Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Babīte/Dinamo" izslēgta arī no Latvijas kausa, 1/4 finālā tiks otrās līgas komanda

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Babīte/Dinamo" izslēgta arī no Latvijas kausa, 1/4 finālā tiks otrās līgas komanda
"Babīte/Dinamo" duelī pret Latvijas čempionu Jūrmalas "Spartaku"
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Šodien notika Latvijas Virslīgas futbolā organizācijas sēde, kurā pieņemts lēmums, ka diskvalificētā "Babīte/Dinamo" nedrīkstēs startēt arī Latvijas kausa izcīņā. Tāpat noskaidrots, ka Virslīgas septītās vietas īpašniece piedalīsies pārspēlēs, tādējādi automātiski vietu nezaudēs neviena komanda.

Pagājušajā nedēļā Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija pieņēma lēmumu no Virslīgas izslēgt "Babīti/Dinamo", balstoties uz pierādījumiem par spēļu rezultātu nelegālu ietekmēšanu. Savukārt "Babīte/Dinamo-2" tika izslēgta no dublieru čempionāta. Šodien veikti precizējumi, kas saistīti ar citām komandām.

Līdz ar Babītes futbolistu izslēgšanu Virslīgā palikušas septiņas komandas. Pēdējās vietas īpašniece vairs nezaudēs vietu valsts spēcīgākajā līgā, bet gan aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas otrās vietas īpašnieci. Tikmēr priekšpēdējās vietas īpašniece paliks Virslīgā arī nākamajā sezonā. Taču minētais jautājums ir Latvijas Futbola federācijas valdes kompetencē, tāpēc apstiprināšana notiks nākamajā valdes sēdē.

Tāpat tiek norādīts, ka pieteikums Virslīgai vienlaicīgi ir pieteikums arī Latvijas kausa izcīņai. Tādējādi "Babīte/Dinamo" nepiedalīsies kausa izcīņā, bet izlozes pretinieks automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā. Bija paredzēts, ka diskvalificētajai komandai būs jāspēlē pret "Karostas" un "Talsi/Laidze" dueļa uzvarētāju. Tādējādi viena no Latvijas pēc spēka trešās līgas komandām tiks ceturtdaļfinālā, kur pretinieku uzzinās pēc izlozes. Latvijas kausa uzvarētāja iegūst ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju.

Izmantotie resursi:
Virslīgas organizācijas komitejas 27. jūnija...

  +3 [+] [-]

, 2017-06-27 19:20, pirms 7 gadiem
Varbūt vienkārši restartēt visu LFF?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-06-27 20:23, pirms 7 gadiem
Karosta- UEFA, viesu tūristus izmitinās vietējā "cietumā"

  -3 [+] [-]

, 2017-06-27 20:34, pirms 7 gadiem
HMB-LABU.RIITU!!! rakstīja: Metta var kartejo reizi gatavoties parspelem, tikmer vatniku mafija var jau kravaat chumadaanus uz nakosho ciemu #rullejamTalak
Metta nepaliks pēdējie!

     [+] [-]

, 2017-06-27 21:28, pirms 7 gadiem
Tieši tā - Metta nepaliks pēdējie!!! Un tas nav joks...

     [+] [-]

, 2017-06-27 21:47, pirms 7 gadiem
elfs rakstīja: Metta nepaliks pēdējie!
Paliks

  +1 [+] [-]

, 2017-06-27 22:30, pirms 7 gadiem
elfs rakstīja: Metta nepaliks pēdējie!
Paliks pedejie, bet nelidos ara no virsligas, ies uz parspelem ar 1. ligas otro vietu.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-27 22:37, pirms 7 gadiem
Man ir reāls prieks, ka tāda Babīte/Dinamo beidz savu pastāvēšanu - novēlu to visām šīm mistiskajām komandām, kas kā sēnes pēc lietus aug 2.līgā.
Kā ļauna nezāle ir visi šie mazo pierīgas miestu komandiņas, kas nekad un nekur nedabūs normālus sponsorus, lai vispār spētu pastāvīgi dzīvot (izņēmums ir tikai FK Auda).

  +1 [+] [-]

, 2017-06-28 08:08, pirms 7 gadiem
Tas,ka tādai organizācijai,kā lff jau sen nav autoritātes visiem jau ir skaidrs.Tāpēc ir personu loks,kas var nodarboties ar šādām netīrām lietām.Man vis vairāk nepatīk tāda lieta,ka ir cilvēki,kas komandā iefiltrē varbūt pāris spēlētājus,kam futbols nav sirdslieta,bet gan peļņas avots ,un kā to naudu nopelnīs,viņiem nav būtiski.Pārējie visi normāli puiši kļūst par šīs spēlītes upuriem un sabojā savu reputāciju.Varbūt daudziem,kas futbolam ir atdevuši vairakus gadus savas dzīves tiek sagrauti viņu sapņi un mērki,un ar ko vainīgi ir tie jaunieši,kas nav piedalījušies galvenās komandas spēlēs.Un pats galvenais moments,ka visā šajā drāmā vainīgo nav.

     [+] [-]

, 2017-06-28 08:10, pirms 7 gadiem
Man likās, ka zemāk nav iespējams grimt LFF. BET, es kļūdijos, LFF atradīs zemākas bedres!

NOŽĒLOJAMI!

  -1 [+] [-]

, 2017-06-28 08:12, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: Man ir reāls prieks, ka tāda Babīte/Dinamo beidz savu pastāvēšanu - novēlu to visām šīm mistiskajām komandām, kas kā sēnes pēc lietus aug 2.līgā.
Kā ļauna nezāle ir visi šie mazo pierīgas miestu komandiņas, kas nekad un nekur nedabūs normālus sponsorus, lai vispār spētu pastāvīgi dzīvot (izņēmums ir tikai FK Auda).
Nu tā nu mums ir, diemžēl, jā. Totalizatora projekti viens pēc otra.
Par Audu stāsts cits, jo pašvaldība tomēr ļoti turīga. Tāpat būtu arī ar futbola klubu no teiksim, Mārupes - sponsori mierīgi būtu iegūstami.

Kas atliek futbola līdzjutējiem šādu jauno projektu sakarā? Nu, acīmredzot, katram šādam klubam dot pārbaudes laiku no savas puses
Sak, ja kādus 2-3 un vairāk gadus izdzīvo bez šmucēm, tad lai tik dzīvo. Praktiski visiem jaunajiem klubiem (izņēmums vienīgi Liepāja, jo tas bija klubs, kurš vienkārši loģiskā kārtā pārņēma stafeti no LM kā pilsētas futbola flagmanis, kāds vienmēr tur pastāvējis) ar šādu sabiedrības skepsi par kluba patiesajiem mērķiem jāiziet cauri.
Latvijā esmu pietiekami sen, lai atcerētos, cik grūti bija Spartakam, ņemot vērā visas peripētijas ap Jūrmalas tik daudzo klubu totalizatoru skandāliem, bankrotiem, utt. (pat Rīgas Daugava, faktiski, bija Jūrmala, kura atkal mēslus vārīja). Bet tagad, pēc visiem šiem gadiem, šķiet Spartaks sevi pierādījis kā labu esam, jo lamas par "toto klubiem" attiecībā uz šo klubu vairs nedzird.
Šobrīd, savukārt, pagrūti vēl iet Riga FC, kuru mēdz saukt par projektu-viendienīti, utt. Domājams, vēl pāris gadu un arī šo klubu pārstās lamāt. Ja nu vienīgi paliks tie, kuriem nepatīk internacionālā stila nosaukums Riga FC, jo tas redz asociējoties ar krievu valodu (interesanti zināt, kas tad šeit krievu valodā iznāk - Riga Futboļnij C... (ko liksim C burta vietā).
Tad jau vairāk par Spartaku jālamājas, jo šim klubam ne tikai nosaukums, bet pat logo, manuprāt, ir ļoti spēcīgi aizņemts no Spartak Moscow.

Ko es ar šo gribēju teikt... to, ka ne tikai mazu pilsētiņu klubiem dodams pilnīgi pamatots pārbaudes laiks līdzjutēju galvās. Tāds dodams pilnīgi visiem jaunajiem klubiem.

     [+] [-]

, 2017-06-28 10:29, pirms 7 gadiem
Tas nolikuma punkts,ka priekšpēdējās vietas īpašniekam ir jāpiedalās pārspēlēs ar 1.līgas 2.vietas īpašnieku ,pie šī brīža Latvijas futbola reālijām ir galīgi lieks.Vai LFF vēlās nākošsezon redzēt virslīgā divas babītes?Es saprastu,ja pirmā līgā sīvi par pirmajām vietām sistos komandas,kurām ir sava kluba piramīda,kā Daugavpils,Rēzekne,Valmiera.Šobrīd diemžēl tā nav.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-28 11:32, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: Man ir reāls prieks, ka tāda Babīte/Dinamo beidz savu pastāvēšanu - novēlu to visām šīm mistiskajām komandām, kas kā sēnes pēc lietus aug 2.līgā.
Kā ļauna nezāle ir visi šie mazo pierīgas miestu komandiņas, kas nekad un nekur nedabūs normālus sponsorus, lai vispār spētu pastāvīgi dzīvot (izņēmums ir tikai FK Auda).
Uzreiz liela neviena komanda nevar kļūt! Kā komanda var iegūt sponsorus, ja tā nedabū sev reputāciju? Un kā to izdara? Spēlējot augstākajā līgā. Ja tu domā, ka futbolu drīst spēlēt tikai lielās komandas ar daudz naudu, tad uzaudzē smadzeni, vēlākam noderēs.

     [+] [-]

, 2017-06-28 16:26, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Tas nolikuma punkts,ka priekšpēdējās vietas īpašniekam ir jāpiedalās pārspēlēs ar 1.līgas 2.vietas īpašnieku ,pie šī brīža Latvijas futbola reālijām ir galīgi lieks.Vai LFF vēlās nākošsezon redzēt virslīgā divas babītes?Es saprastu,ja pirmā līgā sīvi par pirmajām vietām sistos komandas,kurām ir sava kluba piramīda,kā Daugavpils,Rēzekne,Valmiera.Šobrīd diemžēl tā nav.
Tik traki, vismaz pagaidām nav - Valmierai ir nopietna piramīda (tik jautājums, vai atkal neatteiksies, jo nepietiks naudas), Progress/Olaine apakšā ir Supernova un vēl pāris Pierīgas akadēmijas, tur arī it kā mēsliem nevajadzētu būt.

Par Grobiņu grūti saprast. Ļoti jau ceru, ka sadarbība ar Liepāju (no viņiem tiek īrēti vairāki spēlētāji) liecina, ka kluba vadība ir sakarīga.