Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgu lūkos pacelt jaunā kvalitātē

Baltijas līgu lūkos pacelt jaunā kvalitātē
Kristiāns Hapels
Foto: TrioBet Baltic Legue

Nākamās Baltijas Futbola līgas (BFL) sezonas turnīru organizatori mēģinās pacelt jaunā kvalitātē, lai "uzlabotu šo sacensību prestižu, pievērstu līgai uzmanību un nostiprinātu turnīra pozīcijas visos futbola kalendāros", sestdien preses konferencē sacīja BFL direktors Kristiāns Hapels.

"Strādāju pusgadu šajā amatā, un esmu dzirdējis vairākus viedokļus par pašreizējo Baltijas līgas norisi. Tiek norādīts uz vairākiem turnīra mīnusiem - nepievilcīgo sākuma laiku marta mēnesī, televīzijas translāciju trūkumu un vēl citām lietām. Mans turpmākais mērķis ir palielināt turnīra nozīmīgumu, padarīt to vēl interesantāku gan klubiem, gan sponsoriem un faniem. Tāpat vēlos, lai līgai tiktu pievērsta lielāka sabiedrības uzmanība, augtu tās pretižs un šis turnīrs stabili nostiprinātos visos futbola kalendāros," sacīja Hapels.

Nākamā gada Baltijas līgas sezonu plānots atklāt 2009. gada septembrī. Kopumā sacensībās startēs 16 klubi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas - piecu katras valsts labāko vietu ieguvēji vietējos čempionātos, kā arī sestā komanda no tās valsts, kuras klubs būs uzvarējis iepriekšējā Baltijas līgas sezonā. Paredzētas septiņas spēļu dienas, kuru laikā tiks izspēlētas 29 spēles.

Turnīrs tiks izspēlēts pēc "play-off" sistēmas, sākot no astotdaļfināla kārtas, kuru aizvadīs septembrī. No novembra līdz aprīlim ieplānots pārtraukums, bet 2010. gada pavasarī komandas izspēlēs ceturtdaļfinālus, pusfinālus, kā arī izšķirošo fināla maču.

Kā skaidroja Hapels, no katras spēļu dienas televīzijā translēs vismaz vienu pārraidi, bet pusfināli un fināls tiks pārraidīti pilnībā. Izspēles grafiks tiks veidots pēc principa, lai spēcīgākie klubi savā starpā tiktos pēc iespējas vēlāk.

"Pastāv augsta iespējamība, ka visu triju valstu klubi tiks pārstāvēti līdz pat pusfināla kārtai. Jaunās sistēmas ieviešana likvidēs mazāk pievilcīgu spēļu norisi, jo katrs mačs būs svarīgs un klubiem nāksies spēlēt ar labāko sastāvu. Neviens nebūs ieinteresēts izlikt dublierus, jo jebkura cīņa varēs kļūt par pēdējo. Tāpat spēles nepārklāsies ar Eirokausiem," sacīja Hapels.

"Līdz ar jauno turnīra sistēmu samazināsies spēļu skaits, tādēļ ietaupīsies finansiālie resursi. Mūsu mērķis ir kvantitātes vietā radīt kvalitāti," piebilda līgas direktors.

Minētā mērķa sekmīgai īstenošanai, pēc Hapela teiktā, būšot nepieciešama efektīva mijiedarbība starp vairākiem faktoriem, sākot ar kvalitatīvas infrastruktūras radīšanu, kas sekmētu pastāvīgu televīzijas pārraižu nodrošinājumu, līdz ar to būtu vieglāk piesaistīt sponsorus un partnerus un uzlabotos turnīra finansiālais stāvoklis.

Nozīmīgs faktors līgas kvalitātes uzlabošanā jāmin arī līdzjutēju faktors. "Ir svarīgi piesaistīt fanus, tādēļ noteikti veidosim vairāk mārketinga akciju, būs PR kampaņas, apmaksāti ceļojumi uz spēlēm, strādāsim ar sponsoriem, partneriem. Mēģināsim ieinteresēt cilvēkus," skaidroja Hapels. Viņš arī pavēstīja, ka pie šī jautājuma sākts strādāt jau no šī brīža, aktīvi aicinot interesentus nākt skatīties šīs sezonas finālu starp "Skonto" un "Kaunas".

"Roma netika uzbūvēta vienā naktī, un, runājot līdzībās, Baltijas līgai arīdzan ir lieliskas iespējas attīstīties. Svarīgi, lai visi projektā iesaistītie cilvēki strādātu kopīgi un no sirds, lai būtu vislabākā savstarpējā komunikācija - tad arī līga izdosies veiksmīga. Esam mācījušies no savām kļūdām, un tagad uz lietām skatīsimies pozitīvi nevis naivi. Mums ir desmit mēnešu laiks, lai visu izdarītu kā nākas un turnīrs noritētu normālā līmenī," teica Hapels.

Savu viedokli preses konferencē izteica arī Igaunijas Futbola federācijas prezidents Aivars Pohlaks, nosaucot plānoto izspēles formātu par labāko no visiem iespējamajiem variantiem. "Šī ir vienīgā iespēja panākt to, lai klubi spēlētu ar maksimālu atdevi, turklāt, jo tālāk turnīrā tiec, jo vairāk tev garantētas spēles. Es ticu, ka līgai ir labas iespējas attīstīties, bet kopējais līmenis pirmām kārtām jāceļ uz darbinieku entuziasma līmeņa."

Savukārt Lietuvas Futbola federācijas prezidents Lutauras Varanāvičus nav pārliecināts vai jaunā izspēles sistēma būtu pats labākais variants, taču par to varēšot pārliecināties tikai nākotnē. Tāpat Varanāvičus kā ļoti nozīmīgu uzsvēra skatītāju piesaistīšanas jautājumu, beigās piebilstot, ka "visiem nepieciešams strādāt futbola un līgas prestiža nevis naudas labā, jo pēdējā tad atnākšot pati par sevi."

  +5 [+] [-]

, 2008-10-25 15:18, pirms 16 gadiem
Sen jau bij laiks!

     [+] [-]

, 2008-10-25 15:19, pirms 16 gadiem
mainījuši laikus .. komandu dalība pēc spēka ļoti iespējams tātad neaktuāla.

tā tagad sanāk, ka 2009.gada septembrī dalība garantēta FK Rīga .. un 2010.gada sākumā pirmās vietas dalīs komandas, kas savā čempī izcīnīja augstās vietas 2008.gada sezonā - respektīvi nobīde par apmēram 18 mēnešiem ..

     [+] [-]

, 2008-10-25 15:54, pirms 16 gadiem
domāju ka baltijas līga ir jāveido līdzīgi kā tas ir basketbolā a pagaidām izskatās ka tā nav līga bet tāds izstiepts turnīriņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-25 16:39, pirms 16 gadiem
Varbut ari klubi butu motivetaki, ja par pirmo vietu iedotu celazimi uz cempionu ligu vai uz uefa kausu. Bet par to laikam butu gruti vienoties.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-25 17:52, pirms 16 gadiem
Nav slikta ideja.Lai izdodās!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-25 18:52, pirms 16 gadiem
Biju sodien uz speli! Un pamaniju vienu recigu lietu. Kaunas treneris tika noraidits lidz maca beigam..tjipa bija jaiet uz gerbtuvem dzekam.. Tas notika kkur ap 80 min, bet treneris aizied aiz vartiem saviem un komande visu padarisanu no tas vietas? Tad man jautajums kads tur limenis, ja treneri neraida prom no laukuma pa visam?

  +1 [+] [-]

, 2008-10-25 19:45, pirms 16 gadiem
NelieTis18 rakstīja: Biju sodien uz speli! Un pamaniju vienu recigu lietu. Kaunas treneris tika noraidits lidz maca beigam..tjipa bija jaiet uz gerbtuvem dzekam.. Tas notika kkur ap 80 min, bet treneris aizied aiz vartiem saviem un komande visu padarisanu no tas vietas? Tad man jautajums kads tur limenis, ja treneri neraida prom no laukuma pa visam?
treneris nedriikst pec noraidijuma atrasties kopa ar komandu, bet nav jau aizliegts sedet tribiines vai kur citur

     [+] [-]

, 2008-10-25 20:37, pirms 16 gadiem
Aiz vartiem ari nedriikst... vins vispar nedrikst but pie laukuma...tribines ja , bet ne pie laukuma!

     [+] [-]

, 2008-10-25 22:05, pirms 16 gadiem
Tā arī vajag. Šāda līgas attīstīšana tikai palīdzēs augt Latvijas futbolam. airāk uzmanības pievērsīs mūsu futbolistiem un būs iespējas tikt uz labākiem klubiem.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-26 00:15, pirms 16 gadiem
tam, pastāstīšu bik savus iespaidus un pardomas par preses konferenci!

pirmkārt, biju pārsteigts, ka ierodoties uz presekonferenci, pirmais, ko ieraudzīju stadionā bija smaidīgs Happela kungs, kas pajautāja vai esmu uz preseskonferenci un parādīja kur tā notikšot!
jau ļoti pozitīva lieta.... redzama tiešām laba attieksme pret to visu pasākumu!
tā, sākās konference... jau no paša sākuma Happels izklausās tik azartisks un strādāt gribošs, ka dod tik viņam lietu pie kā piestrādāt!
protams, ka jaunā turnīra izspēles kārtība neļaus klubiem cīnīties ar 2. sastāvu, nu vismaz tālāk par 1. kārtu jau noteikti neviens, kam tas nozimigi neriskees tādā veidā!
īpaši patika aicinājums, klubiem strādāt ar līdzjutējiem un no sirds domāt vispirms futbola labā un tad tikai par līdzekļiem un labuma gūšanu sev!
žēl, ka nebija Latvijas pārstāvja, gribētos dzirdēt tieši viņa viedokli par to, kas tiek darīts, drīzāk nedarīts šajā jautājumā.
Igainijas un Lietuvas pārstāvji bija pārliecināti savās runš un teiktajā...

ticu, ka šiem cilvēkiem galvenais ir futbols un viņu zināšanas tiešām ir augstas, lai dotu mums iespeju tajā iesaistīties, kvai kā faniem un lidzjutejiem!

īpaši labi izklausījās- apstaigājām visus Rīgas bārus un izlikām reklāmas
par reklāmām tiešām tika padomāts...
un kāteica, tā nav vnk plika stadiona piestumšana ar skolniekiem ...
viņi šodien palīdzēja radiit ļoti labu atmosferu un gan jau buus cilveeki, kas atgriezisies atkal ...
gribētos, lai Latvijas klubu to visvairāk njemtu pie sirds- strādājat ar cilvekiem, kvai beernus aicinat... būs cilveki, kas bus gatavi iet pa maksu, bet bērn jau viniem vietais neaiznjems, buus tik visiem labaak
par Lielu Futbolu!

  -2 [+] [-]

, 2008-10-26 08:55, pirms 16 gadiem
Kaarteejais sapnotaajs (Akmens)

     [+] [-]

, 2008-10-26 10:41, pirms 16 gadiem
Robis87 rakstīja: Kaarteejais sapnotaajs (Akmens)
bet viņš jau nāk ar savu darba sparu un nestāsta, ka iegruudis baigo naudu...
vispirms smags darbs, tad rezultati... Akmens gribeja no otra gala

     [+] [-]

, 2008-10-26 11:43, pirms 16 gadiem
Robis87 rakstīja: Kaarteejais sapnotaajs (Akmens)
Labāk jau lai izdodas.

     [+] [-]

, 2008-10-26 15:28, pirms 16 gadiem
Akmens gribēja nozagt naudu un to arī nozaga -- tā ir pavisam cita opera.
Viena ideja, kas nāk laikam par vēlu: ja sāk septembrī, tad dalībniekus varēja izvēlēties, pamatojoties uz 2009. gada čempionātu pirmās puses rezultātiem, citādi tiešām daža 2008. gada veiksminiece var būt līdz tam laikam jau bankrotējusi.
Tā vien šķiet, ka Hapels lasījis manus komentārus -- vairākkārt esmu rakstījusi, ka Baltijas līgai būtu jābeidzas līdz Eirokausu sākumam.

     [+] [-]

, 2009-04-05 14:44, pirms 15 gadiem
Vajag Baltijas līgu kā līgu nevis Baltijas Play-Off,nu tādu kā SEB BBL basketbolā! Bet vietējos čempionātus atstāt B.plānā... Čempionu katrā valstī varētu noskaidrot pēc tā paša nolikuma kā to dara LČ hokejā,kad 4tras kom. no LV spēlē BLR un tikai sezonas beigas pievienojās LČ komandām!(futbola gadījumā tās būtu 5cas komandas + 1) Nu karo4 man ir dziļa doma... maybe kāds saprata
Manuprāt,šāds projekts piesaistītu vairāk skatītājus! Jo tad regulāri spēlētu EST pret LV,LTU pret LV utml. Par piemēru var ņemt SEB BBL,kuras rezultātā cilvēki sāka beidzot iet uz b-bola spēlēm,jo bija interesanti pavētot kā mūsējie sitās pret leišiem vai igauņiem! Nu tā...