Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Prohorenkovam divu spēļu diskvalifikācija

Jānis Pārums

Prohorenkovam divu spēļu diskvalifikācija
Andrejs Prohorenkovs (pa kreisi)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas futbola Virslīgas kluba "Liepājas metalurgs" spēlētājam Andrejam Prohorenkovam piešķirts divu spēļu soda Latvijas kausa izcīņā, vēsta Latvijas futbola federācija.

Latvija kausa izcīņas finālspēlē pret "Ventspili" (1:2) Prohorenkovs pirmā pagarinājuma izskaņā pārkāpa noteikumus pret pretinieku uzbrucēju Ahmedu Abdultaofiku, saņemot sarkano kartīti. Latvijas Futbola federācijas Disciplinārās komisijas sēdē, iepazīstoties ar spēles protokolu, kā arī inspektora un delegātu ziņojumiem, nolemts Prohorenkovu diskvalificēt vēl uz divām Latvijas kausa spēlēm un piespriest 50 latu naudas sodu.

Savukārt futbola klubs "Ventspils" brīdināts par tā fanu grupas pirotehnikas izmantošanu jau pieminētajā Latvijas kausa finālspēlē.

Disciplinārā komisija izskatīja arī Rīgas "Daugavas" spēlētāja Manta Savena iesniegumu par diskvalifikācijas mīkstināšanu. Tomēr, izskatot minētā iesnieguma saturu, komisija konstatēja, ka nav pietekoša pamata diskvalifikācijas mīkstināšanai.

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA

  -2 [+] [-]

, 2013-05-23 17:45, pirms 11 gadiem
Kāpēc nav video no kausa fināla?

  +6 [+] [-]

, 2013-05-23 17:51, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Kāpēc nav video no kausa fināla?
18.05.13 SK Liepajas Metalurgs - FK Ventspils...

  -1 [+] [-]

, 2013-05-23 18:09, pirms 11 gadiem
Latvijas kausa spēlēm un piespriest 50 latu naudas sodu.

Njā smieklīgs sods..Pasaule par tādu sodu pasmietos

  +4 [+] [-]

, 2013-05-23 18:14, pirms 11 gadiem
Synco rakstīja: Latvijas kausa spēlēm un piespriest 50 latu naudas sodu.

Njā smieklīgs sods..Pasaule par tādu sodu pasmietos
Pasaulē sodi ir tikpat smieklīgi - domā, ka viņiem budžeti ir tikpat lieli, cik Latvijā?

  +5 [+] [-]

, 2013-05-23 18:50, pirms 11 gadiem
Synco rakstīja: Latvijas kausa spēlēm un piespriest 50 latu naudas sodu.

Njā smieklīgs sods..Pasaule par tādu sodu pasmietos
Nesalīdzini Latvijas līgu ar pasauli, spēlētāju algas un līmenis lielajās līgās salīdzinājumā ar LV arī ir smieklīgi

     [+] [-]

, 2013-05-23 19:05, pirms 11 gadiem
Kad vērtēs aktieru sniegumu vajag arīizvērtēt TARASOVA sniegumu! TALANTS!!!

  +4 [+] [-]

, 2013-05-23 19:45, pirms 11 gadiem
barakuda21 rakstīja: Kad vērtēs aktieru sniegumu vajag arīizvērtēt TARASOVA sniegumu! TALANTS!!!
Nedaudz no atmiņas!(tarasovs&treimanis)

2011 tarasovs spēlējot skontā pret Jelgavu 4-0. pie 1-0 ,simulēja soda laukumā!treimanis ar lielāko prieku skriešus norāda uz 11 m.,sadarbība uz ūsiņām!

2012 tas pats tarasovs un pie tā paša treimaņa simulēja jau FKV sastāvā un pret to pašu Jelgavu,treimanis bija domājis šo brīdināt,bet mātes vārdi un sarkanā kā likts!

2013 tas pats tarasovs un pie tā paša treimaņa un tai pašā FKV, bet jau pret LM(treimaņa nīstāko klubu),tarasova simulēsanai tiek dota zaļā gaisma!!!Tiesa tiek arī brīdināts Ikaunieks(pret ko tarasovs simulēja)
-------------------
tātad treimanis, tarasovu ļoti labi zin,bet iekšēji šis tiesnesis(kuram jābūt neitrālam) ir par ,vai pret kādu klubu un to sastāvā esošajiem spēlētājiem! Vienā vārdā .......... NELIETIS!
-----------
bet tofiks no tarasova īpaši neatpaliek šai simulēšanas prasmē!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-23 21:35, pirms 11 gadiem
Tie naudas sodi fascinē. 50ls kas tas par sodu. Pašiem smiekli nenāk.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-24 07:19, pirms 11 gadiem
Šeit gan raksts ir par Prohorenkova un Savena diskvalifikācijām,bet skatos uzradies jauns jājamzirdziņš,simulācijas.Nu šis temats gan ir bezgalīgs,jo katrā spēlē mēs atradīsim tādas epizodes.Viss atkarājās no spēles rezultāta.Tomēr mani vairāk interesē fakts par Prohorenkova noraidīšanu finālspēlē.Daudzi šeit izbļaustījās,bet tagad ,ir it kā pielikts punkts šim faktam ar šo oficiālo apstiprinājumu:"Latvijas Futbola federācijas Disciplinārās komisijas sēdē, iepazīstoties ar spēles protokolu, kā arī inspektora un delegātu ziņojumiem, nolemts Prohorenkovu diskvalificēt vēl uz divām Latvijas kausa spēlēm un piespriest 50 latu naudas sodu."
Tas viss liecina,ka Prohorenkova noraidījums atzīts par pareizu un Treimaņa kritika ir bijusi nepamatota par šo faktu no dažu komentētāju puses.
Šeit pēkšņi parādās komenti par Tarasovu.Dobrecovs iesējis labu sēklu.Tagad katrā kārtā apspriedīsim šo jautājumu un zināmu apstākļu dēļ lielu uzmanību veltīsim Liepājas metalurgam.

     [+] [-]

, 2013-05-24 09:20, pirms 11 gadiem
>>>Andris5
Protams ,ka simulācija futbolā ir bieži vērojama parādība laukumā un ar to tiešām pirmām kārtām jācīnās tiesnesim.Un tikai pēc tiesneša ieskatiem vainīgais var tikt sodīts ar dzelteno plāksteri.Līdzjutēji laukuma malā vai pie ekrāniem var daudz ko spriedelēt.Strīdīgos gadījumos lēmumu pieņem tiesnesis.Laukuma malā ir spēles inspektors,kurš vērtē tiesneša darbu un beigās lēmumu pieņem profesionāļi Latvijas Futbola federācijas Disciplinārās komisijas sēdē.Un tā tas notiek visu valstu futbola čempionātos.Līdzjutēji kādreiz sūdzības rakstīja vēstulēs un sūtīja uz laikrakstu redakcijām ,vai citām iestādēm.Tagad var rakstīt kādus tik komentus negrib un pat drīkst apsaukāt tiesnesi "korektā" formā,kurš netiek automātiski bloķēts kā neķītrs vārds.Pareizi es izklāstīju? Un tagad konkrēti par epizodi ar Prohorenkovu.Tu raksti:"Pret prohoru jau arī bija simulācija!"
Par kādu simulāciju ir runa?Vai tīša iebraukšana pretiniekam ar roku sejā saucās simulācija tavā izpratnē?Acīm redzot tā nolēma disciplinārā komisija,ja Prohorenkovam piespriesta divu spēļu diskvalifikācija.Žēl protams,ka netiek rakstīts konkrēts formulējums,par ko tāds vai šitāds sods.Pēc tava teiktā iznāk,ka spēles tiesnesis,spēles inspektors un disciplinārā komisija negrib vai neprot pareizi novērtēt situāciju un tikai tev ir taisnība?Negribi,ievilkšu tev pa žokli un konstatēsim to kā tavu simulāciju.(Tas tā vispārināti).Tāda izskatās tava versija no malas.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-24 09:45, pirms 11 gadiem
Iepriekšējā komentā es rakstīju,ka netiek rakstīts konkrēts formulējums par ko šī diskvalifikācija.Tā gan ir žurnālistu nolaidība,jo LFF mājas lapā ir konkrēti norādīts,ka sods ir uzlikts par disciplinārā reglamenta pielikuma 19 punkta 2 apakšpunkta pārkāpumu un tas skan šādi:"Par ļoti rupju spēli".Arī sods par šo pārkāpumu ir viens un tādu to arī saņēma Prohorenkovs.Tikai vēl viena piebilde.Šī diskvalifikācija attiecās jau uz nākošā gada pirmajām divām kausa spēlēm,nevis šī brīža virslīgas mačiem.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-24 10:01, pirms 11 gadiem
algun, tofiks simulēja visu maču un bija varbūt pat visredzamākais simulētājs laukumā,sarkanā jau nebija par kādu tur pārkāpumu no prohora puses,visdrīzāk treimanis ar savu darbību bija šo provacējis(simulēšanas atbalstīšana),un tur daudz nevajag, viens ņurdiens zem deguna no prohora puses un tas tik treimanim vajadzīgs!
Bet kā šā darbību nosaukt LM-SPA 1-2(2012) mačā?tur tak tāda klaunāde gāja vaļā gan no treimaņa gan SPA puses,ka no vienas puses varēja bez iekšām palikt(cirks par velti tie kas skatījās maču netā),no otras puses droši vien biju zili melns no dusmām!Un futbolu par cirku ar klaunu iesaistīšanos, tai mačā padarīja konkrēti treimanis!
Ir jābūt PRET šādām te izrādēm,bet tu kā redzamsto atbalsti,bet LFF DK tur jau tādi paši vien sēž!
Atbalstam futbolu!Un cienīšim šo sporta veidu!

  +4 [+] [-]

, 2013-05-24 10:05, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Šī diskvalifikācija attiecās jau uz nākošā gada pirmajām divām kausa spēlēm,nevis šī brīža virslīgas mačiem.
Nākamās sezonas ,jeb ši gada kausa mačiem!
Laikam jau atkal sāks LM no 1/8 , un 1/4 dabūs tad šos mačus prohars izlaist!Prohara diskābelis mani neuztrauc,jo negribu redzēt šo LM formā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja