Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Benfica" sūdzas par pendeli, Morinju - par komandas attieksmi un PlayStation futbolu

Agris Suveizda

"Benfica" sūdzas par pendeli, Morinju - par komandas attieksmi un PlayStation futbolu
Žuzē Morinu
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs sākās ar spēlēm A, B, C, un D apakšgrupās. Piedāvājam galveno treneru un futbolistu komentārus.

Turīnas "Juventus" galvenais treneris Masimiljāno Allegri: "Pirmajā puslaikā spēlējām labi, taču šādos mačos ir jāizmanto savas iespējas. Tās neizmantojām un pirmā puslaika izskaņā tikām sodīti. Ironiski, ka visus trīs vārtus ielaidām pēc pretuzbrukumiem. Tā bija mūsu lielākā kļūda, jo pēc ielaistajiem vārtiem vajadzēja saglabāt kompaktumu." Lionels Mesi pats guva divus vārtus un aktīvi piedalījās arī Ivana Rakitiča vārtu guvumā. "Viņiem, protams, ir šis spēlētājs, kurš var izšķirt jebkuru spēli, bet mums otrajā puslaikā tik un tā bija jāspēlē labāk. Nevar domāt, ka atbrauksim šeit un dominēsim, tā ka mums bija jābūt spēcīgākiem mentālā ziņā, visu laiku jācenšas saglabāt savu spēles plānu arī tad, kad klājas grūti. Ja Mesi atstāsi brīvas zonas, par to sekos sods."

Mančestras "United" ar 3:0 mājās pārspēja "Basel", taču angļu kluba galvenais treneris Žuzē Morinju nebija līdz galam apmierināts ar demonstrēto sniegumu: "Līdz 2:0 bijām stabili un spēlējām ar pārliecību. Pēc tam viss mainījās. Pārstājām spēlēt nopietni un pārstājām pieņemt pareizos lēmumus. Varējām sagādāt paši sev problēmas. Spēlējām spēļu futbolu, PlayStation futbolu. Man tie visi triki nepatīk. Spēlējāmies ar likteni, un pretinieki ir jāciena. Nezinu, vai vārtu starpībai beigās būs kāda nozīme. Zaudējām savas pozīcijas, komandas izvietojumu, vieglās situācijās zaudējām bumbas. Man tas nepatīk, spēlētāji pārāk daudz atbrīvojās."

Tikmēr Lisabonas "Benfica" savā laukumā nenosargāja vadību un negaidīti zaudēja Maskavas CSKA (1:2). Gan galvenais treneris Rujs Vitorija, gan spāņu aizsargs Alekss Grimaldo norādīja uz apšaubāmo pendeli, kas viesiem ļāva panākt izlīdzinājumu. "Rezultāts ir slikts," sacīja Vitorija. "Ar padarīto laukumā bija pietiekami, lai uzvarētu, bet vairākās situācijās mēs vienkārši bijām šokā. Zinu, ka nākamajā dienā visi runās par tiesāšanu, bet es to nedarīšu, jo esmu šeit tādēļ, lai runātu par spēli. Mums vēl ir palikuši pieci mači. Ja spēlēsim tā, kā to darījām šodien, tad viss būs kārtībā." Līdzīgās domās bija arī Grimaldo: "Reizēm tiesā tev par labu, bet reizēm – par labu pretiniekiem. Tur neko nevar padarīt. Aizvadījām labu spēli, bet nespējām gūt vārtus. Tagad jādomā par nākamo maču Portugāles čempionātā."

Vienu pārliecinošu uzvaru pēc otras turpina svinēt PSG, kas Glāzgovā ar 5:0 sagrāva "Celtic". "Vēlējāmies mācīties no pagājušās sezonas pieredzes. Strādāt pie lietu uzlabošanas. Tas ir process," teica galvenais treneris Unajs Emerijs. "Klubs transfēru periodā paveica lielisku darbu. Vēlamies turpināt šo ceļu. Komandas pārliecībai un stabilitātei šis panākums ir ļoti vērtīgs. Pienāks arī grūtie brīži, un vēlamies tos pārvarēt, saglabājot mieru."

Vēl pārliecinošāk uzvarēja "Chelsea", kas mājās ar 6:0 sakāva debitanti "Qarabag". "Tas bija perfekts sākums," priecīgs bija galvenais treneris Antonio Konte. "Čempionu līgu sākt ar tik labu rezultātu, tik daudz gūtiem vārtiem un nevieniem ielaistiem… Šovakar bija ļoti daudz pozitīvā. Sastāva izmaiņas? Vēlējos dot iespēju Mišī [Bačuajī] un arī Kristensenam. Spēlēšana Čempionu līgā nozīmē, ka treneris tev uzticas. Un tieši tāds bija mans šā vakara vēstījums – ka es uzticos visiem maniem spēlētājiem. Ne tikai vārdos, bet arī darbos. Izlēmu Čempionu līgu sākt ar rotāciju. Arī tādēļ, ka mums ir jāsāk mūsu spēlētāju uzlabošanas process. Ja domājam, ka varēsim spēlēt tikai ar 13 spēlētājiem kā pagājušajā sezonā, tad tas ir neprāts. Mums ir jāuzlabo spēlētāju meistarība un jācenšas radīt pozitīvu konkurenci."

Izmantotie resursi:
Тренер «Бенфики» назвал несправедливым...
A BOLA - Grimaldo sobre a arbitragem: «Às vezes...
Max Allegri slams Juventus defending in...
Jose Mourinho: Man Utd boss unhappy with...
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
Conference Call: New and old on form |...