Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā

Agris Suveizda

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā
Foto: LFF

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēsturē Sieviešu futbola līgai būs savs titulsponsors, paziņojusi federācija. Turpmākos trīs gadus līgas oficiālais nosaukums būs "LuckyBet" Sieviešu futbola līga. Čempionāta jaunā sezona sāksies jau piektdien un sestdien ar pirmajiem četriem mačiem, no kuriem visi risināsies Rīgā.

SIA "LuckyBet" valdes loceklis Romans Račko: "Futbols ir viena no populārākajām komandu sporta spēlēm pasaulē, un mēs kā uzņēmēji ļoti labi saprotam, cik vērtīgas ir stipras komandas - bizness arī ir komandas spēle. Sieviešu futbolā saskatām lielu potenciālu un izaugsmes iespējas, līdzīgi kā mūsu jaunajā projektā "Luckybet". Atbalstot viens otru, nonāksim pie izciliem rezultātiem. Mūsu uzņēmumu grupas attīstībā sievietes ir ievērojamas ar savu ieguldījumu, sieviešu futbolā sportistes parāda savas labākās kvalitātes un strādā, lai gūtu rezultātu un izcīnītu uzvaras. Tieši tādu sievietes tēlu mēs vēlamies popularizēt Latvijā."

LFF prezidents Vadims Ļašenko: "Sieviešu futbols ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā uzņem apgriezienus. To varam redzēt arī pie mums - otro sezonu pēc kārtas līgā spēlēs astoņi klubi, savstarpējā konkurence ir krietni palielinājusies, ko varam redzēt rezultātu tabulās. Ir augušas arī klubu ambīcijas, kas šosezon būs uzskatāmi redzams ar abu Rīgas vadošo klubu iekļaušanos cīņā par panākumiem. Prieks, ka "LuckyBet" vēlas iesaistīties Latvijas tirgū caur sieviešu līgu, kas ir augstākais līmenis Latvijas sieviešu futbolā. Ambiciozam turnīram, kurā ir gana ambiciozu dalībnieku, piestāv ambiciozi partneri."

LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina: "Šī turnīram noteikti būs īpaša sezona. Iepriekšējos gados gan Sieviešu līga, gan Latvijas kausa izcīņas turnīrs mūs jau paguva pieradināt pie aizraujošiem notikumiem un pārsteigumiem, bet šogad ar "Riga FC Women" un "RFS Women" ienākšanu turnīrā gan čempionāta skatāmība, gan sportiskais līmenis tikai augs. Priecājamies, ka turnīra dalībnieku skaits ir nostabilizējies, nodrošinot ritmisku spēļu kalendāru un labu konkurenci. No organizatoriskā un atspoguļojuma viedokļa ar jauno partneri šosezon noteikti tiks sperti līgas attīstības soļi uz priekšu, bet no sportiskā viedokļa, jāsaka, grūti iedomāties vēl intriģējošāku sezonas starta brīdi, jo katra komanda ir ar savu odziņu, katrā no tām ir labas spēlētājas un katra no tām ir ar skaidriem mērķiem, skaidru savu identitāti."

LFF Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītājs Renārs Krīgers: "Šis atbalsts mums ir ļoti būtisks, lai varētu veicināt Sieviešu futbola līgas atspoguļošanu digitālajā vidē, kā arī palielināt tiešraižu skaitu. Bez partneru iesaistes tas būtu grūti paveicams uzdevums." SFL turnīrā iepriekš lielākais komandu skaits bija septiņas 2014. un 2022. gada sezonās, bet jau pērn pirmoreiz vēsturē sacensībās piedalījās astoņas vienības. Līgas attīstības plāns paredz astoņu komandu dalību ar izkrišanas un paaugstināšanās sistēmu, tādējādi nodrošinot ritmisku spēļu kalendāru un veicinot konkurenci komandu starpā.

DatumsLaiksSpēleVieta
29.03.14.00Rīgas FS – Iecava/DFSRīgas 75. vidusskola
16.00Riga – OlaineMežaparks SV
30.03.17.00Metta – AudaRīgas Hanzas vidusskola
18.00RFS – Liepājas FSLNK Sporta parks (mākslīgais)

Jau drīzumā futbola sezona sāksies arī meitenēm, un šogad tās centrālais notikums būs "Lidl" meiteņu vasaras čempionāts, kas turpināsies arī telpās ziemas sezonā. "Lidl" sadarbosies ar LFF, lai varētu noorganizēt šos čempionātus no U-8 līdz U-16 vecuma grupām. LFF ģenerālsekretārs Arturs Gaidels pauda, ka federācija vēlas sieviešu futbolu padarīt par masveidīgāko sporta veidu Latvijā arī starp daiļā dzimuma pārstāvēm: "Meiteņu futbols un darbs pie jauno spēlētāju piesaistes īpašu vietu ieņem arī topošajā LFF attīstības stratēģijā 2025.-2030. gadam, kur sieviešu un Grassroots futbola attīstība ir starp vadošajiem mūsu darba pīlāriem. Meiteņu čempionāts šiem abiem segmentiem ir ļoti svarīga platforma, tāpēc tā stiprināšanās ar šādu atbalstītāju ir liels notikums un papildu iedrošinājums ceļā uz mūzu mērķiem. Kopā ar šādiem zinošiem un apņēmīgiem partneriem vēlamies meiteņu un sieviešu futbolu attīstīt kā platformu panākumiem, izmantot pieaugošo popularitāti un ar laiku padarīt sieviešu futbolu par visplašāko daiļā dzimuma sporta veidu Latvijā."

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17454/luckybet...
https://lff.lv/zinas/17455/lidl-lat...

     [+] [-]

, 2024-03-28 16:35, pirms mēneša
Gornela reglamenta izpratnē ir leģionāre (non-ATP)?

     [+] [-]

, 2024-03-28 16:45, pirms mēneša
Riga FC un RFS efekts? Pirmā sezona abiem klubiem sieviešu futbolā un uzreiz parādās visādi sponsori.

  -1 [+] [-]

, 2024-03-28 17:41, pirms mēneša
Tā, kur līga Latvijā vēl nav toto līga? Kā māca vadības teorija, jau izkārtne pastāsta ļoti daudz par uzņēmuma vērtībām un kultūru.

     [+] [-]

, 2024-03-28 19:32, pirms mēneša
Riga Football Club
Rīgas Futbola Skola
FK Rīgas Futbola Skola

     [+] [-]

, 2024-03-29 08:38, pirms 4 nedēļām
Kārtējā klajā toto un kazino kantoru reklāmas aizlieguma apiešana?

Šitāda sūda firmele (skatīt saiti) kļuvusi par ģenerālsponsoru? Gribētu palasīt interviju ar Romānu Račko, ko SIA Luckybet dara, kur ņems naudu, jo izskatās, ka finanšu rādītāju tai ir pa nullēm vai vispār mīnusos. Var kāds žurnālists uztaisīt tādu interviju? Un arī interviju ar Tonybet fans, kas ir Virslīgas sponsors."

https://www.firmas.lv/lv/uznemumi/l...