Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E un F grupa: "Bayern" uzņems AS "Roma", "Chelsea" viesosies Slovākijā

E un F grupa: "Bayern" uzņems AS "Roma", "Chelsea" viesosies Slovākijā
Trīs vadošie "Bayern" uzbrucēji - Miroslavs Kloze, Mario Gomezs un Ivica Oličs
Foto: APF/Scanpix

Šovakar ar astoņiem mačiem turpināsies UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs. E apakšgrupā Minhenes "Bayern" uzņems AS "Roma", bet Šveices "Basel" viesosies pie rumāņu "Cluj". Savukārt F apakšgrupā Londonas "Chelsea" izbraukumā tiksies ar debitantiem Slovākijas "Žilina", bet "Marseille" uzņems otro Krievijas pārstāvi šajā turnīrā - Maskavas "Spartak".

E grupa

Saldais futbola ēdiens Minhenē

Pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas finālisti Minhenes "Bayern" noteikti jauno sezonu centīsies uzsākt ar uzvaru, turklāt spēlējot savā "Allianz Arena". Tomēr vieglu pastaigu bavāriešiem solīt būtu naivi, jo pretī stāsies viens no spēcīgākajiem Itālijas klubiem AS "Roma". Ir tāds teiciens, ka bīstamākais vilks ir tāds, kurš ir izsalcis – tieši tāda "Roma" pašlaik arī ir.

Itālijas čempionāta pirmajās divās kārtās galvaspilsētas klubs ir izcīnījis tikai punktu. Pirmajā mačā neizteiksmīgs neizšķirts pret "Cesena" (0:0), tikmēr pilnīgs fiasko šajā nedēļas nogalē pret "Cagliari" (1:5). Būtu kļūdīgi apgalvot, ka lieliski veicas "Bayern". 11. vieta turnīra tabulā un četri punkti trijos Bundeslīgas mačos. Tomēr pēdējā spēlē Brēmenē "Bayern" spēlēja futbolu (atšķirībā no "Roma") un izcīnīja punktu – 0:0. Turklāt arī pretinieks nebija no tiem vājākajiem.

Vācu kluba snaiperis Ivica Oličs uzskata, ka tieši "Bayern" un "Roma" ir galvenie grupas favorīti: „Manuprāt, šovakar sacentīsies komandas, kuras ir galvenās pretendentes uz uzvaru grupā. Cīņa solās būs tiešām smaga, taču esam ļoti kaujinieciski noskaņoti un ticam, ka uzvara mums ir pa spēkam.”

Pastarīšu duelis Rumānijā

Stipri mazāka ažiotāža ir sacelta ap grupas pastarīšu divcīņu, kurā Rumānijas viens no spēcīgākajiem klubiem "Cluj" uzņems ambiciozos Šveices „Basel” futbolistus. Rumānijā pašlaik vairāk tiek runāts nevis par pašu spēli, bet gan par trenera maiņu, kas notikusi 48 stundas pirms svarīgā mača. Čempionu līgas pamatturnīrā "Cluj" ieveda treneris Andrea Mandorlīni, tomēr iespēju izmēģināt spēkus prestižākajā Eiropas klubu turnīrā viņš tā arī nesaņēma. Kluba vadība viņam laupīja šādu iespēju slikto rezultātu dēļ (turnīra tabulā tikai 12. pozīcija). Komandas stūre ir uzticēta Sorinam Kartu.

Neskatoties uz to, rumāņu vienības kapteinis Kadu ir mierīgs un uzskata, ka komandai ir visas iespējas turnīru sākt ar uzvaru: „Tas futbols, kuru demonstrējam Rumānijas čempionātā pagaidām – nav pietiekami labs. Mēs labi zinām, ka mums ir jāuzlabo savs sniegums. Šovakar mums ir visas iespējas aizmirst neveiksmes Rumānijā un izcīnīt trīs punktus, to arī mēģināsim darīt.”

F grupa

Kā veiksies debitantiem pret Londonas aristokrātiem?

Diez vai būtu kāda jēga, ja sāktu salīdzināt Slovākijas futbola čempionātu un Anglijas Premjerlīgu. Pat ja "Žilina" būtu pirmajā vietā savā čempionātā, bet "Chelsea" – pēdējā pozīcijā Anglijā, visdrīzāk, tieši Londonas klubs būtu favorīts šajā duelī. Šovakar situācija ir tāda, ka "Chelsea" atrodas Premjerlīgas galvgalī (četras uzvaras no tik pat iespējamām). Visu izsaka arī aristokrātu statistika – 17 gūtie un tikai vieni zaudēti vārti.

"Žilina" klubam šī būs debija Čempionu līgā, izšķirošajās spēlēs par iekļūšanu pamatturnīrā Slovākijas klubs divu spēļu summā pat ar 3:0 sagrāva Prāgas "Sparta", tādējādi pirmo reizi vēsturē nopietnāk iezīmējot kluba kontūras Eiropas futbola kartē. Iekļūšana Čempionu līgā vien "Žilina" komandai jau ir milzīgs sasniegums. Lielus panākumus šajā turnīrā komandas pārstāvji arī nelolo, tomēr sola cīnīties katrā spēlē.

Karlo Ančeloti pirmsspēles preses konferencē bija atklāts, nosaukdams arī pamatsastāvu: "Lēmumu jau esmu pieņēmis: Čehs, Ivanovičs, Alekss, Terijs, Žirkovs, Mikēls, Esjēns, Benajuns, Maludā, Anelka, Staridžs. Mūsu pretinieki ir laba komanda. Redzēju, kā viņi cīnījās ar „Sparta”. Ļoti labi organizēti. Mēs ceram uz uzvaru, tomēr jānoskaņojas nopietnai cīņai. Nedrīkst sāncenšus nenovērtēt. "

"Marseille" uzņems "Spartak"

Ļoti interesanta solās būt "Marseille" un "Spartak" tikšanās. Abām komandām netrūkst ne ambīciju, ne augstākās klases spēlētāju. Gan viena, gan otra puse apgalvo, ka cīnīsies tikai par uzvaru, taču kā veiksies darbos, nevis runās – redzēsim jau šajā vakarā.

Francijas čempionātu "Marseille" iesāka pagalam neveiksmīgi. Piecās spēlēs tikai pieci punkti. Tomēr pirms šīs spēles komandas vārtsargs Mandanda smaidīja: "Čempionu līga ir ļoti specifisks turnīrs. Mums beidzot jānodemonstrē savs futbols un jāsasniedz pozitīvs rezultāts. Nebaidāmies no pretiniekiem. Ja izdotos mājās neielaist vārtus – būtu lieliski. Nav svarīgi, kā mums iet Francijā – šis ir cits turnīrs, jāaizmirst neveiksmes un jāsāk viss no jauna."

Izmantotie resursi:
UEFA.com - Union of European Football Associations

Kā noslēgsies "Bayern" un AS "Roma" divcīņa?

  • 47

  • 14

  • 8


  +2 [+] [-]

, 2010-09-15 14:29, pirms 14 gadiem
Uzvarētāji-Bayern,Celsea,Cluj,Marseļa!!
Turiet manus vārdus!!

     [+] [-]

, 2010-09-15 14:31, pirms 14 gadiem
Prāhas Sparta liekas ka ir Prāga joprojām patīk kā tiek tulkoti pilsētu vārdi. Vai tiešām visur tulkotāji jālieto?!

  -1 [+] [-]

, 2010-09-15 14:35, pirms 14 gadiem
Es domāju ka ničš. Nav Robbens nav uzvara.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-15 15:06, pirms 14 gadiem
Spēlē bez vairākiem līderiem. Bet jāņem 3p!

COME ON CHELS!

     [+] [-]

, 2010-09-15 15:08, pirms 14 gadiem
Ceru uz tikpat rezultatīvām spēlēm kā vakar!

  +5 [+] [-]

, 2010-09-15 15:08, pirms 14 gadiem
Domāju, ka Chelsea spēlē nekādiem lieliem sarežģījumiem nevajadzētu būt! Prognozēju vismaz divu vārtu pārsvaru un savus vārtus vajadzētu atstāt sausus!
GO CHELSEA!

  -1 [+] [-]

, 2010-09-15 15:25, pirms 14 gadiem
Uzvarētāji - Bayern, Basel, Marseļa un Žilina.

  -2 [+] [-]

, 2010-09-15 16:02, pirms 14 gadiem
chelseachamps rakstīja: Spēlē bez vairākiem līderiem. Bet jāņem 3p!

COME ON CHELS!
Nu nespēlēs vien 3 līderi (A. Cole, FL un Drogba)

     [+] [-]

, 2010-09-15 16:02, pirms 14 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: Uzvarētāji - Bayern, Basel, Marseļa un Žilina.
Tu kļūdies:
Roma, Basel, Marsielle, Chelsea.

  +3 [+] [-]

, 2010-09-15 16:04, pirms 14 gadiem
Būs realizācija, būs pārliecinoša uzvara "Bayern". Nekas nav pret Romu, bet nu pēdējā spēle bija katastrofa.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-15 16:07, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Būs realizācija, būs pārliecinoša uzvara "Bayern". Nekas nav pret Romu, bet nu pēdējā spēle bija katastrofa.
Nu Bayern Vācijā neizskatās labāk. Protams viņi nezaudēja 1-5, bet nu tomēr.
Njā Robens ir komandas motors.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-15 16:54, pirms 14 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Nu Bayern Vācijā neizskatās labāk. Protams viņi nezaudēja 1-5, bet nu tomēr.
Njā Robens ir komandas motors.
Tici man, izskatās. Tas, ka nav realizācijas, tas gan, bet momentu cik uziet. Gan jau bumba sāks lidot vārtos. Bet ielaist 5 vārtus ir bišku par traku.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-15 16:55, pirms 14 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: Uzvarētāji - Bayern, Basel, Marseļa un Žilina.
MU, MU, MU, MU

  -2 [+] [-]

, 2010-09-15 19:06, pirms 14 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Tu kļūdies:
Roma, Basel, Marsielle, Chelsea.
tu pats kļūdies

     [+] [-]

, 2010-09-15 19:07, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: MU, MU, MU, MU
United jau vakar spēlēja

  +4 [+] [-]

, 2010-09-15 19:38, pirms 14 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: United jau vakar spēlēja
un tāpēc "Chelsea" visas iespējas uzspodrināt vecās Anglijas godu