Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies FTA vasaras telpu futbola turnīrs

Jānis Pārums

21.augustā noslēdzās tradicionālais FTA vasaras telpu futbola turnīrs. Augstākajā līgā, tuvākos sekotājus apsteidzot tikai par vienu punktu, par uzvarētājiem kļuva FC „New Project” vienība, bet Pirmajā līgā triumfēja „Cerber-02”.

Futbola Turnīru asociācijas (FTA) rīkotais vasaras futzāla turnīrs notika jau devīto gadu, piekto – ar pazīstamā sporta preču zīmola „Adidas” atbalstu. Tajā kopumā piedalījās 12 komandas, Latvijas telpu futbola Virslīgas čempionāta dalībnieces TSI (zem FK „2012” vārda) un „New Project” ieskaitot.

Turnīra nolikums paredzēja, ka vispirms visas komandas aizvadīs septiņus apļus pēc t.s. Šveices sistēmas, pēc kuras sešas spēcīgākās komandas turpinās cīņu par Augstākās līgas godalgām, bet pārējās sešas sadalīs Pirmās līgas godalgas. Katrā no līgām komandas aizvadīja vēl pa pieciem mačiem.

Ja Pirmajā līgā komandas cīņu uzsāka ar pirmajā posmā izcīnītajiem punktiem kabatā, tad Augstākās līgas komandas startēja ar t.s. bonusa punktiem par pirmajā etapā izcīnīto vietu: seši punkti par pirmo vietu, pieci – par otru, u.t.t.

Priekšsacīkstēs vislabāk klājās pieredzējušajai „Kreiss” komandai, kas septiņos mačos tā arī nepiedzīvoja zaudējuma rūgtumu – sešas uzvaras un neizšķirts. Tāpat Augstākajai līgai kvalificējās FK „2012”, FC „New Project”, „Arigo”, „RigaPartyBus” un „Rīgas siltums” vienības, bet Pirmajā līgā cīņa bija jāturpina „Cerber-02”, „Industrial Steel Group”, „TUC/FTA”, „Madikenas Vangaži”, „Grifs AG” un LNO komandām.

Augstākajā līgā otro posmu vislabāk aizvadīja FC „New Project” vienība, kas piecos maōs izcīnīja trīs uzvaras, kā arī divas reizes spēlēja neizšķirti, no trešās vietas paceļoties uz pirmo. Interesanti, ka medaļu liktenis izšķīrās turnīra pēdējā kārtā, kurā vienā no mačiem tikās divi no favorītiem – „Kreiss” un FK „2012”. Otrie uzvaras gadījumā būtu nodrošinājuši zelta medaļas, bet neizšķirta – vismaz sudraba, taču notika pretējais – skaistu uzvaru ar rezultātu 4:2 svinēja „Kreiss”, tādējādi saglabājot teorētiskas cerības uz pirmo vietu – bija jācer uz „New Project” zaudējumu „RigaPartyBus” ar vismaz 15 vārtu starpību, kas, saprotams, nebija reāli. Turnīra pēdējais mačs noslēdzās neizšķirti 1:1, un „New Project” varēja līksmot. Otrajā vietā „Kreiss”, trešajā – FK „2012”.

Augstākās līgas rezultatīvākā spēlētāja balvu sezonas noslēguma pasākumā saņems Aleksandrs Hudaiberdijevs (FK „2012”), kurš pretinieku vārtsargus sarūgtināja 16 reizes. Par diviem precīziem sitieniem mazāk Oļegam Kravčenko („Arigo”) un Aleksandram Osinam („New Project”). Savukārt balvu par godīgu spēli nodrošināja FK „2012” vienība, kas turnīru beidza ar sešām dzeltenajām kartiņām.

Pēc līdzīga scenārija ritēja cīņa arī Pirmajā līgā. Arī šeit medaļu liktenis izšķīrās pēdējā kārtā. Tas kļuva iespējams nedaudz negaidītajiem rezultātiem pirmspēdējā kārtā, kad līdz tam pārliecinošie favorīti „Cerber-02” ar 2:6 bez ierunām atzina LNO pārsvaru, bet „TUC/FTA”, spēles 30 minūtes spēlējot bez savainotā vārtsarga, ar 2:1 pieveica vēl vienus medaļu pretendentus „Industrial Steel Group”. Pēdējā kārtā „TUC/FTA” bija jātiekas ar izteiktajiem pastarīšiem „Grifs AG”, bet abi līderi – „Cerber-02” un „Industrial Steel Group” tikās savā starpā.

„TUC/FTA” ar savu uzdevumu galā tika – joprojām vārtos darbojoties vienam no laukuma spēlētājiem, tika izcīnīta mazpārliecinoša, tomēr vērtīga uzvara 2:1. Atlika gaidīt līgas pēdējā mača iznākumu.

Pirms tā bija skaidrs, ka „Industrial Steel Group”, lai izcīnītu čempionu titulu, der tikai uzvara, neizšķirta gadījumā visas trīs līdervienības saglabātu savas vietas, bet „Cerber-02” panākums ļautu „TUC/FTA” apsteigt ISG. Piepildījās pēdējais no variantiem.

Mačā starp "Cerber-02" un ISG rezultāts tika atklāts tikai 33.minūtē, kad Vladimirs Terens vadībā izvirzīja "Industrial Steel Group". Oponentiem bija nepieciešamas vien trīs minūtes, lai panāktu izlīdzinājumu, bet mača pēdējā sekundē, līdz ar beigu signālu, "Cerber-02" arī guva uzvaras vārtus.

Tas nozīmēja, ka „Cerber-02” izcīna pirmo vietu, „TUC/FTA” – otro, bet „Industrial Steel group” – trešo.

Par Pirmās līgas rezultatīvāko spēlētāju ar 15 panākumiem kļuva „Cerber-02” uzbrukuma līderis Mihails Bobrovs, bet pa deviņiem vārtiem guva Igors Bondarenko („Industrial Steel Group”) un Vitālijs Kabankovs („Madikenas Vangaži”). Savukārt „fair play” balvu ieguva „TUC/FTA” komanda, kas 12 mačos nopelnīja tikai piecas dzeltenās kartiņas. Tāpat jāuzteic LNO un „Grifs AG” vienības, attiecīgi sešas un septiņas dzeltenās kartiņas.

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā: fta.lv

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Lakševics, FTA sabiedrisko attiecību vadītājs