Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Superkausu iegūst "New Project"

Andrejs Siliņš

Superkausu iegūst "New Project"
Foto: FTA

Sestdien, 23.martā, notika Rīgas telpu futbola superkausa izcīņas spēle starp Pirmās līgas čempioniem „New Project” un kausa ieguvējiem „Monarhs”. Mača pēdējā minūtē uzvaru izrāva „New Project” – 2:1.

Pirms spēles par favorītiem tika uzskatīti „Monarhs” vīri, kā nekā komanda itin labām sekmēm startē Latvijas telpu futbola čempionātā, kur 6.aprīlī uzsāks cīņu par bronzas medaļām, tāpat arī „Monarhs” pārspēja „New Project” Rīgas kausa izcīņas finālspēlē 5.martā – 3:2. Tomēr „oranžie” bija apņēmības pilni pierādīt, ka nav pliku roku ņemami.

Ilgu laiku uz tablo bija vērojamas divas nulles, līdz beidzot spēles 23.minūtē rezultātu atklāja „New Project” aizsargs Maksims Ladigins.

Kādu brīdi laukumā valdīja relatīvs miers, bet 33.minūtē uzliesmoja pirmās kaislības, ko ar dzeltenajām kartiņām Romānam Šimanovskim un Vadimam Brižaņam tūdaļ apdzēsa mača tiesneši. Vēl pēc minūtes par rupju spēli pie sinepju plākstera tika arī Nikolajs Kolesnikovs, taču tas bija sīkums salīdzinot ar to, ko vēl pēc neilga brīža sastrādāja viens no „monarhu” potenciālajiem līderiem Sergejs Zolotuhins, proti uzbrucējs no aizmugures „ielidoja” pretiniekam kājām, šķiet pat bez mērķa nospēlēt bumbā, par ko nekavējoties saņēma diskvalificējošo sarkano kartiņu, līdz ar to atstājot uz divām minūtēm savu komandu mazākumā.

Šīs divas minūtes varēja kļūt par izšķirošajām, taču „New Project” teicamo iespēju paaugstināt rezultāta starpību neizmantoja. Precīzāk – to neļāva trijotne Aleksejs Baranovs, Dmitrijs Zolotarjovs un Vadims Brižaņs, kas ne vien lieliski aizstāvējās, bet arī izveidoja pāris pusmomentus pie pretinieku vārtiem.

Izturējuši mazākumu „monarhi” tūdaļ nomainīja vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju (kā „liekais” laukumā devās Pāvels Tarasenko), un 39.minūtē par savām pūlēm tika atalgoti – citādi teicami spēlējošo Aivi Poklikajevu pārspēja D.Zolotarjovs.

Likās jau, ka stiprākās komandas noskaidrošanai būs jāizpilda pēcspēles soda sitieni, tomēr tā nedomāja „New Project” vīri – mazāk nekā pus minūti līdz mača beigām otros vārtus savas komandas labā guva neviens cits kā aizvadītās sezonas Pirmās līgas vērtīgākais spēlētājs Konstantīns Golubeckijs!

Līdz ar to par pirmajiem Rīgas superkausa ieguvējiem kļuvusi „New Project” vienība. Par mača labāko spēlētāju tika atzīs A.Poklikajevs.

Vairāk informācijas meklējiet Rīgas telpu futbola čempionāta mājas lapā: Rīgas telpu futbola čempionāts 2012./2013.

Informāciju sagatavoja
Kaspars Lakševics
FTA sabiedrisko attiecību vadītājs