiena, tomēr pirmajā puslaikā rezultātu atklāt tā arī neizdevās ne vienai, ne otrai komandai.

Pēc pārtraukuma labāk sāka mājinieki, un pēc Boatenga piespēles teicamu iespēju neizmantoja Nočerīno, ar galvu raidot bumbu krietni garām vārtiem. Tiesa, tika fiksēta apšaubāma aizmugure, tā kā vārtu guvums tik un tā nebūtu skaitīts. Jau mirkli vēlāk Biligam teicama iespēja izvirzīt vadībā viesus, taču atkal nekā. "Milan" audzēknis Stefans El Šāravi, nomainījis Boatengu, drīz vien varēja atklāt rezultātu, tomēr ar galvu sisto bumbu atvairīja "Anderlecht" vārtu vīrs Proto.

"Milan" izskatījās daudz labāk nekā pirmajā puslaikā un šķita, ka vārtu guvums tuvojas, sevišķi aktīvi bija iesaistījies El Šāravi. Tomēr visi milānieši centieni palika bez atalgojuma, un beļģu "Anderlecht" no Itālijas varēja braukt projām ar izcīnītu punktu - 0:0.

ČL 2012/2013 grupu turnīrs

C grupa

VKomandaUNZVAP
1.Malaga1003:03
2.AC Milan0100:01
3.Anderlecht0100:01
4.Zenit0010:30

  -4 [+] [-]

, 2012-09-18 23:40, pirms 12 gadiem
Kā ne spēle Zenitam izbraukumā tā pazors...
Bet nekas ticēsim!!!!

 +12 [+] [-]

, 2012-09-18 23:45, pirms 12 gadiem
Halks - suudiigs aktieris par 40 miljoniem, chetras reizes krita soda laukumaa, bet vieniigais ieguvums - dzeltenaa kartiite..;D

Bet Malaga malachi, otrajaa puslaikaa vareeja droshi paarsvaru pat dubultot..

  +2 [+] [-]

, 2012-09-18 23:45, pirms 12 gadiem
Halks - duraks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-09-18 23:54, pirms 12 gadiem
Ideāli! Rīt sprataciņam jānogrūž vēl smalkāk

Lielisks futbola vakars ar labiem rezultātiem!

  +3 [+] [-]

, 2012-09-18 23:57, pirms 12 gadiem
ZENIT Rulzzzz

  -2 [+] [-]

, 2012-09-18 23:59, pirms 12 gadiem
Paldies Milan par zaudētu naudu, bet Real mačs bija tika labs, ka man vienalga, par Malagu nebiju pārliecināts, bet malači.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-09-19 08:55, pirms 12 gadiem
meita rakstīja: Kad pāris dienas atpakaļ rakstīju, ka slāvi aplauzīsies, man salika mīnusiņus. Nu, kā tagad?
Tagad arī saliks - lielībnieki nevienam nepatīk.

     [+] [-]

, 2012-09-19 09:00, pirms 12 gadiem
Malagai žetons!!!

  +3 [+] [-]

, 2012-09-19 10:15, pirms 12 gadiem
picamen2 rakstīja: Halks - duraks.
NĒĒĒ- Gazprom duraki,kas tādu naudu izmeta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-19 11:02, pirms 12 gadiem
jeers rakstīja: Halks - suudiigs aktieris par 40 miljoniem, chetras reizes krita soda laukumaa, bet vieniigais ieguvums - dzeltenaa kartiite..;D

Bet Malaga malachi, otrajaa puslaikaa vareeja droshi paarsvaru pat dubultot..
nu tas ir viņa stils,vismaz pāris reizes spēlē jānokrīt līdaciņā,tas jau pāris sezonas kā novērojams

  +1 [+] [-]

, 2012-09-19 11:03, pirms 12 gadiem
"Zenit" nācās iztikt bez viena no saviem transfēru loga lielajiem pirkumiem – beļģu aizsargs Aksels Vitsels-autor,cik zinu,Vitsels ir pussargs

     [+] [-]

, 2012-09-19 11:59, pirms 12 gadiem
Saviola būs labs papildinājums Malagai

     [+] [-]

, 2012-09-19 12:09, pirms 12 gadiem
Witsel ir pussargs un Criscito - aizsargs, nevis otraadi. Un vispaar, SC dereetu padomaat vai nebuutu veerts pienjemt darbaa kaadu autoru ar zhurnalistikas pieredzi un/vai izgliitiibu. Citaadi riebjas lasiit. Stils kaa desmitaas klases skolnieka sacereejumaa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja