Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: "Napoli" viesos uzveic "Villarreal" un atstāj "City" aiz borta

A grupa: "Napoli" viesos uzveic "Villarreal" un atstāj "City" aiz borta
Davids Silva ar komandas biedriem varēja līksmot tikai īsu brīdi
Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas A grupā tika aizvadīta pēdējā spēļu kārta. Mančestras "City" ar 2:0 savā laukumā pārspēja grupas līderi Minhenes "Bayern", taču ar to nepietika, lai iekļūtu astotdaļfinālā. Vietu izslēgšanas mačos sev nodrošināja Neapoles "Napoli", kas ar 2:0 viesos pārspēja grupas pastarīti "Villarreal".

"City" uzvar, taču ar to nepietiek

Minhenes „Bayern” jau pirms mača bija nodrošinājusi triumfu grupā un vietu izslēgšanas mačos, savukārt Mančestras vienībai bija nepieciešami trīs punkti, kā arī konkurentes „Napoli” paklupšana Spānijā pret „Villarreal”.

Ja „City” laukumā devās ar labāko sastāvu, tad Minhenes vienība noteikti nē – treneris Jups Heinkess laukumā nesūtīja daudzus līderus, ļaujot sevi apliecināt rezervistiem. Spēles sākumā abas komandas izskatījās ļoti līdzīgi, taču ilgi nebija jāgaida, kad „City” pārņems iniciatīvu. Rezultātu jau sestajā minūtē no vārtu priekšas varēja atklāt Serhio Aguero, kurš pēc Samira Nasri piespēles bumbu raidīja pāri vārtiem. Bavārieši atbildi parādā nepalika – horvāts Ivica Oličs izlauzās pa labo flangu, centās pārspēt Hārtu ar sitienu tuvajā stūrī, tomēr pārāks šajā divcīņā izrādijās vārtsargs, bumbu novirzot aiz laukuma gala līnijas. Laukuma saimnieki savu pozicionālo pārsvaru visspilgtāk parādīja ap divdesmito minūti – mājiniekiem piederēja 70% bumbas kontrole.

Abas komandas vēl paspēja apmainīties ar bīstamiem momentiem, līdz beidzot rezultāts tika atklāts – 36. minūtē Edins Džeko asistēja Davidam Silvam, kurš ar teicamām māņkustībām vēl pamanījās izkārtot sev labu sitiena pozīciju, un bumbu ar spēcīgu sitienu no aptuveni divdesmit metru liela attāluma ietrieca Buta vārtos (1:0).

Pēc gūtajiem vārtiem mājinieku pārsvars tikai pieauga. Žeroms Boatengs pēc nepilnām trijām minūtēm bumbu burtiski izvilka no vārtu līnijas, neļaujot Aguero rezultāta starpību dubultot. Uzreiz pēc tam Buts bija spiests papūlēties pēc Silvas sitiena, kas pārliecinoši lidoja vārtu rāmī. Vēl pa iespējai izniekoja Aguero un Berijs, pārtraukumā dodoties minimālā vadībā – 1:0.

Otro puslaiku mazliet pārliecinošāk iesāka bavārieši, cenšoties rezultātu ātri izlīdzināt. Laukuma saimnieki neapjuka, vēl vairāk – atbildēja ar otrajiem vārtiem. Lieliski nospēlēja Edins Džeko, kurš ar filigrānu piespēli lieliskā pozīcijā izvirzīja Jajā Turē, kam atlika vien pasist bumbu garām Butam (2:0). Pēc tam spēle kļuva vēl atvērtāka – abas vienības izveidoja labus momentus, tiesa, pārsvars vēl aizvien piederēja "City". Vairākas reizes uzbrukuma smailē nonāca šīs dienas piespēlētājs Džeko, tomēr ar vārtu gūšanu bosnietim šodien sekmējās sliktāk kā asistēšanu.

Arī spēles izskaņā negaidītu pavērsienu nebija. Heinkess nevienu no līderiem laukumā tā arī neuzlaida, ļaujot maču pabeigt nepārāk "Bayern" sastāvā stabilajiem futbolistiem. Mājinieki vēl varēja gūt savus trešos vārtus, kas gan turnīra tabulā neko neizmainītu. "City" spēlētāju sejās bija manāms acīmredzams sašutums, jo komanda, pateicoties "Napoli" uzvarai, Eirokausu sezonu būs spiesta turpināt Eiropas līgā.

"Napoli" nospiež "Villarreal" un garantē vietu astotdaļfinālā

Tikmēr Spānijā pie pastarītes "Villarreal" viesojās Neapoles "Napoli" vienība, kura atradās krietni labākā pozīcijā nekā konkurente "City" – savstarpējās spēlēs pārāki bija neapolieši, kā arī itāļiem šīs dienas spēlē pretī stājās sausā "Villarreal" vienība.

Jau no paša mača sākuma notikumus laukumā diktēja neapolieši, kuri jau spēles ievadā neskaitāmas reizes varēja izvirzīties vadībā. Teicamas iespējas neizmantoja Laveci un Zuniga, kuru izdarītie sitieni lidoja vārtiem secen."Villarreal" pārsvarā atbildēja ar ātriem pretuzbrukumiem, no kuriem tikai retais mēģinājums noslēdzās ar sitienu vārtu virzienā. Puslaika otrajā daļā laukuma saimnieki tika pilnībā iespiesti savā laukuma pusē. "Napoli" futbolisti veidoja uzbrukumu pēc uzbrukuma, liekot mājiniekiem nemitīgi aizsargāties. Vēlvienu lielisku iespēju realizēt neizdevās Marekam Hamšikam, kura sitienu neticamā veidā atvairīja Djegu Lopess, palīdzot komandai nosargāt bezvārtu neizšķirtu pēc pirmā puslaika – 0:0.

Spēles otrā puse iesākās ar bīstamu Pereza sitienu, tomēr ne uz ko vairāk mājinieki nebija spējīgi. Turpinājumā jau sekoja ievērojama viesu ofensīva. Vairākus labus momentus realizēt nezdevās ne Laveci, ne Inleram. Taču tieši Inlers mača 65. minūtē lika uzgavilēt no Itālijas atbraukušajiem līdzjutējiem – šveicietis ar iespaidīgu tālsitienu neatstāja nekādas cerības izcili spēlējošajam Djegu Lopesam, izvirzot vadībā neapoliešus – 1:0. "Villarreal", pāris reizes bīstami uzbrūkot, vēl centās ko saglābt, tomēr punkts spēlei tika pielikts 76. minūtē, kad pēc stūra sitiena izspēles nepiesegts palika Hamšiks, kuram vien atlika pielikt kāju, lai rezultāts tiktu dubultots (2:0). Ieguvuši komfortablu pārsvaru, viesi vairs uz priekšu nemetās, bet gan lielāku uzmanību veltīja aizsardzībai.

"Napoli" pārliecinoši aizvadīja mača pēdējās minūtes, sagādājot "Villarreal" sesto zaudējumu un izcīnot tiesības spēlēt astotdaļfinālā.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs, A grupa (6. kārta)

SpēleRezultātsVārtu guvēji
"Manchester City" - "Bayern"2:0 (1:0)Silva 36'; Turē 52'
"Villarreal" - "Napoli"0:2 (0:0)Inlers 65'; Hamšiks 77'

A grupas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayern641111:613
2.Napoli632110:611
3.Manchester City63129:610
4.Villarreal60062:140
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2011-12-07 23:53, pirms 12 gadiem
Rīt Mančesterā būs karogi ar sēru lentēm!!....

  +1 [+] [-]

, 2011-12-07 23:54, pirms 12 gadiem
Par City man bēda maza, savukārt United varēja pacīnīties dūšīgāk.

  -3 [+] [-]

, 2011-12-07 23:57, pirms 12 gadiem
Nauda vēl nav viss. "Bayern" ar otro sastāvu gan zaudēja, bet "Napoli" nosargāja Itālijas godu. Forza Italia!!!!
Slēpts komentārs: aNnounced

  +5 [+] [-]

, 2011-12-08 00:00, pirms 12 gadiem
aNnounced rakstīja: Krc neintresanta Chempion liga gaidu jau nakamo sezonu..
Ha ha ha Sasmīdināji

  +2 [+] [-]

, 2011-12-08 00:07, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nauda vēl nav viss. "Bayern" ar otro sastāvu gan zaudēja, bet "Napoli" nosargāja Itālijas godu. Forza Italia!!!!
nauda ir viss jo bez tas tu nevaretu savus pastulbos komentārus internetā drukāt.

     [+] [-]

, 2011-12-08 00:28, pirms 12 gadiem
Ko Hamšiks nepaveica pret ''City'', to paveica pret ''Villareal''.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-08 00:40, pirms 12 gadiem
ZinedinZidane rakstīja: nauda ir viss jo bez tas tu nevaretu savus pastulbos komentārus internetā drukāt.
Futbols jāspēlē ar sirdi, tāpēc jau "Napoli" tika tālāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-08 00:54, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Futbols jāspēlē ar sirdi, tāpēc jau "Napoli" tika tālāk
skatos tevi baigais dzejnieks un filozofs sēž
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-12-08 04:06, pirms 12 gadiem
Velos padalīties ar visiem futbola faniem - šovakar biju uz Man City - Bayern spēli. Sajūtas neaprakstāmas.. atradamies City fanu sektorā.

Ļoti interesanti bija tas, kad starplaikā rādija Highlightus no citam spēlēm un kā visi priecājās, par to, ka Basel bija vadībā. Par vārtu atkārtojumu lēkāja, tāpat, kad City dzīvajā guva vārtus. Sanāk, ka tiešām starp MU un City ir sava veida naids.

Tomēr žēl, ka City netika tālāk. Šodien spēlēja vareni. Salīdzināt var ar LV izlasi, ko apmekleju katru reizi. Bija reizes 5-6 vairak bīstam momentu, no kuriem arī divus realizēja. Bet kopma varēja būt arī 4-0. Pēc pirma puslaika bumbas kontrole bija 63% par labu City, Bayern bija nepazīt

     [+] [-]

, 2011-12-08 09:36, pirms 12 gadiem
Villareal uz nulles palika, ārprāts!

     [+] [-]

, 2011-12-08 09:43, pirms 12 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Villareal uz nulles palika, ārprāts!
kāds ārprāts,ja pirms sezonas bija tikai normāls starta vienpadsmitnieks,rezervisti nekādi un sezonas laikā apmēram puse no viņiem notraumējas,tas bija tikai gaidāms

  +1 [+] [-]

, 2011-12-08 10:08, pirms 12 gadiem
Ir OK, pēdējā kārtā izdarījām visu, ko varējām. Forši, ka tik svarīgā spēlē Mančīnī uzticēja Savičam RB. Ieguvām neatsveramu pieredzi, gan jau nākamgad būs labāk. Uzvara deva arī punktus reitinga un, naudu. Lai gan Bayern nebija pilnībā pamatsastāvs, tomēr arī šādu Bayern sastāvu uzvarēt ir pacilājoši. ČL šogad bija pakāsta Neapolē, savā ziņā būtu pat negodīgi, ja Napoli netiktu tālāk. Apsveicu Napoli fanus, ja tādi šeit ir, Napoli to ir pelnījis, bet tai pašā laikā ceru, ka Napoli prezidentam histērijas un marasma lēkme būs garām (runāju par to, ka viņš sāka bļaustīties, ka šeihi un prinči gribot nopirkt Napoli zaudējumu pēdējā spēlē).

  +1 [+] [-]

, 2011-12-08 10:12, pirms 12 gadiem
Tad nu gan Tev ir atklājums iesaku noskatīties Blue Moon Rising (filma par City pirmo sezonu pēc arābu pārņemšanas), tur šis naids ir ļoti labi parādīts. Viens City fans, piemēram, stāsta, ka visu laiku iet (uz darbu) liekus 7 km, lai tikai savu maršrutu veidotu tā, lai neredzētu MU stadionu
Forši, ka biji uz spēli!
[quote ex-clusive9]
Sanāk, ka tiešām starp MU un City ir sava veida naids.

     [+] [-]

, 2011-12-08 11:58, pirms 12 gadiem
Prime Time rakstīja: Ir grūti spriest par tavu teikumu, ja pretiniekos ir Villarreal.
Ne jau par vienu spēli ir runa, bet gan par kopējo sniegumu turnīrā.