Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G un H grupa: "Ajax" vai "Auxerre", trīs pretendenti uz divām ceļazīmēm

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

G un H grupa: "Ajax" vai "Auxerre", trīs pretendenti uz divām ceļazīmēm
"Partizan" futbolisti nopietni gatavojas mačam Londonā
Foto: Scanpix Sweden

UEFA Čempionu līgas G grupā šī vakara spēlēs noskaidrosies komanda, kas finišēs trešajā vietā un pēc gadumijas cīnīsies Eiropas līgā, bet H grupā jānoskaidro otrā astotdaļfināla dalībniece.

G grupā ceļazīmes uz nākamo Čempionu līgas posmu jau sadalītas – tās pienākas "Real" un "Milan", taču gluži bez intrigas šis vakars nebūs. Vēl nav zināma trešās vietas ieguvēja, kas varēs turpināt spēlēt Eiropas līgā. Šobrīd trešie ir "Ajax" futbolisti, taču "Auxerre" atpaliek tikai par punktu, bet prognozēt, kā šīm komandām veiksies grupu turnīra pēdējā spēlē, faktiski nav iespējams.

Abas spēlē izbraukumā, pretī nāk grupas favorīti, taču gan madridieši, gan milānieši šobrīd jau sasnieguši visu, ko varēja sasniegt. "Real" futbolisti nodrošinājuši pirmo vietu grupā, tāpēc iepriekšējā kārtā pat atļāvās uzspēlēt teātri – pēc galvenā trenera Žozē Mourinju norādījumiem tīšām pelnīt otros brīdinājumus –, lai nebūtu jāizlaiž izslēgšanas maču pirmā kārta. Jau pēc mača UEFA sarkano kartiņu parādīja arī Mourinju, kurš nevarēs būt līdzās komandai šajā mačā, taču diez vai tas īpaši sarūgtina portugāli vai jebkuru citu kluba pārstāvi. Tas liek domāt, ka Madrides karaliskais klubs šovakar varētu spēlēt ar rezerves sastāvu, tā dodot cerību uz kādu punktu "Auxerre". Starp citu, viesos "Real" uzvarēja tikai ar 1:0.

Bez galvenā trenera spēlēs arī "Ajax", taču citu iemeslu dēļ – Martins Jols pametis slaveno Amsterdamas futbola klubu. Galvenā trenera pienākumus pildīs bijušais Nīderlandes izlases spēlētājs Franks de Būrs. Pirmajā spēlē "Ajax" laukumā tika fiksēts neizšķirts 1:1, bet šovakar holandiešiem ar to varētu arī nepietikt. Starp citu, ja abas trešās vietas pretendentes finišēs ar vienādu punktu skaitu, nāksies rēķināt gūtos un zaudētos vārtus, jo sasvstarpējajos mačos tām ir neizšķirts 3:3 (abos mačos ar 2:1 pārāki bija mājinieki). "Piekritu šobrīd vadīt komandu, jo domāju, ka esmu tam gatavs. Divarpus gadus biju trenera asistents, turklāt man apkārti ir cilvēki, kas noteikti palīdzes. Negrasos mainīt kaut ko ļoti būtiski, taču man ir savas idejas. Vēlos, lai futbols spēlētājiem atkal sagādātu prieku," pirms mača sacīja Franks de Būrs.

UEFA Čempionu līga, G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Real541011:213
2.Milan52217:58
3.Ajax51134:104
4.Auxerre51043:83

H grupā komandām jārisina vēl nopietnāki jautājumi, jo tajā vēl nav zināmas vienības, kas turpinās cīņu Čempionu līgas izslēgšanas mačos. Vismaz uz papīra vēl nav, jo teorētiski iespējas ir gan grupas līderiem "Arsenal" un "Shakhtar", gan pagājušās kārtās lielākā pārsteiguma autoriem "Braga" futbolistiem. It kā jau gribētos apgalvot, ka neapšaubāmi favorīti ir ukraiņi un angļi – viņi spēlēs mājās un līdz šim mačos ar šī vakara sāncenšiem problēmas nav izjutuši. Tomēr "Braga" panākums savā laukumā pret lielgabalniekiem liek spriest nedaudz piesardzīgāk. Ja jau "Arsenal" paklupa vienreiz, kāpēc lai tas nenotiktu vēlreiz?

Lai jau laicīgi noskaņotos cīņai, Londonas kluba vados Arsens Vengers jau paguvis izteikties, ka cīņa ar "Partizan" nebūt nebūs viegla. Savukārt viņa kolēģis pretējā nometnē Aleksandrs Stanojevičs paziņojis, ka būs liels gods spēlēt pret "Arsenal" mačā, kas angļiem ir tik svarīgs un komanda centīsies rādīt labāko, uz ko tā spējīga. Brīžos, kad vieniem ļoti vajag, bet otriem neko nevajag, tomēr tik un tā gribas sevi parādīt, mēdz gadīties dažādi pārsteigumi...

Tiesa, lai "Arsenal" futbolistiem pilnīgi noteikti būtu nepieciešams tikt pie kāda punkta, vēl vienu pārsteigumu vajadzētu sarīkot "Braga" – jāuzvar Doņeckā "Shakhtar". Savā laukumā portugāļi piekāpās ar 0:3, bet tas bija vēl pirms lielgabalnieku nopēršanas. Ja uzvaras izcīna gan portugāļi, gan angļi (cik nu viņu tur būs, ja vispār būs...), trīs komandas finišēs ar 12 punktiem, vietu sadale būs atkarīga tieši no spēles Doņeckā. Ja "Braga" futbolisti uzvarēs vismaz 4:0, kvalificēsies astotdaļfinālam, bet "Shakhtar" pārceļos uz Eiropas līgu, savukārt "Arsenal" komandu panākums pēdējā mačā pasargās no nepieciešamības ķerties pie matemātiskām darbībām.

UEFA Čempionu līga, H grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Shakhtar540110:612
2.Arsenal530215:69
3.Braga53025:99
4.Partizan50051:100

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European...

  -4 [+] [-]

, 2010-12-08 15:17, pirms 13 gadiem
ajax uzvares, lai gan man pasam labak patik milan, bet es nobalsoju blackpool konkursa par ajax
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-08 19:47, pirms 13 gadiem
Cerams, ka Ronaldinho būs sākumsastāvā