Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Trīs rīdzinieki un "Ventspils": Latvijas kausa pusfināli Sportacentrs.com tiešraidēs

Emils Ozerinskis

Trīs rīdzinieki un "Ventspils": Latvijas kausa pusfināli Sportacentrs.com tiešraidēs
Foto: Zigismunds Zālmanis

Trešdien, 19. septembrī Ventspilī un Daugavas stadionā Rīgā norisināsies Latvijas kausa izcīņas pusfinālu spēles. Pulksten 16:00 "Ventspils" centīsies izjaukt potenciālo Rīgas fināli, savās mājās uzņemot RFS. Savukārt "Metta/LU" pulksten 19:00 krustos šķēpus ar šķietami neapturamo "Riga FC". Abas spēles tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Cīņā par iespēju 24. oktobrī spēlēt Daugavas stadionā Latvijas kausa izcīņas finālā palikušas četras komandas. Starp trīs Virslīgas turnīra līderkomandām pusfinālu sasniegusi "Metta/LU", bet vienīgā ārpus Rīgas komanda ir "Ventspils". Favorītu statusu centīsies apliecināt abas virslīgas līdervienības "Riga FC" un RFS, kas izbraukumā centīsies izkarot vietu Latvijas kausa finālā, kur nevienai no abām komandām kāroto trofeju iegūt nav izdevies.

16:00: RFS centīsies pārvarēt pusfinālu Ventspilī

No četrām Latvijas kausa izcīņas pusfinālu sasniegušajām komandām vistitulētākā ir FK "Ventspils", kuras rēķinā ir septiņas uzvaras finālā. Ceļš līdz pusfinālam Kurzemes komandai nebija no gludajiem, pirmajā kārtā tiekoties ar 2. līgas Rīgas zonas vadošo komandu FC "Betlanes", kuru dzeltenzilajiem izdevās pieveikt tikai ar minimālu pārsvaru - 2:1. Ceturtdaļfināls ventspilniekus kārtējo reizi saveda kopā ar principiālajiem pretiniekiem liepājniekiem. Ļoti saspringtā duelī spēles papildlaikā par mača varoni kļuva tobrīd vēl 18 gadu vecumu nesasniegušais Raens Tālbergs. Pateicoties jaunā futbolista vārtu guvumam "Ventspils" ar 1:0 pieveica "Liepāju/Mogu" un iesoļoja turnīra pusfinālā.

RFS trešo reizi pēc kārtas sasniegusi Latvijas kausa pusfināla fāzi, taču līdz šim finālā iekļūt nav izdevies. Salīdzinājumā ar ventspilniekiem RFS ceļš līdz pusfinālam bija krietni gludāks, blakus stāvot arī parocīgu pretinieku iegūšanai izlozes ceļā. RFS kausa pirmajā spēlē ar rezultātu 15:0 sagrāva "Limbažus", pretiniekiem spēles laikā neļaujot īsti pāriet pāri laukuma viduslīnijai. Ceturtdaļfinālā rīdzinieki viesojās pie Virslīgas pastarītes "Valmiera Glass/ViA", izcīnot panākumu ar rezultātu 3:0. Pirmos vārtus spēlē guva Maksims Marusičs, bet ar diviem precīziem sitieniem izcēlās Laša Šergelašvlili.

Virslīgas turnīrā trīs savstarpējo spēļu laikā katra komanda ieguvusi pa četriem punktiem. Pirmā cīņa maija sākumā Ventspilī noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1. Jūnija izskaņā Arkādija stadionā RFS izcīnīja panākumu ar 3:1, toreiz rīdzinieku panākumu ar diviem vārtiem kaldinot šobrīd jau Šveicē spēlējošajam Robertam Uldriķim. Komandu pēdējā tikšanās reize bija pavisam nesen - 1. septembrī, kad "Ventspils" savus vārtus nosargāja neieņemtus un izcīnīja panākumu ar 2:0. Ar vārtu guvumiem dzeltenzilo rindās izcēlās Tosins Ajeguns un Guli Mandžagalidze. Lai gan RFS ir vēl viena spēle rezervē, tomēr ventspilnieki Virslīgas turnīra tabulā noķēruši savus šīsdienas konkurentus, tādēļ savstarpējo attiecību skaidrošanai arī Latvijas kausa izcīņā nebūs vajadzīga papildus motivācija.

19:00: "Metta/LU" sapnim ceļā neapturamā "Riga FC"

Ja pārējās pusfināla dalībnieces var justies visai drošas par savām pozīcijām Virslīgā, kas visticamāk visām trīs ļaus jaunajā sezonā startēt Eirokausos, tad "Metta/LU" komandai Latvijas kausa izcīņa ir reālākais ceļš, lai sasniegtu starptautisko skatuvi. Pirmo reizi kluba vēsturē "Metta/LU" iekļuvusi kausa izcīņas pusfinālā, pa ceļam aizvadot divas ļoti sarežģītas spēles. Top-16 kārtā izloze vienīgajā Virslīgas pārī saveda "Metta/LU" futbolistus kopā ar "Jelgavu". Tamirlanam Džamalutdinovam realizējot divas pendeles, mettieši pārspēja jelgavniekus ar 2:1. Pēc tam ceturtdaļfinālā "Metta/LU" futbolistiem bija ļoti grūta cīņa ar "Daugavpils/Progress". Spēles papildlaika pēdējā minūtē studentu leģionārs Dolo Sanijbojs izrāva neizšķirtu 3:3, ļaujot savai komandai nokārtot panākumu pēcspēles sitienu sērijā.

"Riga FC" jau iepriekšējās divās Latvijas kausa izcīņās spēlēja turnīra finālā, taču abas reizes nācās piedzīvot sakāves. Šoreiz ceļā līdz pusfinālam rīdzinieki ar 2:0 sakāva "Super Nova", bet ceturtdaļfinālā galvaspilsētas komanda ar 3:1 pieveica valsts čempionvienību Jūrmalas "Spartaks". Pret jūrmalniekiem "Riga FC" pirmos divus vārtus guva Stefans Paničs un Deniss Rakels, bet īsi pirms spēles beigu svilpes trešos komandas vārtus guva Armands Pētersons. Lielā mērā pateicoties vārtsarga Roberta Ozola drošajai spēlei "Riga FC" ieskrējusies kā neapturama lokomotīve, uzvarot līdz šim pēdējās 14 spēles. Rīdzinieku plānos nav apstāties arī pie šī skaitļa.

Lai gan savstarpējās šīs sezonas cīņās ar 3-0 labāka bijusi "Riga FC", tomēr rezultāti Virslīgas līdervienībai pret "Mettu/LU" nemaz nav bijuši pārliecinoši. Pirmajās divās cīņās "Riga FC" guva panākumus ar 1:0, bet trešajā tikšanās reizē rezultāts bija 2:0. Latvijas kausa izcīņas pusfinālā "Metta/LU" centīsies atslēgt Roberta Ozola sargātos vārtus, taču arī pretējā pusē vārtos stāsies vairākas pēdējā laikā ļoti labas spēles aizvadījušais Dāvis Ošs.

Abas Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēles translēs Sportacentrs.com TV.

Latvijas kausa izcīņa, pusfināli

DatumsLaiksSpēleVieta
19.09.16:00Ventspils – RFSOC Ventspils
19.09.19:00Metta/LU – Riga FCDaugavas stadions

  +1 [+] [-]

, 2018-09-19 13:55, pirms 6 gadiem
Ja RFS neiesitīs golu un zaudēs,tad vainīgi būs tiesneši....

     [+] [-]

, 2018-09-19 14:00, pirms 6 gadiem
Liekas FC Riga bez variantiem Mettu.

  -2 [+] [-]

, 2018-09-19 14:48, pirms 6 gadiem
Piedāvāju nākamajā sacensību reglamentā aizliegt spēles darba dienās sākt agrāk par plkst. 19. Ja nav apgaismojuma, lai spēlē citā pilsētā. Varbūt tad lietas beidzot sāks kustēties.

     [+] [-]

, 2018-09-19 20:27, pirms 6 gadiem
>>>Latfootball
100% piekrītu.Pilsētā "ar rītdienu" tikai sola,nu jau gadus divdesmit.Kā nav rītdienas ,tā nav

  +1 [+] [-]

, 2018-09-20 10:09, pirms 6 gadiem
Latfootball rakstīja: Piedāvāju nākamajā sacensību reglamentā aizliegt spēles darba dienās sākt agrāk par plkst. 19. Ja nav apgaismojuma, lai spēlē citā pilsētā. Varbūt tad lietas beidzot sāks kustēties.
Vispirms būtu jānodrošina, lai Kurzemē būtu divi stadioni ar apgaismojumu (viens jau ir), Zemgalē (skaitot arī Jūrmalu) - divi, Latgalē - divi (viens jau ir), Vidzemē (ārpus Rīgas) pietiks ar vienu.