Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Šovakar Jelgavā un Rīgā cīņas par Latvijas kausa finālu

Rolands Eliņš

Šovakar Jelgavā un Rīgā cīņas par Latvijas kausa finālu
Māris Verpakovskis
Foto:Dāvids Jansons, FK "Liepāja"

Šovakar Jelgavā un Rīgā tiks noskaidroti Latvijas kausa izcīņas futbolā finālistes. Abus pusfināla mačus, kuros sacentīsies „Jelgava” pret „Liepāju” un „Skonto” pret Daugavpils „Daugavu”, varēs vērot arī Sportacentrs.com tiešraidē.

Latvijas kausa ceturtdaļfinālā Daugavpils „Daugava” parūpējās, ka šogad kausam būs jauns īpašnieks, jo tā savās mājās ar 2:1 pieveica „Ventspili”. Lai arī var uzskaitīt, cik iespējas izniekoja ventspilnieki, rezultātu tas nemaina, un pusfinālā pret „Skonto” spēlēs „Daugava”.

Arī šoreiz (vismaz teorētiski) „Daugava” ir otrā numura pozīcijās, tiesa, tā uzvarējusi trīs pēdējās Virslīgas spēlēs pēc kārtas. Pretiniekos gan bija komandas, kuras šobrīd ir Virslīgas pēdējo četru komandu vidū – „Metta”/LU, „Jūrmala” un Rīgas „Daugava”, taču to, ka Daugavpils komanda ieguvusi uzvaru garšu, noliegt nevar.

Pozitīvas ziņas ir arī „Skonto” nometnē – klubs paziņojis par jauna ģenerālsponsora atrašanu, kas palīdzēs nokārtot finansiālās problēmas. Iepriekšējā mačā pret BFC „Daugavpils” traumu gan guva jaunais uzbrucējs Ņikita Ivanovs, kas nozīmē, ka „Skonto” rīcībā šobrīd ir tikai divi spēlei gatavi uzbrucēji – Valērijs Šabala un 19 gadus vecais Vladislavs Gutkovskis.

Spēlē pret „Daugavpili” Šabala gan nepiedalījās, taču tas netraucēja Rīgai komandai uzvarēt. Lieliski sevi parādīja Ruslans Mingazovs, kurš realizēja divus soda sitienus un tieši pret viņu „Daugavpils” nopelnīja sarkano kartīti, kas galīgi izšķīra mača uzvarētāju.

Šodien Mingazovs un „Skonto” savu varēšanu pārbaudīs pret citu Daugavpils komandu un sāks to darīt 20:00 Rīgā, Hanzas vidusskolas laukumā. Maču tiešraidē varēs vērot arī portālā Sportacentrs.com, bet Sportacentrs.com TV kanāls spēlei pieslēgsies otrā puslaika sākumā.

Savukārt 17:30 Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā tiesnesis dos startu „Jelgavas” un „Liepājas” duelim. Abas komandas Virslīgā guvušas pa desmit punktiem un šobrīd ieņem trešo un ceturto vietu. Starp citu, „Jelgava” jau ir gandrīz sasniegusi pagājušās sezonas uzvaru skaitu –(šobrīd tai ir trīs, pagājušā sezonā bija piecas).

Virslīga debitante „Liepāja” pagājušajā spēlē laukumā sūtīja arī savu prezidentu un Latvijas futbola leģendu Māri Verpakovski. „Liepājas” treneris Viktors Dobrecovs paredz viņam vietu laukumā arī šodien (un citās sezonas spēlēs), savukārt pats Māris pauž apņēmību: „FK Jelgava ir spēcīgs pretinieks, kas pierādījās pirmajā tikšanās reizē. Lai arī spēlēsim izbraukumā esmu pārliecināts, ka mums ir pa spēkam uzvarēt un iekļūt Latvijas Kausa finālā.”

Abas komandas šosezon jau tikušās un toreiz ar 3:2 uzvarēja „Jelgava”. Mačs gan bija pietiekami sīvs, lai favorītus šodien priekšlaicīgi neizvirzītu. Spēli varēs vērot gan portālā Sportacentrs.com, gan Sportacentrs.com TV kanālā. Jāpiemin, ka iepriekš „Jelgava” mājas spēles aizvadīja Olainē, un šodien būs pirmā „īstā” mājas spēle.

„Jelgava” jau reiz kļuvusi par Latvijas kausa ieguvēju (2010.gadā), taču nopelniem bagātākā šajā ziņā ir „Skonto”, kura to paveikusi astoņas reizes, pēdējoreiz – 2012. gadā. Šogad kausa fināls notiks 21. maijā.

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA
Sākums - Futbola virslīga
FK Liepāja

  +3 [+] [-]

, 2014-04-23 11:46, pirms 10 gadiem
Izmantotie resursi:
Latvijas Lakrosa federācija....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-23 12:10, pirms 10 gadiem
Vecais_Nazis rakstīja: Liepājniekiem jāuzvar, cerams, ka Māris sabombardēs! 2vieta virslīgā dod Eirokausus, tā kā viss iet pēc Liepājas kuģa plāna. nesaprotu, kā tie Daugava un Rīgas Daugava nospēlēja savus eirokausus un tagad pilnībā bezatbildīgi cīnās. taču tur ir finanses, iespējas.
Neapvaino Daugava Rīga FK Viņi nav vēl spēlējuši eirokausos!!!
Es vienīgi nesaprotu, kas tagad notiek ar to, ka Liepājas Metalurgs vairs neeksistē, bet Skonto FC atņēma tiesības spēlēt eirokausos uz nākamajiem trīs gadiem - tad, vai kāds viņus no Virslīgas aizvietos, vai nē???

  -1 [+] [-]

, 2014-04-23 12:18, pirms 10 gadiem
vecais nazi pats no kurienes esi

  +2 [+] [-]

, 2014-04-23 13:09, pirms 10 gadiem
Lai Liepājai izdodas! Vismaz jaunas vēsmas Latvijas futbolā ienākot šādam klubam. Traki mums te viss stagnē...

  +3 [+] [-]

, 2014-04-23 13:23, pirms 10 gadiem
ČL šogad Ventspils, bet EL Daugava Daugavpils un Daugava Rīga, bet vienas vietas EL liktenis vēl neskaidrs : Jelgava, Jūrmala vai Liepāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-23 13:37, pirms 10 gadiem
Ņo Jūrmalas vismaz pagaidām šķiet, ka Eirokausos nebūtu nekādas jēgas. Jelgava jau reiz atzīstami nospēlējusi pret Moldi 2011. gadā, tieši pateicoties gadu iepriekš izcīnītam kausam. Daugavai R šobrīd rezultāti švaki un vēl traumas vajā, bet, ja iespēlēsies, varētu visai atzīstami Latviju pārstāvēt.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-23 13:38, pirms 10 gadiem
Fiirers rakstīja: ČL šogad Ventspils, bet EL Daugava Daugavpils un Daugava Rīga, bet vienas vietas EL liktenis vēl neskaidrs : Jelgava, Jūrmala vai Liepāja
Tātad Liepāja nemanto 2013 gada sezonas LM ieņemto vietu čempī,un Liepājai tāpat kā Jelgavai jānovinn kauss lai tiktu eiropas līgā?
Tikais tā varetu izskaitļot ja JUR tiek pieminēta!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-23 13:41, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Ņo Jūrmalas vismaz pagaidām šķiet, ka Eirokausos nebūtu nekādas jēgas.
JUR = DD 2013 kopija būtu!
Tā kā finālā bezšaubām par JEL vai LIE lai totisti paliek .... !

     [+] [-]

, 2014-04-23 13:43, pirms 10 gadiem
par Jelgavu!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-23 13:49, pirms 10 gadiem
Starpcitu, pagājušā spēle Liepājai tieši ar Jelgavu bija vājākā pagaidām šajā sezonā, tā kā ļoti ceru, ka šodien būs pavisam cits futbols no Liepājas puses un vairs likt aprakstā šeit nevarēs, ka Jelgava ir dominējusi.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-23 14:01, pirms 10 gadiem
Fiirers rakstīja: ČL šogad Ventspils, bet EL Daugava Daugavpils un Daugava Rīga, bet vienas vietas EL liktenis vēl neskaidrs : Jelgava, Jūrmala vai Liepāja
Man jau liekas ka situācija ar eirokausiem ir skaidrāka par skaidru. Tātad, ja FK Liepāja piedalījās 1/4 fināla spēlē kā LM mantiniece ( ja tā nebūtu, būtu jāsāk no apakšas ), tad FK Liepāja ir tiesības spēlēt eirokausos, Kas attiecas uz Liepāju un eirokausiem, tad Liepājai šodien pietiek ar uzvaru, lai tiktu eirokausos, jo esošie kausa īpašnieki ir izstājušies. Kas attiecas uz Jelgavu, tad viņiem ir daudz sarežģītāk, pat uzvara viņiem šodien negarantē vietu eirokausos, viņiem ir jāiegūst kauss, lai tur kvalificētos. ( FK Liepāja ir kā LM mantiniece, tātad pēc pagājušās sezonas ieņemtām vietām, priekšrocības ir FK Liepāja ). Visvairāk mani interesē šajā situācijā moments, ceru ka tā nenotiks, ja Jelgava šodien uzvar, tad lai kāds nesāk finālā "sist augšā" Kausa cenu. Jo, ja Jelgava spēlē finālā, viņiem pretī stājas komandas, kuras vienmēr savu naudas tiesu nav palaiduši garām, konkrēts kontingents. Vieni vienmēr ir "fisteļojušies" ar netīrām spēlītēm, otri konkrēti nabagi, kuriem naudu vajag, ka gaisu.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-23 14:21, pirms 10 gadiem
Par Jelgavu!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-23 15:30, pirms 10 gadiem
Lai uzlaiž Māri pamatā. Ieliks 2 golus un tad varēs sēdēt. Jau iepriekšējā spēlē bija manāms, ka viņš par pārējiem krietni pārāks.