Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Borussia" centīsies turpināt perfekto ČL kampaņu, "Bayer" viesosies Sanktpēterburgā

"Borussia" centīsies turpināt perfekto ČL kampaņu, "Bayer" viesosies Sanktpēterburgā
Marko Roiss
Foto: SIPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šodien spēles aizvadīs C un D grupu komandas. C grupā svarīga spēle tiks aizvadīta Sanktpēterburgā, kur "Zenit" uzņems "Bayer", tikmēr D grupā abas līdervienības "Borussia" un "Arsenal" savā laukumā uzņems nosacītās grupas pastarītes. Mačs Krievijā sāksies plkst. 19:00, bet pārējās spēles startēs plkst. 21:45.

C grupa: "Benfica" pēdējās cerības spēle pret "Monaco"

C grupas centrālajā spēlē Sanktpēterburgā vietējais "Zenit" uzņems Leverkūzenes "Bayer". Pirms divām nedēļām Vācijas klubs uzvarēja ar 2:0, izvirzot C grupas vadībā. "Bayer" panākums šovakar ļautu ne tikai nostiprināties galvgalī, bet arī praktiski nodrošināt vietu nākamajā kārtā.

Grūtības "Bayer" varētu sagādāt esošās sastāva problēmas. Dažādu iemeslu dēļ Leverkūzenei nevarēs palīdzēt aizsargi Vendels un Kirjakoss Papadopuloss un pussargi Stefans Reinarcs, Gonsalo Kastro un Simons Rolfess. Arī pēdējā laika rezultāti komandai nav tie spīdošākie – pirms trijām dienām piedzīvots zaudējums pret Artjomu Rudņevu un "Hamburg" (0:1), bet 29. oktobrī tikai pēcspēles sitienos uzveikts pēc spēka ceturtās līgas klubs "1. FC Magdeburg" (2:2; 4:5). Tikmēr "Zenit" Krievijas Premjerlīgā izcīnīja svarīgu panākumu pār Maskavas CSKA (1:0), tādējādi nostiprinot savu vadību čempionātā. Sanktpēterburgas komandai šovakar būs jāiztiek bez pussarga Viktora Faizuļina.

Abu vienību galvenie treneri labi apzinās spēles nozīmīgumu. "Zenit" vadītājs Andrē Vilašs-Boašs neslēpa, ka Sanktpēterburgas kluba mērķis ir nokļūt Eiropas spēcīgāko komandu desmitniekā. Šī mērķa sasniegšanai šovakar, protams, derēs tikai uzvara, kas ļaus turpināt cīņu par pirmo vietu grupā. Savas izredzes tikmēr apzinās arī "Bayer". Vācijas kluba treneris Rodžers Šmits nenoliedza, ka rēķinās ar "Zenit" satraukumu un apziņu, ka jācīnās tikai un vienīgi par uzvaru.

Citā grupas spēlē Lisabonas "Benfica" savā laukumā uzņems "Monaco". Portugāles klubs joprojām ir bez uzvarām (vienīgais punkts tieši pret "Monaco"), un šovakar ir "Benfica" pēdējā cerība turpināt cīņu par iekļūšanu nākamajā kārtā. Neveiksmēm Čempionu līgā "Benfica" pirms pusotras nedēļas vēl pievienoja negaidītu zaudējumu Portugāles čempionāta spēlē pret "Sporting Braga" (1:2), lai gan kopumā saglabā līderpozīcijas nacionālajā turnīrā.

Šodien Lisabonas futbolistiem būs jāiztiek bez diskvalificētā aizsarga Lisandro Lopesa palīdzības, un spēlē nevarēs piedalīties arī viens no komandas aizsardzības balstiem Elizeu. Problēmas ir arī citās pozīcijās. Optimāls sastāvs nebūs arī viesiem – "Monaco" nevarēs palīdzēt pieredzējušais bulgāru uzbrucējs Dimitars Berbatovs un Marokas pussargs Nabils Dirars.

Uzvara būs nepieciešama ne tikai portugāļiem, bet arī "Monaco". Ar pieciem punktiem "Ligue 1" klubs ieņem otro vietu grupā un turpina cīņu par vietu nākamajā kārtā, taču šī sezona nav tik izdevusies, cik to varētu gaidīt. 15 spēlēs izcīnītas tikai sešas uzvaras un vidēji mačā gūti vieni vārti – šos rādītājus "Monaco" noteikti vēlēsies uzlabot. Ja Francijas vicečempioni vēlas pretendēt uz ko vairāk kā Čempionu līgas grupu turnīru, noteikti būs nepieciešamas uzvaras un vairāk gūti vārti.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayer32015:26
2.Monaco31201:05
3.Zenit31112:24
4.Benfica30121:51

D grupa: "Borussia" lūkos turpināt perfekto Čempionu līgas sezonu

D grupā kopvērtējuma situācija jau pēc trijām kārtām ir diezgan skaidra. Dortmundes "Borussia" ar maksimālajiem deviņiem punktiem ir vadībā, bet Londonas "Arsenal" ieņem otro vietu ar sešiem punktiem. Beļģu "Anderlecht" un turku "Galatasaray" ir ļoti tuvu tam, lai savā starpā sadalītu vien trešo vietu.

"Borussia" šovakar uzņems Stambulas vienību. Ja Čempionu līgā Dortmundei izdodas teju viss (deviņi punkti un vārtu attiecība 9:0), tad Vācijas Bundeslīgā "Borussia" sezonas sākums ir teju katastrofāls. Pēc 10 kārtām Dortmundes vienība ieņem priekšpēdējo vietu ar septiņiem punktiem. "Borussia" galvenajam trenerim Jirgenam Klopam gan ir atbilde uz šo problēmu: "Lai gan dažreiz esam labāki par saviem pretiniekiem, pieļaujam dažas kļūdas, pēc tām izlaižam dažus vārtus un neizmantojam savas biežās iespējas."

Uz "Borussia" sniegumu šosezon ietekmi joprojām atstāj savainojumi. Ierindā vēl nav atgriezies turku pussargs Nuri Šahins, šovakar nespēlēs arī aizsardzības šefs Matss Hummelss. Tiesa, atpakaļ treniņos ir Olivers Kirhs un Jakubs Blaščikovskis, līdz ar to situācija pamazām uzlabojas.

"Galatasaray" nāksies iztikt bez pussargu Felipes Melu un Ajdina Jilmaza palīdzības. Iepriekšējā abu komandu savstarpējā spēlē Stambulā "Borussia" sagrāva turkus ar 4:0, bet pēc tam "Galatasaray" ar tādu pašu rezultātu negaidīti piekāpās "Istanbul Basaksehir" vienībai. "Galatasaray" galvenais treneris Čezāre Prandelli šī vakara spēlē saredz iespēju uzlabot komandas tēlu līdzjutēju acīs, lai gan skaidrs, ka tas nebūs viegls uzdevums.

Tikmēr "Arsenal" Londonā uzņems Beļģijas vienību "Anderlecht". Pirms divām nedēļām izbraukumā Arsēna Vengera vadītā komanda uzvarēja ar 2:1. "Arsenal" savainojumu dēļ joprojām nevarēs palīdzēt Džeks Vilšīrs, Matjē Debušī, Lorāns Koscelnijs, Olivjē Žirū un Mesuts Ezils. Vengers gan norāda, ka visiem veselības stāvoklis pakāpeniski uzlabojas – pirmā labā ziņa ir Teo Volkota atgriešanās ierindā.

Sastāva problēmas ir arī "Anderlecht", tiesa, beļģiem tās neizdodas pārvarēt tik sekmīgi kā tas notiek "Arsenal". Kopš oktobra sākuma septiņās spēlēs izcīnīta tikai viena uzvara, un pamazām zūd arī "Anderlecht" pārsvars Beļģijas čempionātā – pēc 14 kārtām šobrīd atlicis tikai viens punkts pār "Gent". Problēmas nenoliedz arī "Anderlecht" galvenais treneris Besniks Hasi, norādot, ka Briseles komandai ir grūtības sakārtot spēli aizsardzībā.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Borussia D33009:09
2.Arsenal32016:46
3.Anderlecht30122:61
4.Galatasaray30122:91

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Goal.com
Live scores, results, fixtures, tables,...