Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Hakeris un futbola noslēpumu pavēlnieks izlaists no cietuma un ievietots mājas arestā

Agris Suveizda

Hakeris un futbola noslēpumu pavēlnieks izlaists no cietuma un ievietots mājas arestā
Rui Pintu. Foto: AFP/Scanpix

Portugāļu hakeris Rui Pintu ir izlaists no cietuma un ievietots mājas arestā, paziņojuši viņa advokāti. Pintu ir izrādījis vēlmi sadarboties ar policiju un varētu dalīties ar nepieciešamajām parolēm, palīdzot tikt pie desmit cieto disku satura.

Football Leaks radītājs Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā tika aizturēts 2019. gada janvārī un tika izdots Portugālei, kur viņam izvirzīja 147 apsūdzības. Pirms dažām dienām Pintu, kurš ir izrādījis vēlmi sadarboties ar varas iestādēm, tika izlaists no Lisabonas cietuma, kur vairāk nekā gadu gaidīja tiesu. Drošības līdzekļa maiņu esot sekmējuši arī Covid-19 pandēmijas radītie apstākļi – tā kā robežkontrole kļuvusi krietni stiprāka, ir samazinājies risks, ka Pintu varētu aizmukt no valsts.

Mājas aresta noteikumi paredz, ka Pintu ir liegums izmantot internetu. Viņš uzturas nelielā dzīvoklī, kas pieder Portugāles varas iestādēm, un drošības līdzekļa maiņa ir saistīta ar iespēju, ka portugālis varētu palīdzēt tikt pie pārējās informācijas, kas glabājas konfiscētajos cietajos diskos.

Ar Pintu, ļoti iespējams, nelegālo palīdzību iepriekšējo gadu laikā atklātībā nonākusi virkne futbola dokumentu un slepenu vienošanos. Football Leaks informācijas dēļ ir ierosināta vai atsākta virkne izmeklēšanu – piemēram, Mančestras "City" no Čempionu līgas tika izslēgta lielā mērā tieši tādēļ, ka Eiropas vadošajos laikrakstos tika publicēta Football Leaks iegūtā informācija, kas lika UEFA sākt izmeklēšanu no jauna. Tāpat Football Leaks informācijas dēļ tika atsākta izmeklēšana par iespējamu izvarošanu, kurā tika vainots Krištianu Ronaldu, tomēr pierādījumu trūkuma dēļ apsūdzības pret portugāļu superzvaigzni netika izvirzītas.

Pintu iegūtā informācija satricinājusi ne tikai futbola pasauli. Kā izrādās, tieši portugālis bijis tas, kurš ieguvis dokumentus un epasta sarakstes, atklājot, ka Āfrikas bagātākā sieviete un Angolas bijušā prezidenta meita Izabela duš Santuša pie divus miljardus dolāru vērtās bagātības tikusi krāpnieciskā ceļā.

Izmantotie resursi:
https://www.nytimes.com/2020/04/10/...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-11 12:06, pirms 4 gadiem
Atklaj to ko bija jadara policijai un par to tika cietuma...P.S. forsa frizura

     [+] [-]

, 2020-04-11 15:15, pirms 4 gadiem
Gan jau ka Portugāles valdības dzīvoklis strodas 9. stāvā

     [+] [-]

, 2020-04-11 15:17, pirms 4 gadiem
Ja informācijas nopludināšana par to, ka kāds pārkāpj likumu un krāpjas, ir sodāma, tad jau jāsoda arī tie, kas VIDAm ziņo par aplokšņu algu maksāšanu. Nesaprotu šo sistēmu. Netika jau atklāti valsts noslēpumi, bet privātā biznesa melnā virtuve.

     [+] [-]

, 2020-04-11 18:34, pirms 4 gadiem
guntis86 rakstīja: Ja informācijas nopludināšana par to, ka kāds pārkāpj likumu un krāpjas, ir sodāma, tad jau jāsoda arī tie, kas VIDAm ziņo par aplokšņu algu maksāšanu. Nesaprotu šo sistēmu. Netika jau atklāti valsts noslēpumi, bet privātā biznesa melnā virtuve.
nu pieliec klāt vēl to, ka čalis to informāciju ieguva nelegālā veidā. Ja tu par aplokšnu algu maksāšanu uzzinātu ar lauzni uzlaužot un apzogot uzņēmumu, tevi arī visticamāk arestētu, varbūt vienīgi cietumā neieliktu, jo nav tāda izmēra noziegums.