Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Rīgas skolām iespēja startēt projektā "Meiteņu futbols atgriežas skolās"

Rīgas skolām iespēja startēt projektā "Meiteņu futbols atgriežas skolās"
Meiteņu futbols atgriežas skolās

Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF) uzsāk jaunu meiteņu futbolu popularizējošu un attīstošu projektu "Meiteņu futbols atgriežas skolās", kas savā pirmajā pastāvēšanas gadā piedāvā Rīgas pilsētas izglītības iestāžu 5.-6. klašu komandām piedalīties jauna veida futbola sacensībās.

Futbola sacensības 2005. un 2006. gadā dzimušajām skolniecēm norisināsies no 25. aprīļa līdz 17. maijam Rīgas skolu sporta zālēs. Pieteikšanās dalībai sacensībās iespējama līdz 17. aprīlim.

Pieteikšanās formas un nolikums atrodams ŠEIT.

Šāds projekts ieviests ar mērķi popularizēt meiteņu futbolu skolu iestādēs un veicināt meiteņu iesaisti sporta nodarbībās, attīstot veselīga dzīvesveida paradumus. Projekta pirmā sezona startēs Rīgas teritorijā, bet nākotnē ir iecere ievērojami paplašināties un organizēt līdzīgu projektu katrā Latvijas reģionā.

Projekta mērķauditorija ir 5.-6. klašu audzēknes ar vai bez futbola prasmēm, kuras tiek aicinātas pievienoties šim demokrātiskajam sporta veidam, iegūt pozitīvas emocijas un jaunus draugus.

"LFF darbs sieviešu futbola segmentā pēdējos gados ir vērsts uz to, lai nodrošinātu katrai gribošajai meitenei iespēju iesaistīties futbolā, laužot sabiedrībā valdošos stereotipus par futbolu kā meitenēm un sievietēm nepiemērotu. Straujā meiteņu un sieviešu futbola izaugsme, kā arī būtiskais reģistrēto daiļā dzimuma spēlētāju pieaugums Latvijā liecina par tieši pretējo. Gan mums kā futbolu attīstošai organizācijai, gan bērnu vecākiem svarīgākais ir fiziski aktīvs un vesels bērns, kurš ir vispusīgi attīstīts un pārliecināts par saviem spēkiem," skaidro LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. "Meiteņu futbola vide iemieso visas šīs īpašības. Tajā bērns var aktīvi un jautri pavadīt laiku kopā ar jauniem draugiem, gūt pozitīvas emocijas, pārliecināties par saviem spēkiem, pierādīt sev un citiem: "Jā, es to varu!". Futbols disciplinē un palīdz kļūt par vispusīgu personību, kas spēj nospraust mērķus un darboties, lai tos sasniegtu. Meiteņu futbols iedrošina sapņot, bet skolas ir vispiemērotākā vide, kur spert savus pirmos soļus sapņu piepildīšanas virzienā."

Sacensības sāksies ar apakšgrupu posmu un turpināsies ar izslēgšanas posma spēlēm. Plašāka informācija par dalībniekiem un spēļu norises vietām sekos pēc pieteikumu apzināšanas.

Izmantotie resursi:
Meiteņu futbols atgriežas skolās - jauns...