Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Fergusons: "Spēlēšana Eiropas līgā ir pašu nopelnīts sods"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Fergusons: "Spēlēšana Eiropas līgā ir pašu nopelnīts sods"
Alekss Fergusons
Foto: Reuters/Scanpix

"Manchester United" galvenais treneris Alekss Fergusons sensacionālo izstāšanos no UEFA Čempionu līgas nodēvējis par milzu vilšanos, kas jāizmanto kā motivācija atlikušajai sezonas daļai. Spēlēšana Eiropas līgā netiks sagaidīta ar prieku.

Pagājušās sezonas finālistei "United" vakar pietiktu ar neizšķirtu viesos pret "Basel", lai kārtējo reizi iekļūtu izslēgšanas mačos, taču Anglijas čempioni zaudēja ar 1:2, tikai trešo reizi pēdējos 17 gados nespējot izkļūt no grupas.

"Protams, esam ļoti vīlušies. Citādi nemaz nevaram justies. Taču tā ir futbola sastāvdaļa. Jāspēj tikt galā ar vilšanos. Šis klubs to vairākas reizes ir izmantojis kā motivāciju," pēc vakardienas šokējošās izstāšanās no Čempionu līgas teica "United" galvenais treneris Alekss Fergusons.

Fergusons atzīmēja neveiksmīgo spēles sākumu: "Mūsu rezultāti pēdējos gados bijuši lieliski. Zaudējums sāp jo vairāk tāpēc, ka Čempionu līga ir vislabākais turnīrs pasaulē, tās ir lieliskas sacensības. Spēles sākums mums neizdevās. Cerējām kontrolēt spēli, bet viņi iesita savā pirmajā īstajā uzbrukumā. Kad izbraukumā esi iedzinējos ar 0:1, tev jāizdara savs darbs. Neizmantojām savas iespējas."

Fergusons arī neslēpa to, ka nav sajūsmā par spēlēšanu Eiropas līgā ceturtdienās: "Eiropas līga ir turnīrs, kurā ar "United" vēl neesmu piedalījies. Tagad mums visi mači būs ceturtdienās un svētdienās, ar ko jāsamierinās. Tas nav labākais variants, taču paši sev uzlikām tādu sodu ar nekvalificēšanos Čempionu līgas izslēgšanas spēlēm."

"Tas ir apkaunojoši – būt Eiropas līgā. "United" komandā esmu, lai spēlētu Čempionu līgā. Netikšana tālāk ir katastrofa. Jūtamies ļoti skumji, taču tajā pašā laikā esam pelnījuši izstāšanos. Runa nav tikai par šo spēli, bet par visiem mačiem kopumā. Izsējām ļoti daudz punktu, vajadzēja ātrāk pamosties," vilšanos neslēpa "United" aizsargs Patrīss Evrā.

"United" pagaidām vēl nezināmu laika posmu nāksies iztikt bez sava kapteiņa, serbu aizsarga Nemanjas Vidiča. Viņš vakar, ciešot sadursmē ar Marko Štrelleru, guva ceļgala savainojumu, spēli nespējot turpināt. Viņa diagnoze kļūs zināma pēc šodien veiktām medicīnas pārbaudēm.

"Basel" treneris Haiko Fogels pārliecināts, ka ilgi nespēs saprast to, ko viņa komanda paveikusi: "Spēli var nosaukt dažos vārdos: Dāvids pieveica Goliātu. Jā, man acīs bija asaras. Atskanot mača finālsvilpei, no maniem pleciem tika noņemts viss svars. Iespējams, neatgūšos līdz 2017. gadam. Laukuma malā centos saglabāt mieru. Šobrīd komandā valda neizmērojams prieks, lepnums ir maksimālā līmenī."

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Sky Sports | Sport News

  -3 [+] [-]

, 2011-12-08 08:52, pirms 12 gadiem
gan bus labi.tagad janem eiropas liga

     [+] [-]

, 2011-12-08 08:56, pirms 12 gadiem
Velreiz jāapsveic Basel, patiešām cīnijās laukumā gan par sevi, gan par to čali blakus Protams arī veiksme bija ar viņiem, bet šoreiz aklai neko nevar pārmest... Ar to arī futbols ir interesants, ka arī nosacīti vājākie var pieveikt favorītus. MU pēdējie gadi ČL bija fantastiski, 3 fināli 4 gadu laikā. Domāju šitas spēriens pa pēcpusi (domāju visu grupas turnīru) vairumam spēlētāju būs laba mācība, turklāt ceru, ka pārītim pēdējā mācība iekš MU kluba. A tā, ja padomā ar vēsu galvu, nu nebija MU šosezon laikam jau lielu cerību tikt kaut līdz pusfinālam ČL. Un EL nebūs slikti pretinieki pret kuriem slīpēt meistarību arī tuvākajiem rezervistiem

  +2 [+] [-]

, 2011-12-08 09:32, pirms 12 gadiem
lielākā daļā teica, ka MU būs pastaiga šajā grupā... Te jums bija pastaiga.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-08 10:48, pirms 12 gadiem
pirmkārt negribētos autoram piekrist ka šī bij sensācija....pēdējo laiku sniegums ko rāda MU ir bāls,zināmu iemeslu dēļ,un šāds pavērsiens nebij negaidīts,,,jā ,protams vissi MU fani cerēja ka komanda tiks tālāk,bet tas nenotika...sezonas sākumā protams daudzi teica ka grupa ir ņemama,un pie tā brīža spēles ko rādīja MU ,tikai galīgs antifans varētu apgalvot ko pretēju....EL būs labs poligons tuvākajām rezervēm,jo diez vai kāds no vadības šo turnīru uzskatīs par prioritāti.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-08 10:50, pirms 12 gadiem
Ja tas ir labaakais turniirs pasaulee tad kapec Sers Aleks nelaizh laukumaa savu labaako sastavu? Neiet runa par pedejo speli kur nebija citu variantu bet par pirmajam divam kur speleja noteikti ne labakais sastavs. Nebrinishos ja Eiropas ligai vins ari uzlieks lielu miiksto.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-08 11:00, pirms 12 gadiem
Nu come on šī ir lielākā sensācija šogad ČL, viennozīmīgi (par to liecina kaut vai mēdiju, fanu un ekspertu reakcija uz to). Jums grupa bija maigi izsakoties ņemama.
Bronsons rakstīja: pirmkārt negribētos autoram piekrist ka šī bij sensācija....
Slēpts komentārs: Bronsons

     [+] [-]

, 2011-12-08 11:02, pirms 12 gadiem
es tak uzrakstiju neiet runa par pedejo speeli bet par pirmajam divam kur tika rezerve atstaati vairaki pamatsastaava speletaji, nezinu kam vins vinus taupiijas bet rekur rezultaats.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-08 11:06, pirms 12 gadiem
begemocz rakstīja: es tak uzrakstiju neiet runa par pedejo speeli bet par pirmajam divam kur tika rezerve atstaati vairaki pamatsastaava speletaji, nezinu kam vins vinus taupiijas bet rekur rezultaats.
tā iet ka neizlasa līdz galam sorry
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-08 11:13, pirms 12 gadiem
begemocz rakstīja: es tak uzrakstiju neiet runa par pedejo speeli bet par pirmajam divam kur tika rezerve atstaati vairaki pamatsastaava speletaji, nezinu kam vins vinus taupiijas bet rekur rezultaats.
10 septembrī spēlē pret boltonu ,Deivis notraumēja Kleverliju,un no tā laika MU spēle gāja tik uz leju,pirmā spēle CL bij 13vai 14 septembrī,jau pirms tam sākas šis murgs kas turpinājās vēl vakar Vidiča gadījumā

     [+] [-]

, 2011-12-08 11:16, pirms 12 gadiem
begemocz rakstīja: Ja tas ir labaakais turniirs pasaulee tad kapec Sers Aleks nelaizh laukumaa savu labaako sastavu? Neiet runa par pedejo speli kur nebija citu variantu bet par pirmajam divam kur speleja noteikti ne labakais sastavs. Nebrinishos ja Eiropas ligai vins ari uzlieks lielu miiksto.
Tur jau ta lieta, ka ielozejot tik "shvaku" grupu Sers laikam sava galva izdomaja, ka pietaupis spekus PL un aplauzas. MU sezonas sakuma ta grieza, ka likas ari shigada finals ir skaidrs (Barsa-MU), bet tad sakas sakuma eksperimenti ar sastavu pec tam traumas un beigas MU vairs izlieto udeni nespeja sasmelt. Smolinga kluda bija vakar kronis visam. A tagad jau vispar pec pedeja menesha spelem jau mac shaubas par speju pacinities par to pashu PL titulu, nemot vera vel ari tagadejo lazareti.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-08 11:18, pirms 12 gadiem
Ehh buutu LV klubiem taads sods par ko sir Alex suudzaas... Tik zemu nolaidushies redz.. jaaspeelee Europa League...

  -1 [+] [-]

, 2011-12-08 11:23, pirms 12 gadiem
njā..esmu tiešām vīlies..
nekas, tagad paņems EL un pēc tam vēl Super kausu
Go United!

  -1 [+] [-]

, 2011-12-08 11:26, pirms 12 gadiem
Ulrihs rakstīja: Tur jau ta lieta, ka ielozejot tik "shvaku" grupu Sers laikam sava galva izdomaja, ka pietaupis spekus PL un aplauzas. MU sezonas sakuma ta grieza, ka likas ari shigada finals ir skaidrs (Barsa-MU), bet tad sakas sakuma eksperimenti ar sastavu pec tam traumas un beigas MU vairs izlieto udeni nespeja sasmelt. Smolinga kluda bija vakar kronis visam. A tagad jau vispar pec pedeja menesha spelem jau mac shaubas par speju pacinities par to pashu PL titulu, nemot vera vel ari tagadejo lazareti.
tas jau nav pēdējo menesi,bet gan krietni ilgāk...

     [+] [-]

, 2011-12-08 11:34, pirms 12 gadiem
Bronsons rakstīja: tas jau nav pēdējo menesi,bet gan krietni ilgāk...
Nu bija problemas jau agrak, bet uzvaras, lai ari izmocitas bija. Tada riktiga lejupslide manuprat sakas ar speli pret Shitty.

     [+] [-]

, 2011-12-08 11:39, pirms 12 gadiem
pret MCy jau bij aptuveni kā boksā,nokdauns pēc kura nevar atapties tā īsti vēl šobrīd...šī visa hu...,sākas ātrāk,pazuda saspēle,kritās realizācija..un lūk iznākums...trakākais ir tas ka tuvākā nākotne ar diez ko spoža nekrāsojas....bet tas nekas šo sezonu īsti vēl nenorakstu,par tituliem nav ko tagat domāt ...ātrāk atgūties no savainojumiem un uz priekšu

  -1 [+] [-]

, 2011-12-08 11:55, pirms 12 gadiem
Godam pats to arī nopelnīji. No tā varēja izvairīties, tikai vajadzēja būt nedaudz gudrākam. Grupa kā nekā nebija no tām smagākajām, pat ne tuvu.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-08 12:50, pirms 12 gadiem
Hose tu esi vienkārši idiots un tāds arī vienmēr paliksi! Vajadzētu beidzot kļūt nedaudz gudrākam, bet tas laikam ar tevi nekad nenotiks Tu pats vispār kādreiz uz sevi no malas paskaties??? Ja stāsti ka kādam citam vajadzētu būt gudrākam par tevi, tad paskaidro kur tad tā gudrība slēpjas, nevis stulbi kleberē tastatūru Varbūt izstāsti mums visiem kā tu šausmīgais futbola speciālist būtu rīkojies gudrāk par SAF! Un lai uzdevums nebūtu no tiem vieglākajiem (pēc kara visi gudri) pie viena gaidīšu arī turpmāk pirms katras MU spēles vajadzīgā (vēlamā) sastāva nosaukšanu, pretinieka analizēšanu un to kādu spēles stilu MU vajadzētu izvēlēties pret konkrēto pretinieku!!!
Tu tak esi riktīgs auns Hosē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-08 13:17, pirms 12 gadiem
Prime Time rakstīja: ABa Hosē visu pareizi saka, SAF nelaida labāko sastāvu turnīra sākumā. Nenovērtēja pretinieku acīmredzami, un nenovērtēja savu spēlētāju iespējas. Neviens neko neteiktu, bet MU pagāšgad spēlējā ČL finālā, bet tagad no vieglas grupas ārā netiek.

Un kritizēt var visi.
Muļķības!!! Ja Hosē uzrakstītu vismaz kaut ko līdzīgu tavam tekstam, tad varētu padomāt ka šim ir vismaz galvā kāda rieva. Bet uzrakstīt aunapieres cienīgu hipotēzi var jebkurš pēc zaudētas spēles Es jau rakstiju iepriekš, ka MU šī nav pirmā reize kad netiek no ČL grupas ārā. Protams smags trieciens, bet ne jau pasaules gals!
Runājot par pretinieku nenovērtēšanu un labākā sastāva nelaišanu turnīra sākuma... Tu kaut ko zini vairāk par spēlētāju iespējām, spēlētāju rotāciju, pretinieku novērtēšanu nekā SAF? Kurā tad ČL spēlē bija uz laukuma MU otrais sastāvs???

  +1 [+] [-]

, 2011-12-08 13:36, pirms 12 gadiem
"United" sniegums ČL neiztur kritiku un tas ir objektīvi. Nav svarīgi, kā es to pateicu, svarīgāk ir tas, ka visi to ļoti labi saprot. Patiesībā šī būs laba mācība, īpaši jau Fergusonam. Katrā neveiksmē ir arī pozitīvas nianses. No kļūdām jāmācās. Lai MU veicas Eiropas līgā! Fergusons ir ir mūsu laiku izcilākais treneris, bet nevajag gulēt uz veciem lauriem un nenovērtēt pretinieku.

     [+] [-]

, 2011-12-08 13:50, pirms 12 gadiem
OK tad pasaki lūdzu kur bija tās Fergusona kļūdas!?! Kur? Argumentus, lai būtu varbūt beidzot jēga lasīt tavus komentārus! Stulbi apvainot jebkuru cilvēku slēpjoties zem neta segas var katrs! Man piemēram ir vairāki apsvērumi kā SAF vajadzēja vai nevajadzēja rīkoties tajā vai citā spēlē, bet neapgalvoju ka tie būtu pareizi. Varbūt BEIDZOT PASAKAT KĀDS kurā reizē un brīdī SAF nenovērtēja pretinieku un kā tas izpaudās Citādi izklausās pēc banālas frāzes kuras iemācījāties no galvas, bet pamatot nemākat!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-08 14:09, pirms 12 gadiem
Protams šāda neveiksme ČL ir gan trenera gan spēlētāju kopīgs "nopelns" un protams ka pirmais ko kritizē ir SAF. Tas būtu visiem saprotams. Bet tāpat ir skaidrs, ka ne jau vakar MU zaudēja šī gada ČL. To viņi zaudēja abās mājas spēlēs pret Basel un Benfiku, kad nespēja uzvarēt jau uzvarētas spēles. Abās spēlēs MU atradās vadībā, bet šo vadību nespēja noturēt. Abās spēlēs MU sastāvs bija tuvu optimālajam, un kā var tagad pateikt ka SAF bija vainīgs pie stulbajām aizsargu kļūdām tajās abās spēlēs? Vakar jau bija tikai loģisks rezultāts tam stulbumam aizsardzībā un visnotāl pelnīts! Ja viss izšķiras vienā spēlē, tad tajā var notikt jebkas, kā arī notika situācijā ar pirmiem ielaistajiem vārtiem...

     [+] [-]

, 2011-12-08 15:13, pirms 12 gadiem
backstab rakstīja: Ehh buutu LV klubiem taads sods par ko sir Alex suudzaas... Tik zemu nolaidushies redz.. jaaspeelee Europa League...
redz, Latvijas klubi nav MU.

     [+] [-]

, 2011-12-08 17:57, pirms 12 gadiem
Sastāva izvēlē bija daudz kļūdu. MU taču nav vājāki par Bāzeli, vai ne? Nē, nu, protams, varētu Tev piekrist, ka Bāzele bija pārāk spēcīgi priekš Mančestras, jo uzvar stiprākie. No tik spēcīgas grupas ne katrs grands izkļūtu, tas nu ir fakts.

     [+] [-]

, 2011-12-08 19:12, pirms 12 gadiem
Piemērus! Savu variantu sastāvam!!! Tad arī var runāt par kļūdām vai nekļūdām. Kuru vajadzēja vakar laist laukumā un kuru tad nē? Vienīgais ko es uzskatu par nepareizu, bija jālaiž traumētā Vidiča vietā Valensija, Nani jānovirza uzbrukumā blakus Rūnijam un Parks jāliek centrā, bet Džouns vai Smolings Vidiča vietā centrā. Izlaižot Vidiča vietā joptvai Evansu, tika zaudēta viena iespēja pastiprināt uzbrukumu. Bet jāatceras, ka tad vel bija pirmais puslaiks, MU gan pirms tam gan arī puslaika beigās izveidoja vairākas ļoti labas vārtu gūšanas iespējas, un ja rezultāts tajās tiktu izlīdzināts, tad vel viens centra aizsargs noderētu. Kā vēlāk izrādījās, šī maiņa bija faktiski lieka. Visādi citādi gan sastāvs gan maiņas bija optimālas. Ja runā par citu spēļu sastāva izvēļu kļūdām, tad tas pats jautājums - stāsti ar piemēriem!!! Diez vai tu zini par MU vairāk par mani, bet man būtu interesanti padiskutēt ar cilvēku kam ir savas domas un viedoklis šajā jautājumā, nevis tikai plikas frāzes kuras spēj uz taustiņiem uzspiest jebkurš sc mītošais heiteris, nesaprotot uzrakstītā jēgu...
Sarkasms par pretinieku stiprumu uz papīra vispār ir lieks! Tad jau var teikt ka laukumā nosacīti vājākajiem vispār nav jāiet!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-08 20:09, pirms 12 gadiem
būtu grūti atrast labākus vārdus ;D
ABa rakstīja: Hose tu esi vienkārši idiots un tāds arī vienmēr paliksi! Vajadzētu beidzot kļūt nedaudz gudrākam, bet tas laikam ar tevi nekad nenotiks Tu pats vispār kādreiz uz sevi no malas paskaties??? Ja stāsti ka kādam citam vajadzētu būt gudrākam par tevi, tad paskaidro kur tad tā gudrība slēpjas, nevis stulbi kleberē tastatūru Varbūt izstāsti mums visiem kā tu šausmīgais futbola speciālist būtu rīkojies gudrāk par SAF! Un lai uzdevums nebūtu no tiem vieglākajiem (pēc kara visi gudri) pie viena gaidīšu arī turpmāk pirms katras MU spēles vajadzīgā (vēlamā) sastāva nosaukšanu, pretinieka analizēšanu un to kādu spēles stilu MU vajadzētu izvēlēties pret konkrēto pretinieku!!!
Tu tak esi riktīgs auns Hosē

  -2 [+] [-]

, 2011-12-08 20:15, pirms 12 gadiem
backdown rakstīja: būtu grūti atrast labākus vārdus ;D
Tieši manas domas