Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Nikars" Elites kārtā spēlēs pret Maskavas "Dinamo", Spānijas "Murcia" un Ukrainas "Energy"

Agris Suveizda

"Nikars" Elites kārtā spēlēs pret Maskavas "Dinamo", Spānijas "Murcia" un Ukrainas "Energy"
"Nikars" līksmo pēc gūtiem vārtiem Latvijas čempionāta finālsērijā
Foto: Romualds Vambuts

Šodien norisinājās UEFA Futzāla kausa Elites kārtas izloze. Savus pretiniekus grupu turnīrā uzzināja arī pieckārtējā Latvijas čempione "Nikars", kas spēlēs pret iepriekšējās sezonas finālisti Maskavas "Dinamo", astoņkārtējo Spānijas čempioni "Murcia", kā arī divkārtējo Ukrainas čempioni "Energy".

No topošajām pretiniecēm Eiropas līmenī vistitulētākā ir "Dinamo", kas tika dibināta tikai 2002.gadā un kopš tā laika astoņreiz triumfējusi Krievijas čempionātā un 2007.gadā spēja uzvarēt arī Futzāla kausa finālā, ar 2:1 pieveicot Spānijas "Inter Movistar". Kopš turnīra formāta maiņas un Elites raunda ieviešanas, "Dinamo" visās piedalīšanās reizēs spējusi izkļūt no grupas, 12 spēlēs uzvarot deviņas reizes un nezaudējot nevienā mačā. Bez jau pieminētā 2007.gada "Dinamo" finālā spējusi iekļūt vēl četras reizes.

Savukārt "Murcia" pēdējo astoņu gadu laikā sešreiz triumfējusi Spānijas čempionātā un trīsreiz iekļuvusi Futzāla kausa labāko četriniekā. Vienīgo reizi finālā "Murcia" iekļuva, pieveicot tieši "Dinamo" - 4:2 pēcspēles sitienu sērijā. Trofeju iegūt gan liedza cits Krievijas klubs "Viz-Sinara", kas arī uzvarēja pendelēs. Kamēr "Murcia" kopā ar Lisabonas "Benfica", pašreizējot titula sargātāji "Barcelona" un Kazahstānas "Kairat" Elites kārtai kvalificējās automātiski, pārējām trim grupas pārstāvēm bija jāpiedalās pamatturnīrā. "Dinamo" pārliecinoši uzvarēja savā grupā, ar kopējo vārtu attiecību 21:2 pieveicot Horvātijas "Split", Baltkrievijas "Lida" un Polijas "Akademia".

Tikmēr Ļvovas "Energy", izcīnot divus panākumus, pirmo vietu grupā ieguva konkurencē ar Čehijas "Chrudim", Rumānijas "Targu Mures" un Bosnijas un Hercegovinas "Leotar". "Nikars" Rīgas Olimpiskajā sporta centrā grupā palika otrajā vietā aiz Serbijas "Ekonomac" un apsteidza Norvēģijas "Vegakameratene" un Maķedonijas "Zelezarec", Elites kārtai kvalificējoties otro reizi kluba vēsturē. Iepriekšējā reize bija 2009.gadā, kad "Nikars" zaudēja visās spēlēs - 1:7 pret Azerbaidžānas "Araz", 2:3 pret Kazahstānas "Kairat" un 0:3 pret Grieķijas "Athina 90". Elites kārta notiks no devītā līdz 14.oktobrim Mursijā, kur tiks izspēlēts viena apļa turnīrs. No grupas izkļūst tikai viena komanda.

Elites kārta (9.-14.novembrī)

A grupaB grupaC grupaD grupa
Barcelona (Spānija)Kairat (Kazahstāna)Murcia (Spānija)Benfica (Portugāle)
Litija (Slovēnija)Ekonomac (Serbija)Dinamo (Krievija)Luparense (Itālija)
Araz (Azerbaidžāna)Slov-Matic (Slovākija)Energy (Ukraina)Győri (Ungārija)
Split (Horvātija)Chrudim (Čehija)Nikars (Latvija)Iberia Star (Gruzija)

Pasvītrotas turnīru saimnieces.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -2 [+] [-]

, 2012-09-13 18:02, pirms 12 gadiem
Labi ka netikam a grupa tad nebutu izredzu Kadz var pateikt vairak par pretiniekiem?

  -1 [+] [-]

, 2012-09-13 19:20, pirms 12 gadiem
badijs4 rakstīja: Labi ka netikam a grupa tad nebutu izredzu Kadz var pateikt vairak par pretiniekiem?
par kādām cerībām tu runā, ja nu vienīgi gaodam zaudēs Energy a tā būs smagas sagrāves
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja