Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"RTU FC" ar uzvaru sāk titula aizstāvēšanu

Andrejs Siliņš

"RTU FC" ar uzvaru sāk titula aizstāvēšanu
Foto: FTA

Šīs un iepriekšējās nedēļas ietvaros tika aizvadīta pirmā kārta 2013. gada sezonas Rīgas futbola čempionātam, kas vienlaikus ir arīdzan Latvijas čempionāta Otrās līgas Rīgas reģiona sacensības. Ar maksimāli iespējamo trīs punktu iegūšanu turnīru uzsāka pašreizējā titula īpašniece „RTU FC”, kas ar minimālu 1:0 handikapu pieveica „Dinamo Rīga” vienību.

Iepriekšējās sezonas gaitā „studentiem” ne reizi neizdevās sāncenšus uzveikt – nākamie čempioni abas spēles pret „Dinamo Rīga” vienību pabeidza ar identisku gala iznākumu 2:2. Šoreiz sportiskais scenārijs ievirzījās citādā gultnē, turklāt jāpiebilst, ka šis mačs sākotnēji tika plānots dienu iepriekš, proti, 19.maijā „dinamiešu” mājas laukumā „Daugavas” stadionā, taču dažādu apstākļu dēļ tika pārcelts uz RTU stadionu Pārdaugavā.

Abpusēji saspringtā cīņā sastāva ziņā atjaunotā un ne uz tik pieredzējušu spēlētāju bāzes balstītā kādreizējā Latvijas U-21 izlases galvenā trenera Mihaila Zemļinska vadītā „Dinamo Rīga” vienība atzina minimālu sāncenšu pārākumu. Vienīgos vārtus „studentiem” cīņas 17.minūtē guva Maksims Cigankovs, savukārt pretinieki no šīs pašas minūtes turpmāko maču bija spiesti aizvadīt viena vīra skaitliskajā mazākumā, jo noraidījumu izpelnījās Sergejs Oļeškovs.

Rīgas futbola čempionāta pirmās kārtas ietvaros noteikti jāizceļ sezonas atklāšanas spēle 15.maijā starp „Monarhs-Flaminko” un „FK Rita/Lerona” vienībām. Šim mačam jūtami gatavāki bija pēdējie, kas varētu būt skaidrojams ar faktu, ka „Monarhs” vienība pavisam nesen noslēdza saspringtu telpu futbola sezonu Latvijas čempionātā, vēl aprīlī trenējoties iekštelpās un bija jūtams, ka komanda savu labāko sportisko formu tikai vēl plāno uzņemt. Tikmēr sāncense „FK Rita/Lerona” salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu bija veikusi nopietnus darbus sastāva pastiprināšanas ziņā, piesaistot jaunus spēlētājus (piemēram, Robertu Mežecki un Andreju Agafonovu no FK „Salaspils”).

Mača gaitā pirmajiem simtprocentīga iespēja atklāt rezultātu bija FK „Monarhs” futbolistiem, savukārt pēcāk iniciatīvas grožus pakāpeniski arvien izteiktāk savās rokās pārņēma „FK Rita/Lerona”. Tiesa, pirmie vārti tika sagaidīti tikai pēc pārtraukuma, kad 51.minūtē no „Monarhs” aizsarga kājas bumba šķērsoja paša komandas vārtu līniju, savukārt 55.minūtē Antons Astrahancevs realizēja 11 metru soda sitienu, panākot rezultātu jau 2:0 „FK Rita/Lerona” labā. Atlikušajā spēles laikā „Monarhs” futbolisti mēģināja izglābties no zaudējuma, taču viņu pūliņi uzbrukumu veidošanā neguva taustāmu rezultātu.

Ar uzvaru 3:0 pret pērnās sezonas pastarīti „DSVK Traktors”, kas šogad sastāva modeli nedaudz pastiprinājusi, čempionātu sāka „Rīnuži-Strong”. Pēdējiem panākumu nodrošināja trāpīgi Vladimira Terena, Aleksandra Jerikalova un Romana Sulacka raidījumi.

Visbeidzot vēl nepieminētajā pirmās kārtas mačā starp Ogres komandām jaunpienācēju „FK Fortūna/Suntaži” un FK „Ogre” pēdējā izrādījās jūtami pārāka, sarūgtinot pretinieci ar graujošu uzvaru 6:0. Jāpiebilst, ka FK „Ogre” salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu ievērojami atjauninājusi sastāvu un šogad komandas rindās vairs nav vairāki pieredzējuši spēlētāji kā, piemēram, Igors Stepanovs un Igors Troickis. Minētajā spēlē trīs vārtus uzvarētājiem guva Romāns Atrahimovičs, bet pa reizei precīzi bija Raivis Rubīns, Matīss Zemturis un Maksims Saveļjevs. Jāpiebilst, ka 27.minūtē uzvarētājiem „pendeli” nerealizēja Maksims Ladigins, savukārt trīs no sešiem vārtiem FK „Ogre” guva pēdējo desmit minūšu gaitā.

Devītā turnīram pieteiktā komanda „JDFS Alberts” šo kārtu izlaida un savu pirmo maču turnīrā aizvadīs trešdien, 22.maijā, izbraukumā pret FK „Ogre”.

Šīs sezonas turnīra sakarā jāpiemin arī fakts, ka tā uzvarētāja iegūs iespējas turpināt cīņu ar citām labākajām Latvijas Otrās līgas čempionāta reģionu komandām par tiesībām piedalīties starptautiskajā UEFA „Regions Cup” turnīrā, kas risinās reizi divos gados.

Rīgas futbola čempionāts, kuru tradicionāli organizē Rīgas Futbola Federācija sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA), šosezon risinās ar Rīgas Domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamenta atbalstu.

Informāciju sagatavoja
Ilvars Grīslis
FTA sabiedrisko attiecību speciālists

     [+] [-]

, 2013-05-23 13:40, pirms 11 gadiem
COPY-PASTE