Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Skripņiks: "Nākamajā virslīgas spēlē gribam spēlēt vismaz tādā pat līmenī kā kausa finālā"

Skripņiks: "Nākamajā virslīgas spēlē gribam spēlēt vismaz tādā pat līmenī kā kausa finālā"
Viktors Skripņiks. Foto: Zigismunds Zālmanis, figafc.lv

"Riga" FC komanda Latvijas kausa finālā bijusi pārliecināta par saviem spēkiem un iespējām uzvarēt "Ventspili", pēc pirmā titula iegūšanas sacīja rīdzinieku galvenais treneris Viktors Skripņiks.

"Veicām ierakstu vēsturē un pirmo reizi klubam izcīnījām kādu trofeju. Esmu pateicīgs komandai, kura visas 120 minūtes parādīja savu raksturu. Šajā finālā nebija favorīta, un gaidījām, ka tas būs smags. Mums bija vairākas labas iespējas, kuras neizmantojām," pēc mača izteicās Skripņiks. "Pendelēs nedaudz panervozējām, taču vārtsargs Roberts Ozols demonstrēja ļoti labu sniegumu. Ne tikai šajā spēlē, bet to dara arī sezonas laikā, atvairot vairākus 11 metru soda sitienus. Apspēlēt tādu komandu kā "Ventspils", kas cīnās par tituliem, ir liels gods."

Ozols bija "Riga" komandas galvenais varonis, jo pendelēs viņš atvairīja trīs pretinieku sitienus. "Protams, gribās uzvarēt jau pamatlaikā. Visu 120 minūšu laikā meklējām un atradām savas iespējas, bijām aktīvāki. Bijām pārliecināti par saviem spēkiem un iespējām uzvarēt. Ceturtdien būs treniņš, jo nākamajā virslīgas spēlē gribam spēlēt vismaz tādā pat līmenī kā kausa finālā. Pēc iespējas ātrāk gribam atrisināt galveno uzdevumu," norādīja Skripņiks.

"Riga" komanda jau svētdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas mačā atkal tiksies ar "Ventspili", turklāt rīdziniekiem ir labas izredzes jau tad nodrošināt savu pirmo valsts čempiontitulu. "Katra spēle ir izaicinājums, gatavojamies no mača uz maču. Ja kļūsim par čempioniem ātrāk, tāpat turpināsim strādāt un būsim mobilizēti, lai saglabātu cieņu. Cīnīsimies par visiem punktiem, kurus varam izcīnīt," kaujiniecisks bija Skripņiks. "Ozols šobrīd ir mūsu galvenais spēlētājs, bet komandā kopumā ir ļoti labs kolektīvs, kas daudz darba paveic ārpus laukuma. Mums ir trīs augstas klases vārtsargi, tādējādi Ozolam ir spēcīga konkurence, viņam ir iespējas augt un attīstīties."

Tikmēr "Riga" futbolists Stefans Paničs slavēja "Ventspili" kā ļoti labu komandu ar individuāli meistarīgiem futbolistiem. "Daudz kas neritēja tā, kā mēs vēlamies. Bijām labā fiziskajā kondīcijā, tāpēc arī pagarinājumā demonstrējām labāku sniegumu nekā pretinieki. Uzvarējām visi, ne tikai spēlētāji, bet arī kluba personāls, vadība un līdzjutēji. Komandas iekšienē ir ļoti laba atmosfēra un visi esam vienoti, lai gan esam no dažādām valstīm. Viens otru atbalstām, kā arī treneris spēj mūs sagatavot spēlēt pret jebkuru komandu. Cerams, ka svētdien spēlēsim vēl labāk un nodrošināsim titulu. Uzticamies Robertam, kurš ir labs vārtsargs ne tikai pendelēs, bet arī spēles laikā. Sērijā nonācām iedzinējos, bet ar pozitīvo atmosfēru komandā spējām atspēlēties un uzvarēt."

Savukārt "Ventspils" galvenais treneris Dejans Vukičevičs atzina, ka viņa vadītā komanda 11 metru sitienu sērijā nav spējusi noturēt solīdu pārsvaru. "Spēle bija līdzvērtīga, un abas komandas pierādīja, ka ir šogad vadošās Latvijā. Pirmajā puslaikā bija pāris momenti, kuros neguvām vārtus. Tomēr puiši ir malači un spēlēja labu futbolu, saglabādami intrigu līdz pašām beigām. Žēl līdzjutēju, kuri ļoti pārdzīvo par komandu, nespējām viņiem pasniegt trofeju. Komanda bez jebkādām problēmām spēlēja līdz pēdējai sekundei. Fiziskā kondīcija nebija izšķirošais faktors šajā spēlē, jo jau šogad Latvijas kausā spēlējām 120 minūtes pret "Liepāju"/"Mogo"."

"Ventspils" saglabā vairs tikai teorētiskas izredzes iegūt Latvijas čempiontitulu. "Virslīgā vēl neko neesam zaudējuši, futbolā viss ir iespējams. Gribām parādīt, ka neesam sliktāki par "Riga" futbolistiem. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, komanda ir izcīnījusi vairāk punktu. Pēc kausa fināla vajag saņemties ne tikai fiziski, bet arī psiholoģiski. "Ventspils" nākamajam mačam gatavosies nopietni. Cīņa par čempiontitulu vēl ir dzīva," uzskata Vukičevičs.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 37 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 11 dažādas vienības. "Ventspils" futbolisti līdz šim turnīrā uzvarējuši septiņas reizes, kamēr "Riga" tikusi pie sava pirmā titula.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2018-10-25 11:19, pirms 5 gadiem
Var apsveikt ar izcīnīto kausu.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-25 16:14, pirms 5 gadiem
"Virslīgā vēl neko neesam zaudējuši, futbolā viss ir iespējams."

Futbolā viss ir iespējams,Latvijas futbolā diez vai.Teiksim,Riga FC zaudējums Valmierai.Gadījumā ,ja Ventspils svētdien revanšējās Rīgai.
Tā kā ,diemžēl no jums nekā vairs nav atkarīgs un atliek vien nožēlot izsētos 4 punktus pret Jelgavu un Mettu,ko Rīga un RFS neatļāvās.Tas arī viss.