Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: pēc divām kārtam katram pa uzvarai?

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

D grupa: pēc divām kārtam katram pa uzvarai?
"Marsielle" treneris Eriks Gerets sola sarūpēt labu futbolu.
Foto: AP

UEFA Čempionu līgā D grupā šovakar pulksten 21.45 pēc Latvijas laika Liverpūlē vietējas "Liverpool" sāk maču ar Holandes "PSV Eindhoven", bet Madridē "Atletico" uzņems Francijas "Marseille". Interensati, ka pēc šīs kārtas pa uzvarai var būt katrai no komandām.

Benitezs piesardzīgs

"Liverpool" Čempionu līgas turnīru iesāka ar uzvaru 2:1 viesos pret "Marsielle", kamēr "PSV" savā laukumā ar 0:3 kapitulēja spāņiem. Holandiešiem nav pārāk labu atmiņu par spēlēm "Anfield" stadionā, jo pirms divām sezonās komandas zaudēja gan grupu turnīra spēli (0:2), gan ceturtdaļfināla maču (0:1).

Angļu treneris Rafaels Benitezs to visu gan neuzskata par pārāk labu ziņu viņa komandai: "Domāju, tas mums ir bīstami, lai gan PSV šobrīd neizskatās ļoti pārliecinoši. Tomēr izjūtu pret šo komandu lielu cieņu, jo tā vienmēr bijusi Holandes čempionāta augšgalā." Atšķirībā no "PSV", liverpūliešiem nav īpašu iemeslu sliktam noskaņojumam, jo komandai labi veicas arī nacionālajā čempionātā – pēdējā kārtā uzvara 2:0, kas joprojām ļauj atrasties turnīra tabulas galvgalī kopā ar Londonas "Chelsea".

"Kad jūs spēlējat labi, uzvarat mačus un visi par to vien runā, cik jūs esat labs, ļoti svarīgi saglabāt vēsu galvu un panākt, lai spēlētāji domā par nākamo maču un koncentrējas cīņai," Benitezs norāda, ka komanda nedrīkst atslābināties.

Stīvens saglabā mieru

"PSV Eindhovem" pašmāju čempionāta sokas gluži labi, ko apliecina trīs uzvaras četros mačos un otra vieta turnīra tabulā. Lai to sasniegtu, komanda tiešām smagi strādājusi, ko uzsver arī komandas galvenais treneris Hūbs Stīvens. Tieši tādēļ diez vai ātra izstāšanās no Čempionu līgas ir tas, ar ko Eirokausos rēķinājās holandiešu klubs. Ja sagrāvei pret "Atletico" sekos arī neveiksme pret "Liverpool", "PSV" nonāks ļoti sarežģītā situācija. Pat neskatoties uz to, ka tā ir tikai otrā kārta. Vadoties pēc Beniteza loģikas, šis apstāklis holandiešiem varētu nākt par labu – motivāciju lieki meklēt nevajadzēs.

Stīvens pēc smagā zaudējumu pirmajā kārtā saglabā mieru: "Zaudējām pirmo maču 0:3 un no tā guvām ļoti labu mācību. Mēs mācīsimies no savām kļūdām, bet ne tikai šī mača – jūs mācieties katrā mačā. Zinām, ka angļu klubi ir spēcīgi, un tāds ir arī "Liverpool". Mēs tikai darīsim visu, lai pārliecinātos, ka varam spēlēt futbolu tā, kā to vēlamies."

"Atletico" lazarete

Lieliskajam startam Čempionu līgā Madrides klubam sekoja zaudējums valsts čempionātā savā laukumā "Seville" 0:1, turklāt šajā mačā komandas lazareti papildināja uzreiz divi aizsargi – Gjorkass Seitaridis un Pablo Ibanezs. Komandai palīdzēt nevar Diego Forlnas, Maniše un Simao, toties ierindā pēc diskvalifikācijas atgriezušies Maksi Rodrigezs un Mariano Pernia, bet pēc savainojuma atlabis Džonijs Heitinga.

Komandas galvenais treneris Havjers Aguirre gan panikā nekrīt un sola cīnīties tikai par uzvaru: "Mums jācīnās pār uzvaru, jo mēs spēlējam savā laukumā. Mačā ar "PSV" jau parādījām, ka vēlāmies spēlēt, un to darīsim arī ar "Marsielle". Jā, mums ir daudz savainoto spēlētāju, bet šī ir čempionu līga, un tajā tā dažkārt gadās. Spēlēsim savās mājās, kur būs karsts mūsu fanu atbalsts, kas būs papildus emocionāla motivācija katram."

Treneris gan piebilst, ka arī novērtē Francijas kluba spēku – spāņiem esot jāuzmanās no "Marseille" ātrumu, jo komanda ļoti ātri pāriet uzbrukumā.

Gerets gaida labu spēli

Marseļas klubs Francijas čempionāta nav uzvarējis jau trīs mačus pēc kārtas, pēdējā no tiem cīnoties neizšķirti 1:1 ar "Le Mans UC 72". Tomēr galvenais treneris beļģis Eriks Gerets uzskata, ka ar komandu viss ir kārtībā: "Mums aiz muguras ir daži neveiksmīgi iznākumi, tomēr spēlētāji ir ļoti labā noskaņojumā. Mums vienkārši jāmēģina aizvadīt labu maču, labā līmenī."

Gerets uzsver, ka ir labi izstudējis sāncenšu spēli un zina, kas ir galvenais, laba rezultāta sasniegšanai: "Papētīju "Atletico" un "PSV" mača statistiku, spāņu momentu realizāciju, un varu pateikt tikai to, ka mums jādara viss, lai neļautu sāncenšiem darboties ar bumbu."

Interesanti, ka Gereta un Aguirres ceļi reiz jau krustojušies, tiesa ne kā treneriem. 1986.gada pasaules čempionāta finālturnīrā viņi kā spēlētāji tikās Beļģijas un Meksikas izlašu mačā, taču beļģis šo tikšanos neatceras: "Viņš ir fantastisks treneris, bet to, ka mēs būtu tikušies kā spēlētāji, neatceros. Iespējams, es to aizmirsu tāpēc, ka mēs zaudējām."

Interesanti, ka pēc šī vakara spēlēm D grupā pa uzvarai var būt katrai komandai, un tas nav nemaz tik nereāli. Komandu spēku samēri ir visai līdzīgi, turklāt gan "PSV", gan "Marseille" ir visai nepatīkama situācija, jo otrais zaudējums to vēl vairāk sarežģītu. Tad tikai sola jo interesantākas cīņas.

UEFA Čempionu līga

D grupa

LaiksSpēle
21:45 Liverpool – PSV Eindhoven
21:45 Atletico - Marsielle

Tabula

VietaKomandaUNZVAP
1. Atletico 1 0 0 3:0 3
2. Liverpool 1 0 0 2:1 3
3. Marsielle 0 0 1 1:2 0
4. PSV Eindhoven 0 0 1 0:3 0

Izmantotie resursi:
uefa.com
bbc.com

  -3 [+] [-]

, 2008-10-01 16:37, pirms 16 gadiem
Liverpool – PSV
1.35 4.25 8.50

Tas izsaka visu...

     [+] [-]

, 2008-10-01 16:42, pirms 16 gadiem
Ir jaabuut diezgan taalu no futbola, lai nevareetu iedomaaties to kas notiks shodien Liverpuulee! Domaaju, ka pat pashi PSV iisti netic, ka shodien kaut ko var dabuut no shiis speeles!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 16:44, pirms 16 gadiem
puikas,paskatīsimies,ceru,ka būs jautrāk nekā bukmeikeri domā

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 16:48, pirms 16 gadiem
Pool un Marseille !!!

  -2 [+] [-]

, 2008-10-01 16:51, pirms 16 gadiem
Spēļu translācijas, kopsavilkums --->
portnovs.wordpress.com: UEFA čempionu līga, 2. kārta, otrā diena (LIVE)...

  +2 [+] [-]

, 2008-10-01 16:55, pirms 16 gadiem
Hills rakstīja: Cerams , ka Džerārds beidzot dabūs 100 golu !!

P.S Šī Rafam būs 250. spēle pie Pool stūres !
vai nu ieleic punktu pēc 100,vai arī aizver acis kad sapņo

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 16:57, pirms 16 gadiem
sandiic rakstīja: vai nu ieleic punktu pēc 100,vai arī aizver acis kad sapņo
Ups .. !

  -1 [+] [-]

, 2008-10-01 17:05, pirms 16 gadiem
Nav nekāda stresa,jābūt viegliem trim punktiem un rotācijas nekādas nebūs,kā arī Mašerāno atgriežas pēc traumas

  -1 [+] [-]

, 2008-10-01 17:16, pirms 16 gadiem
PolkaDot rakstīja: Nav nekāda stresa,jābūt viegliem trim punktiem un rotācijas nekādas nebūs,kā arī Mašerāno atgriežas pēc traumas
nu cerams tā arī būs,jo Torres man ir šodien sastāvā-Fantasy Football!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 17:23, pirms 16 gadiem
"Atletico" uzņems Francijas "Marsielle" vai , tad nav "Marseille" ?

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 17:24, pirms 16 gadiem
Hills rakstīja: "Atletico" uzņems Francijas "Marsielle" vai , tad nav "Marseille" ?
ir

  -1 [+] [-]

, 2008-10-01 18:02, pirms 16 gadiem
Drizak gan 2 komandam otras uzvaras, 2 otrie zaudejumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-01 20:38, pirms 16 gadiem
Kā gribētos man redzēt Marseille Atletico...

2:2 rezultāts varbūt, bet jābūt daudz vārtiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja