Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Salaspils" noraida apsūdzības spēļu sarunāšanā un vēlas LFF un Gorkša atvainošanos

Agris Suveizda

"Salaspils" noraida apsūdzības spēļu sarunāšanā un vēlas LFF un Gorkša atvainošanos
Foto: FK "Salaspils"

FK "Salaspils" komandas vārdā vēlamies izteikt savu sašutumu par informāciju, kas saistīta ar izmeklēšanu par iespējamajām manipulācijām FK "Salaspils" spēlēs, kas tika nopublicēta Latvijas Futbola federācijas oficiālajā mājas lapā šā gada 18. martā, medijiem paziņojis klubs.

"Pēc informācijas publicēšanas Latvijas Futbola federācijas oficiālajā mājas lapā ar izmeklēšanu saistītā informācija tika nopublicēta ziņu portālos Sportacentrs.com un Delfi. FK "Salaspils" uzskata, ka šai publikācijai nav pamatojuma; tā ir aizvainojoša, bojā kluba un futbola reputāciju kopumā. Pēc mūsu domām šāda rīcība attiecībā pret pilntiesīgu biedru no organizācijas puses, kuras galvenais uzdevums ir futbola attīstīšana Latvijā, ir pilnīgi bezatbildīga un nepieļaujama," teikts kluba paziņojumā.

"Līdz šai dienai FK "Salaspils" nav saņēmis no LFF nevienu paziņojumu par jebkādiem pārkāpumiem no kluba puses, izmeklēšanas vai jebkādas citas procesuālas darbības uzsākšanu. Neviens FK "Salaspils" reģistrēts spēlētājs vai oficiāla persona netika uzaicināta, lai sniegtu paskaidrojumus vai papildus informāciju. Ārzemju spēlētāju reģistrācija Latvijas komandā nav pārkāpums. Ne godīgas spēles, ne kādi citi čempionāta noteikumi neaizliedz aicināt ārzemju spēlētājus un reģistrēt tos Latvijas klubos. Šāda prakse tiek pielietota visu līmeņu sacensībās, sākot ar Latvijas Virslīgu un beidzot ar amatieru līgām.

Vēlamies atzīmēt, ka, reģistrējot ārzemju spēlētājus LFF, klubam, izmantojot sacensību vadības sistēmu Comet, ir jāsniedz pilnīga informācija par reģistrējamo spēlētāju, tai skaitā pases kopija, kas arī tika izdarīts par katru reģistrēto spēlētāju. Tālāka futbolista reģistrācija un noformēšana Latvijā ir LFF darbinieku atbildība. Ja tika konstatētas kādas neatbilstības futbolistu reģistrācijas procesā, pirms apvainot valsts līmenī FK "Salaspils" godīgas spēles iespējamajos pārkāpumos, LFF vajadzētu tikt skaidrībā ar saviem iekšējiem procesiem un noteikt federācijas darbinieku atbildības pakāpi.

Neskatoties uz 13 reģistrētajiem spēlētājiem – Ukrainas pilsoņiem -, Latvijas 2. līgas čempionātā piedalījās tikai deviņi no viņiem, turklāt nevienā no čempionāta spēlēm vienlaicīgi uz laukuma neatradās vairāk kā seši ārzemnieki, kas nav čempionāta noteikumu vai reglamentu pārkāpums. LFF, pirms skaļi paziņot par uzsākto izmeklēšanu, nenāktu par sliktu iepazīties ar pieejamo 2. līgas spēļu statistiku.

Turklāt daudzi no ārzemju spēlētājiem bija spiesti izlaist lielāko futbola sezonas daļu tādu traumu dēļ kā kājas, atslēgas kaula, rokas lūzums un citām nopietnām traumām, kuras tika iegūtas, piedaloties tieši pagājušā gada čempionāta spēlēs. Tam par pierādījumu ir medicīniskie slēdzieni, kā arī foto un video materiāli.

Neskatoties uz daudzajām traumām, FK "Salaspils" futbolisti Latvijas, Rīgas reģiona, 2. līgas čempionātā ieņēma 3. vietu. Tāpēc apvainojumus pret FK "Salaspils" futbolistiem par iespējamajām manipulācijām un negodīgu spēli uzskatām par absolūti nepieņemamiem un nepamatotiem.

Pēdējā laikā populistiski izteikumi un apvainojumi godīgas spēles principu pārkāpumos diemžēl LFF ir kļuvuši par normu, taču cilvēkiem, kuriem futbols nav augsti apmaksāts darbs, bet gan mīļākais hobijs un dzīves veids, nav pieņemami, apmaiņā pret ieguldītajām pūlēm, laiku un naudu, saņemt apvainojumus.

Aicinām Latvijas Futbola Federāciju un Kasparu Gorkšu tā vietā, lai nomelnotu FK "Salaspils" vārdu, atvainoties klubam un veikt pārkāpumu izmeklēšanu, ja tādi ir tikuši konstatēti, sodot vainīgos.

Ar cieņu,
FK "Salaspils" valdes loceklis
Viktors Minins"

  +5 [+] [-]

, 2019-03-19 14:46, pirms 5 gadiem
Salaspils ir tik pat liela Toto pilsēta kā D-Pils, pēdējo 2 gadu laikā par aizdomām par negodīgu spēļu ietekmēšanu ir DSQ 3 Salaspils klubi, būtu labāk šoreiz paklusējuši.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-19 15:12, pirms 5 gadiem
"Neskatoties uz 13 reģistrētajiem spēlētājiem – Ukrainas pilsoņiem". Es pareizi sapratu, vienā komandā reģistrēti 13 futbola amatieri no Ukrainas? Paskatamies cik vidējā alga ir Ukrainā, hmmmm

     [+] [-]

, 2019-03-19 15:19, pirms 5 gadiem
Salaspilī nesen arī nogalināja cilvēku, kāpēc tās automātiski nenozīmē, ka būtu jāveic izmeklēšana par visiem Salaspils iedzīvotājiem???

     [+] [-]

, 2019-03-19 15:34, pirms 5 gadiem
Interesantāk ar ko beigsies šīs stāsts.
Jo vakardienas sēdē veikt padziļinātu iekšējo pārbaudi uzdeva Edgaram Pukinskim. LFF spēlētāju licencēšanu, pieteikšanu kā arī dokumentu sagatavošanu veic Artūrs Saļņikovs, bet apstiprina pats Edgars Pukinskis.
Jā tiks apstiprinātas apsūdzības, cerams ka nē, tad pēdējiem diviem būs jāuzņemas atbildību. Droši vien tāpēc FK “Salaspils” jūtas droši.
Es liku, ka viss beigsies ar Kaspara atvainošanos