Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Jančuks: "Ielaidām vārtus, sākām Liepāju spiest un nospiedām"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Jančuks: "Ielaidām vārtus, sākām Liepāju spiest un nospiedām"
Vadims Jančuks
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Piedāvājam Latvijas kausa ieguvējas "Ventspils" futbolistu Vadima Jančuka un Kaspara Dubras pēcspēles izteikumus.

Vadims Jančuks nāca laukumā uz maiņu, atdzīvināja komandas spēli uzbrukumā un izlīdzināja rezultātu, ļaujot cīņai turpināties papildlaikā. Jančuks: "Manuprāt, sākumā mums bija pārsvars, vienīgi lieta neaizgāja līdz noslēdzošajai fāzei. Kopumā... atkal ielaidām vārtus - ja nemaldos, tobrīd [43. minūtē - aut.piez.] tas bija pirmais pretinieku sitiens un uzreiz vārti. Sākām spiest un nospiedām. Varējām, protams, ātrāk uztaisīt rezultātu, lai nebūtu nervozas galotnes un papildlaika. Taču sanāca, kā sanāca - visi apmierināti, visi priecīgi, kauss ir mūsu."

Izlaidi pagājušo spēli Virslīgā neliela savainojuma dēļ, bet šodien pēc uznākšanas laukumā uz maiņu atdzīvināji uzbrukumu. Šodien no pirmās minūtes nevarēji spēlēt? "Man patiešām bija mikrosavainojums, pagājušajā mačā ar Rīgas "Daugavu" nolēmām neriskēt. Ļāva man nedaudz atpūsties. Par šodienu - tā kā pagājušo maču bez manis puiši aizvadīja labi, nebija jēgas mainīt sākumā, un komanda sākumā iztika arī bez manis."

Tavā karjerā šis ir pirmais iegūtais kauss? "Jā, pirmais. Kad atnācu uz Ventspili 2011. gadā, puiši jau bija paguvuši izcīnīt kausu."

Kopumā šīs dienas "Ventspils" uzvaru uzskati par pelnītu? "Beigās nedaudz atslābām, protams, traucēja arī nervozais saspringums. Bet kopumā praktiski visu spēli dominējām. Taču Liepājai ir laba komanda."

Virslīgā zaudējāt "Liepājas metalurgam" ar 1:3. Kur bija tā starpība toreiz un šodien? "Pagājušajā mačā Liepājai bija trīs sitieni un trīs vārti, šodien viens sitiens un vieni vārti [smejas]. Es te tā jokoju, bet principā statistiski tā arī bija. Mūsu vārtos ielidoja viss, kas varēja ielidot. Liepājai ir ļoti spēcīgs trumpis - standartsituācijas. Liepājnieki šo trumpi izmantoja pilnībā."

Vai redzēji epizodi ar Prohorenkova sarkano kartīti? "Godīgi sakot, neredzēju, biju ar muguru pret to epizodi."

Uzvaras vārtus "Ventspils" labā papildlaikā guva Kaspars Dubra, kuram tie bija vispār pirmie vārti dzeltenzilajā kreklā. Arī viņš izteica savas domas: "Tādas emocijas jau sen nebija bijušas. Tie mani vārti... ilgi tos gaidīju, nekādi nevarēju iesist - sanāca, ka guvu tos finālā, ļoti patīkami. Viss ir super, uzvarējām."

Vai tie ir svarīgākie vārti Tavā karjerā? "Pagaidām jā. Ceru, ka būs vēl svarīgāki."

Kuri bija svarīgākie vārti Tavā karjerā līdz šim? "Kad "Skonto" sastāvā spēlējām pret "Ventspili".

Vari noraksturot situāciju, pēc kuras radās Tavi šīs dienas vārti? "Kozlovam bija bumbu, viņš taisīja krosu liepājnieku soda laukumā - redzēju, ka bumba nāk pie manis, kliedzu, lai visi čaļi palaiž garām bumbu, bija Tarasovs, vēl kāds. Viņi palaida, un es uzsitu - trāpīju."

Saki godīgi, tai epizodē jau negrasījies skriet atpakaļ uz aizsardzību? "Nē, nē, gaidīju līdz galam, jo mēs tā vienmēr spēlējam."

Kurš Tev iemācīja tā sist? "Strādāju treniņos."

     [+] [-]

, 2013-05-18 23:24, pirms 11 gadiem
venspils zaslujil pobeda.malaci rebiata

  +1 [+] [-]

, 2013-05-18 23:33, pirms 11 gadiem
Mans paredzējums piepildījās!
labs bija mačs!
Nu nedrīkst ta sēdēt aizsardzībā!

     [+] [-]

, 2013-05-19 20:02, pirms 11 gadiem
Mans arī,pamatlaikā joprojām nevaram uzvarēt LM