Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: "Anorthosis" pirmā uzvara

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

B grupa: "Anorthosis" pirmā uzvara
"Anorthosis" futbolists Siniša Dobrašinovičs
svin savu vārtu guvumu
Foto: AP

Šovakar UEFA Čempionu līgā futbolā B grupā norisinājās divas otrās kārtas spēles. Centrālajā mačā Milānā "Inter" nospēlēja neizšķirti 1:1 pret Brēmenes "Werder", bet Nikosijā kipriešu "Anorthosis" ar 3:1 pieveica grieķu "Panathinaikos".

"Inter" un "Werder" uzvarētāju nenoskaidro

Milānā vietējā "Inter" uzņēma Brēmenes "Werder". Mača sākums nebūt ne piepildītajā milāniešu stadionā bija tipiski itālisks - "Inter" disciplinēti spēlēja aizsardzībā, bet uzbrukumā ar Adrianu un Zlatana Ibrahimoviča centieniem centās gūt ātrus vārtus. Un tas arī izdevās - kamēr "Werder" nespēja uztaustīt savu spēli, itāļu futbolisti izmantoja viesu aizsargu pozicionālu kļūdu, un Maikons izgāja viens pret Vīzi. Tālākais jau bija tehnikas jautājums, un to brazīlietis paveica nevainojami, pārceldams bumbu viesu vārtsargam un panākdams 1:0. Mača turpinājumā "Werder" nekādīgi nespēja atrast pareizo ceļu, lai uzlauztu mājnieku aizsardzību, lai gan dažreiz vāciešu uzbrukumi ap "Inter" soda laukumu ilga pat vairāk nekā minūti, izpelnoties skatītāju svilpienus. Tikai puslaika beigu daļā pēc Prēdla piespēles no kreisās malas "Werder" izveidoja vērā ņemamu momentu, toties kādu - Klaudio Pizaro tika pirmais pie bumbas vārtu priekšā, taču sitiens vispirms trāpīja "Inter" vārtsargam Sezaram, bet tad - vārtu stabam... Citādi puslaiks pagāja visai garlaicīgā spēlē, pāris reižu komandām apmainoties ar visai labiem, taču ne simtprocentīgi bīstamiem tālsitieniem. Ar "Inter" visai likumsakarīgu pārsvaru 1:0 noslēdzās pirmās 45 minūtes.

Otro puslaiku aktīvāk uzsāka "Werder", kas arī loģiski - vāciešiem bija jāatgūst vismaz vieni vārti. Tiesa gan, arī "Inter" nesnauda, un pēc dzelžainas aizsargu darbības itāļi bieži vien aizskrēja bīstamos pretuzbrukumos. 62. minūtē "Werder" tomēr izdevās atrast veidu, kā apdraudēt "Inter" vārtus no tuva attāluma - pēc Ezila centrējuma no labās malas pie tālā staba bumbu aizsniedza Klaudio Pizaro, ar pirmo pieskārienu arī raidot to vārtos - 1:1. Pēc neizšķirta panākšanas mačs kļuva atklātāks, tomēr ar nelielu "Werder" pārsvaru. Savukārt "Inter" savus uzbrukumus pārsvarā veidoja caur labo malu un tehniski spēcīgo Ibrahimoviču. Tuvojoties mača beigām, daudz bīstamāk atkal sāka uzbrukt mājnieki, taču, šķiet, abas komandas aizsardzībā kļūdas pieļaut vairs netaisījās. Tas netraucēja Maikonam 88. minūtē no tālās distances trāpīt pa tālo vārtu stabu, savukārt "Werder" atbildēja ar Pizaro sitienu garām pustukšiem vārtiem kompensācijas laikā, taču līdz uzvarai abiem klubiem mazliet pietrūka - 1:1.

Kiprieši nevienam ceļu negriež

Nikosijā "Anorthosis" uzņēma grieķu "Panathinaikos". Jau mača sākums pierādīja, ka kiprieši šajā turnīrā ceļu netaisās griezt nevienam. 11. minūtē visu spēlētājs Sariēgi neveiksmīgi ar galvu raidīja bumbu savos vārtos, bet pēc nepilnām piecām minūtēm pēc Savio centrējuma no kreisās malas Dobrasinovičs no deviņu metru attāluma ar galvu sita neatvairāmi, panākdams jau 2:0 mājnieku labā. Mača turpinājumā grieķu "Panathinaikos" pārņēma iniciatīvu, drīz vien atgūstot vienus vārtus - "Anorthosis" spēlētājs Laivakabesijs savā soda laukumā nospēlēja ar roku, un tiesneša piešķirto pendeli realizēja Salpingidis. Līdz puslaika beigām grieķi turpināja spiest, taču neko vairāk iespēt nespēja - 2:1 "Anorthosis" labā pēc pirmā puslaika.

Arī otrajā puslaikā turpinājās ierastais scenārijs - "Panathinaikos" uzbruka vairāk, kamēr "Anorthosis" acīmredzami domāja par rezultāta nosargāšanu, spēkus koncentrējot aizsardzībai. Un mājniekiem tas sanāca visai labi, jo pie labām vārtu gūšanas iespējām grieķi tika gaužām reti. Par to rūpējās gan aizsargi, gan arī kipriešu vārtsargs Bekajs, kurš likvidēja visus centrējumus un vārtiem šķērsās piespēles. Pārliecinošā spēle "Anorthosis" nepameta arī uzbrukumā, un mazliet vairāk nekā desmit minūtes pirms mača beigām kiprieši panāca pārsteidzošo 3:1! Pēc Savio izpildītā stūra sitiena precīzi ar galvu sita uz maiņu iznākušais Tahers. Atlikušajā laikā kiprieši pārsvaru noturēja, svinot pirmo uzvaru turnīrā - 3:1 "Anorthosis" labā.

UEFA Čempionu līga, B grupa

2. kārta (1. oktobris)

Inter Milan - Werder Bremen 1:1 (1:0) (Maicon 13' - Pizarro 62')
Anorthosis - Panathinaikos 3:1 (2:1) (Dobrasinovic 15', Taher 78' - Sarriegi (s.v.), Salpingidis (11 m))

B grupa

VietaKomandaSUNZGV:ZVP
1. Inter 2 1 1 0 3:1 4
Anorthosis 2 1 1 0 3:1 4
3. Werder 2 0 2 0 1:1 2
4. Panathinaikos 2 0 0 2 1:5 0

  +4 [+] [-]

, 2008-10-01 23:36, pirms 16 gadiem
Pizaro pēdējā minūtē vajadzēja iesist. būtu saldas beigas!

  -4 [+] [-]

, 2008-10-01 23:37, pirms 16 gadiem
Anorthosis baigie malači... Prieks arī par Werder...

  +4 [+] [-]

, 2008-10-01 23:38, pirms 16 gadiem
Anorthosis, Cluj un BATE uztaisa kārtīgus pārsteigumus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 23:43, pirms 16 gadiem
Demar 21 rakstīja: aklai vistai mieža grauds arī gadās (tas par Werder)

Inter valda!
Inter valda?? Izmantojuši vienīgo iespēju pa visu spēli (citu vairāk nemaz nebija), kamēr Pizarro viens varēja 3 golus ielikt!! Turklāt spēle bija Milānā. Ja godīgi, tādi pus nekādi tie Interisti izskatījās. Iedomājās, ka pozitīvs rezultāts pats no sevis uzradīsies.
Jā, Pizza varēja visu nokārtot... Bet tāpat labi, ielika golu savam bijušajam trenerim Ā, un pēdējo rezi, kad viņš viesojās Milānā vēl Bayern sastāvā, viņš arī guva vārtus. Patīk viņam Inters

     [+] [-]

, 2008-10-02 00:01, pirms 16 gadiem
Anarthosis pārsteidz. Uzvara pār Panathinaikos un vēl 3:1? Pirms spēles domātu, ka būs otrādi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-10-02 13:30, pirms 16 gadiem
Daargais Klaudio,

es esmu Friciitis, man ir astonji gadi un kad es izaugshu, arii buushu Werder uzbruceejs, taapat kaa Tu. Vakar mums trenneris staastiija, ka pretinieku ielenkumaa bumbu vajagot apstraadaat meerkakja aatrumaa, citaadi aizsargi bumbu aizsitiis projaam un veel traapiis pa kaajaam. Bet tad, ja aizsargu tuvumaa nav un tu tukshu vaartu priekshaa pilniigi briivs tiec pie bumbas, tad nesteidzies, apstaadini bumbu un tikai tad sper pa to. Klaudio, es izpaudiishu Tev nosleepumu. Pa staavoshu bumbu sperot, ir vieglaak traapiit tukshajos vaartos, bet ja traapa, tad ir gols un treneris ir prieciigs.

veelot Tev veel daudz radoshu panaakumu un skaistu vaartu,

Friciitis.