Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" bez atkāpšanās ceļa, izšķiroša ČL spēle arī Turīnā

Rolands Eliņš

"Liverpool" bez atkāpšanās ceļa, izšķiroša ČL spēle arī Turīnā
Stīvens Džerards
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā tiks aizvadītas astoņas pēdējās grupu turnīra kārtas spēles. Galvenā uzmanība A un B grupas dueļiem, kuros par savu vietu nākamajā kārtā cīnīsies Turīnas "Juventus" un "Liverpool". Ja turīniešiem pret "Atletico" derēs arī neizšķirts, tad "Liverpool" mačā pret "Basel" atkāpšanās ceļa nav.

A grupas līderu duelis ar skatu uz Grieķiju

Madrides "Atletico" ar četrām uzvarām pēc kārtas jau tagad var atviegloti uzelpot par tikšanu nākamajā kārtā, taču dienas kārtībā vēl jautājums par tās vietu grupas kopvērtējumā. Jautājums ļoti aktuāls, jo "Juventus" ir izteikta mājas komanda, kura uzvarējusi 25 A Sērijas spēlēs savā laukumā pēc kārtas. Lai saglabātu pirmo vietu, Djēgo Simeonem nepieciešams nezaudēt ar divu vai vairāk vārtu starpību.

"Atletico" guvusi piecas uzvaras pēc kārtas un desmit pēdējās 11 spēlēs (visos turnīros), taču Simeone brīdinājis, ka "Juventus" šī spēle būs kā fināls un pacilātā atmosfēra stadionā va radīt papildu problēmas. "Juventus" gan nav bezizejas situācijā, taču zaudēt nedrīkst atļauties, jo tikai trīs punktus aiz tās un ar labāku vārtu attiecību ir "Olympiakos", kurai spēle pret "Malmo" savās mājās.

"Juventus" sev neierasti vāji aizvadīja pēdējo A Sērijas maču, spēlējot 0:0 ar "Fiorentina", tiesa, labākos spēkus pietaupīja šodienas mačam. Savainoto spēlētāju sarakstā atrodami tādi vārdi kā Andrea Bardzalji, Kvami Asamoā, Romulo un Martins Kaseress, taču šovakar sākumsastāvā paredzēta Karlosa Tevesa atgriešanās. "Atletico" savukārt var pretim sūtīt savu praktiski spēcīgāko sastāvu, ja vien neskaita joprojām traumēto aizsargu Žuau Mirandu.

"Juventus" treneris Masimiljāno Alegri pirmajā mačā pret "Atletico" zaudēja ar 0:1, turklāt toreiz lielā mērā uzvarēja tieši Simeone kā treneris, ar taktikas maiņām samulsinot un pārsteidzot Alegri vadīto komandu. Pats Alegri šo maču atceras ar visai interesantu citātu: "Mēs zaudējām Madridē un Atēnās, un nedomāju, ka bijām to pelnījuši. Madridē mēs spēlējām kā vistas, bet Atēnās nepratām gūt vārtus. Šovakar mēs spēlēsim, lai iegūtu pirmo vietu grupā."

Kamēr Alegri cīnīsies par pirmo vietu grupā, "Juventus" līdzjutējiem var sanākt ļoti uzcītīgi sekot notikumiem Grieķijā, jo tur "Olympiakos" uzņems Zviedrijas "Malmo". Turīnas zaudējuma un "Olympiakos" uzvaras gadījumā tālāk tiks Atēnu klubs. Jāatceras gan, ka izbraukumā "Olympiakos" piekāpās "Malmo" ar 0:2, un, ja zaudēs arī šovakar, tad paliks grupā pēdējā vietā.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Atletico540114:312
2.Juventus53027:49
3.Olympiakos52036:116
4.Malmö51042:113

B grupā "Liverpool" bez atkāpšanās variantiem

Arī šajā grupā Madrides komanda jau var neraizēties par savu vietu astotdaļfinālā, turklāt "Real" jau nokārtojusi arī pirmo vietu. Šī vakara spēlē pret Bulgārijas "Ludogorets", kurai vēl ir iespēja pakāpties uz trešo vietu, bet ne augstāk, "Real" centīsies turpināt savu rekordsēriju, meklējot 18. uzvaru pēc kārtas. Lai arī spēlē savās mājās "Ludogorets" prata izvirzīties pat vadībā, viesos nez vai kas tamlīdzīgs tiks pieļauts, un būtībā vienīgā intriga ir, kādus rekordus centīsies pārspēt Krištianu Ronaldu un "Real". Tiesa, daudz ko var mainīt, arī Karlo Ančeloti izvēlētais sastāvs šajā pēc būtības neko neizšķirošajā mačā. Viņš paziņojis, ka vismaz uz maiņu dosies Hesē, taču pārējais sākumsastāvs tiks izlemts tikai šodien.

Tikmēr cīņa "uz visu banku" sagaidāma Liverpūlē, kur vietējais klubs uzņems "Basel" ar vienu vienīgu mērķi - uzvarēt. Zaudējums vai neizšķirts liks "Liverpool" palikt trešajā vai, "Ludogorets" brīnuma gadījumā, pēdējā vietā grupā. Brendana Rodžersa vadītā komanda pagaidām guvusi tikai četrus punktus un tikai četrus vārtus. Spīdoši tai neklājas arī Premjerlīgā, kur devītā vieta un tikai 19 vārti 15 spēlēs.

Rodžerss pirms mača pavēstījis, ka šī ir iespēja viņa spēlētājiem ierakstīt savu vārdu kluba vēsturē: "Mums nevajag uzvarēt spēli jau pirmajā minūtē. Eiropas futbols ir tehnikas un taktikas futbols, un jāsaprot, ka mums vienkārši vajag uzvarēt visu spēli, un šim mērķim mums dotas 90 minūtes." Rodžersa rīcībā nebūs uzbrucēja Mario Baloteli, tiesa, viņa līdzšinējais sniegums britu kluba līdzjutējiem nez vai liek pārāk sērot par šo faktu. Taču ārpus sastāva joprojām būs Anglijas uzbrucējs Daniels Staridžs.

"Basel" pagaidām ir Šveices Superlīgas līdere, tuvāko konkurenti apsteidzot par astoņiem punktiem. Sezonas 17 spēlēs 12 vārtus guvis Škelcens Gaši, kurš divas reizes bija precīzs arī aizvadītās sestdienas spēlē, savukārt māņticīgajiem "Liverpool" līdzjutējiem noteikti bailes uzdzen veterāna Marko Strellera atgriešanās sastāvā. Tieši viņš pirmajā oktobrī guva uzvaras vārtus pret "Liverpool" (1:0).

VKomandaSUNZVārtiP
1.Real Madrid550012:215
2.Basel52036:76
3.Liverpool51134:84
4.Ludogorets51135:104

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Goal.com
BBC - Homepage

1 2 3 96 komentāri
Slēpts komentārs: ZIWRAV
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-12-09 12:38, pirms 9 gadiem
Ja Liverpūlei izdosies uzvarēt Bāzeli, visi vārti uz veiksmīgu sezonu vēl būs atvērti! Janvāra transfēros jānopērk pāris labi uzbrucēji un tad jau nākamgad var mēģināt sasmelt izlieto ūdeni visos turnīros!

  -2 [+] [-]

, 2014-12-09 12:41, pirms 9 gadiem
dienas izveele izdariita,buus jaaskataas Juve-ATM,par kuru dueli vakar biju galiigi piemirsis

  +1 [+] [-]

, 2014-12-09 12:58, pirms 9 gadiem
YX rakstīja: Ja Liverpūlei izdosies uzvarēt Bāzeli, visi vārti uz veiksmīgu sezonu vēl būs atvērti! Janvāra transfēros jānopērk pāris labi uzbrucēji un tad jau nākamgad var mēģināt sasmelt izlieto ūdeni visos turnīros!
Vai tad vel ir pieejami normali uzbrueji?

  -3 [+] [-]

, 2014-12-09 13:01, pirms 9 gadiem
Basel!Livers galīgi nabagi.

     [+] [-]

, 2014-12-09 13:03, pirms 9 gadiem
Par Juves vismaz vienu punktu,vai Oly zaudi!

  +1 [+] [-]

, 2014-12-09 14:08, pirms 9 gadiem
Modritis rakstīja: Vai tad vel ir pieejami normali uzbrueji?
Baumu līmenī ir: Six Forwards Liverpool should look to sign in...

  -1 [+] [-]

, 2014-12-09 14:24, pirms 9 gadiem
Staridžs jau nespēlēs ne? Bet nu sagaidāma sīva spēlē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-12-09 15:10, pirms 9 gadiem
YX rakstīja: Ja Liverpūlei izdosies uzvarēt Bāzeli, visi vārti uz veiksmīgu sezonu vēl būs atvērti! Janvāra transfēros jānopērk pāris labi uzbrucēji un tad jau nākamgad var mēģināt sasmelt izlieto ūdeni visos turnīros!
kad sapņo aizver acis

  +2 [+] [-]

, 2014-12-09 15:40, pirms 9 gadiem
Nav parliecības par Liverpool, diezgan blāvi spēlē pedējā laikā, bet cerams, ka tomēr izies no grupas

     [+] [-]

, 2014-12-09 17:26, pirms 9 gadiem
YX rakstīja: Baumu līmenī ir: Six Forwards Liverpool should look to sign in...
Paldies, interesants raksts. Man tik liekas, ka pats Brendans Rodžers nevelk, maiņas ar mistiskas, ar 2 uzbrucējiem ar baidās spēlēt. 100 000 000 iztērēja beztolkā. Southempton pamatsastāvu visu izpirka, bet šie ar Kūmanu pa priekšu laiž...

     [+] [-]

, 2014-12-09 17:31, pirms 9 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Ja būtu vesels un spēlēt varošs Daniels, tad aina iespējams būtu daudz savādāka! Tad par uzbrukumu bēdu būtu daudz mazāk. Jo var gan pats iesist, gan atdot arī iespēju otram gūt vārtus! To viņš parādīja jau pārī ar Suarezu! Domāju šī ir viena no lielākajām problēmām!
Sterlings 90 min nevelk, arīpagājušogad reti, kad 90 spēlēja. Kootinjo arī nav 90 min spēlētājs. Nesaprotu BR, sapirka sastāvu, lai dziļāks būtu, bet maiņas netaisa...Tikai ap 90 min, kas taktiskas vairāk. Laikam BR jāmaina, viņam šodien dzīvības spēle.

     [+] [-]

, 2014-12-09 17:41, pirms 9 gadiem
Rodžersam tagad beidzot jāizmanto savs slepenais ierocis- vasaras supertransfērs, itāļu afroebrejs

     [+] [-]

, 2014-12-09 18:34, pirms 9 gadiem
Domaju Atletico uzvares ,viniem principaa neko vairs nevajag ,var speeleet mieriigi un bez stresa,italijas klubi sogad pasvaki,Madrides real sagrus ludogretu visticamakais ,,Krievi dabus pa muguru francijaa,Liverpoole klajas gruti patreiz ,bet domaju ,ka uzvaru vini izcinis,Portugalee visticamakais variants,kad uzvares vaciesi,bet taa kaa Benfica ir zaudejusi visas ceribas ,domaju ,ka vini ar lukos peec pirmas uzvaras CL sosezon,Lai cik gruti klatos dortmundei anderlecht ir zemaka ranga komanda kura buutu jauzvar bez problemam,un anderlechtam diez ko neveicas izbraukumos ,vismaz pedeja speele belgijas chempii.Par Galatasaray tur vispar nav ko runaat,kaa vispar tadas komandas tiek speeleet CL ,tur jauzvar sarkanajiem velliem,lai kaa man nepatiktu grieki Oliompiakos tomeer ir galvas tiesu paaraaki paar Malmo

  +1 [+] [-]

, 2014-12-09 19:18, pirms 9 gadiem
''Rodžerss pirms mača pavēstījis, ka šī ir iespēja viņa spēlētājiem ierakstīt savu vārdu kluba vēsturē''
Nesapratu? Ar vārgu tikšanu nākamajā kārtā?

     [+] [-]

, 2014-12-09 20:32, pirms 9 gadiem
Kāds zinātājs var man pateikt, kāpēc koefs uz Atletico no 3,3 uzkāpis teju līdz 4,5 (ārzemju kantoros)? Lūdzu un paldies!

     [+] [-]

, 2014-12-09 20:37, pirms 9 gadiem
Billijs Valters rakstīja: Kāds zinātājs var man pateikt, kāpēc koefs uz Atletico no 3,3 uzkāpis teju līdz 4,5 (ārzemju kantoros)? Lūdzu un paldies!
Acīmredzot visi cītīgi liek uz Juvi, jo paļaujas uz to, ka Athletico tāpat nekas nav vajadzīgs šajā spēlē. Iespējams, ka pat līdzīgi kā TSO atpūtinās daudzus kluba līderus.
Bet jābūt manuprāt stulbam, lai vispār liktu uz pēdējās kārtas spēlēm.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-09 20:42, pirms 9 gadiem
Ehh, Toure savainots, sliktas ziņas pirms spēles sākuma. Pēdējās spēlēs Toure bija vienīgais no aizsardzības kvarteta, kurš rādīja cienījamu sniegumu

     [+] [-]

, 2014-12-09 21:38, pirms 9 gadiem
yankeezulu rakstīja: ''Rodžerss pirms mača pavēstījis, ka šī ir iespēja viņa spēlētājiem ierakstīt savu vārdu kluba vēsturē''
Nesapratu? Ar vārgu tikšanu nākamajā kārtā?
Rodžers muldētājs, tik uz pr strādā. Treneri jāmaina...

     [+] [-]

, 2014-12-09 21:44, pirms 9 gadiem
Tas visiem Real nolicejiem!

https://www.youtube.com/watch?v=MpQ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-09 22:07, pirms 9 gadiem
lol22 rakstīja: Tiesnesim labs fail bet laikam jau pareizi darija,nevar saprast.
100 % pendele un sarkana!
Atgadina Suaresa sarkano pret Ganu!
Kaut gan vareja nedot sarkano!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-09 22:17, pirms 9 gadiem
Rob4ikam atkal būs ko iepirst

  +1 [+] [-]

, 2014-12-09 22:17, pirms 9 gadiem
Kili rakstīja: Penaldo..........
Kā vilku piemin, tā vilks klāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 96 komentāri