Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Suračam "hat trick", "Daugava" grauj "Gulbeni" un iekļūst pusfinālā

Jānis Celmiņš

Suračam "hat trick", "Daugava" grauj "Gulbeni" un iekļūst pusfinālā
Ernests Veliulis
Foto: futbolo.lt

Šodien Skonto hallē Rīgā tika noskaidrota Latvijas kausa izcīņas futbolā ceturtie pusfinālisti. Rīgas „Daugavas” un „Gulbenes” komandu cīņā pārliecinošu uzvaru svinēja rīdzinieki – 7:0 (3:0) Tādejādi „Daugava” nodrošināja vietu turnīra labāko četru komandu skaitā. Ar trim gūtiem vārtiem šajā mačā izcēlās horvātu futbolists Tedijs Suračs.

Sākotnēji gulbeniešu un rīdzinieku spēle bija paredzēta Kauguros, taču sakarā ar laika apstākļiem un nespēju stadionu pienācīgi sagatavot, tika pieņemts lēmums, ka mačs tiks aizvadīts "Skonto hallē" Rīgā. Savainojumu dēļ „Daugavai” šajā mačā nevarēja palīdzēt Kristaps Grebis un Edgars Kārkliņš, bet komandai vēl nav pievienojies Vadims Gripa.

Kā to arī varēja gaidīt, krietni pārliecinošāk spēli sāka „Daugava”. Rīdzinieki ar lieliem spēkiem devās uz priekšu jau ar pirmo mača minūti. Līdz pirmajam vārtu guvumam ilgi nebija jāgaida un jau 13. cīņas minūtē „Daugava” atklāja mača rezultātu. Lietuvietis Ernestas Veliulis izdarīja teicamu centrējumu soda laukumā no kreisās laukuma malas, un ne mazāk meistarīgi ar galvu nospēlēja viņa tautietis Tomas Tomašauskas, raidot bumbu „Gulbenes” vārtos. „Daugavas” spiediens turpinājās, un līdz otrajam vārtu guvumam arī ilgi nebija jāgaida. Pēc lieliskas partnera piespēles, mača 22. minūtē, viens pret „Gulbenes” vārtsargu izgāja jau pieminētais Veliulis, dubultojot rīdzinieku pārsvaru. Pēc neilga brīža pret otro vārtu autoru asi laukuma kreisajā malā nospēlēja gulbenietis Mihails Beršovs, un saņēma pelnītu sarkano kartīti. Lietuvietis pēc pretinieka sāpīgā pāridarījuma spēli turpināt nespēja, un viņa vietā nāca Nikolajs Kozačuks (tiek vēstīts, ka pēc mača Veliulis devies uz slimnīcu). Spēles gaita nemainījās arī pirmā puslaika otrajā pusē, un laukumā turpināja dominēt „Daugava”. Gulbeniešiem pirmajā puslaikā bija tikai viena nopietna iespēja gūt vārtus, taču arī tā tika izniekota. Tikmēr pēdējā puslaika minūtē rīdzinieku labā trešos vārtus guva horvāts Tedijs Suračs, pieliekot treknu punktu pirmajai spēles pusei – 3:0.

Otrās spēles daļas sākumā „Daugava” turpināja izmantot viena spēlētāja pārsvaru, un jau mača 48. minūtē četru vārtu pārsvaru panāca jau pieminētais horvāts Suračs. Pēc brīža gan arī rīdzinieki palika mazākumā, kad par simulēšanu pretinieku soda laukumā no laukuma tika notriekts Gļebs Kļuškins (otra dzeltenā kartīte). Tas gan netraucēja rīdziniekiem gūt arī piektos un sestos vārtus. Spēles 58. minūtē ar precīzu sitienu izcēlās Kozačuks, bet mirkli vēlāk savus trešo vārtus guva 24 gadus jaunais horvāts Suračs, tobrīd panākot jau pavisam graujošo 6:0! Pēc pāris minūtēm horvāts tika nomainīts, un viņa vietā nāca Vitālijs Ziļs. Tas gan vēl nebija viss, un mača 73. minūtē septītos vārtus „Daugavas” labā vēl guva Linas Klimavičus, pieliekot treknu punktu spēlei un „Gulbenes” sagraušanai – 7:0. Rezultāts varēja būt arī vēl graujošāks, taču spēles 75. minūtē pēc Valērija Čistjakova tēmēta sitiena vārtu apakšējā stūrī bumba trāpīja pa vārtu stabu.

Jau vēstīts, ka trīs pusfināla dalībnieces tika noskaidrotas aizvadītajā nedēļas nogalē – Daugavpils "Daugava" ar 2:1 pieveica "Jūrmalu", "Liepājas metalurgs" ar 3:1 apspēlēja "Skonto", savukārt "Ventspils" vakar dramatiskā cīņā tikai pēcspēles sitienu sērijā ar 6:5 tika galā ar "Spartaku". Kausa izcīņas pusfināla spēļu pāri tiks noteikti izlozē, bet fināls plānots sestdien, 18.maijā “Futbola Dienas” pasākumu kulminācijā.

Tikmēr LFF vēsta, ka jautājums par futbolista Mareka Zuntnera statusu tiks izskatīts tuvākajā laikā LFF spēlētāju un statusa komisijas sēdē. Jau ziņots, ka "Liepājas Metalurga" rindās mačā ar "Skonto" laukumā devās Mareks Zuntners, kaut klubs vēl nav saņēmis viņa brīvlaišanas vēstuli no "Metta"/LU komandas.

Latvijas kausa izcīņas 1/4 fināls

Rīgas „Daugava” – „Gulbene” 7:0 (3:0)
Vārti: Tomašauskas 13’, Veliulis 22’, Suračs 45’, 48’, 61’, Kozačuks 58’, Klimavičus 73’
Rīgas "Daugava":
"Gulbene":

  +3 [+] [-]

, 2013-03-18 17:30, pirms 11 gadiem
spriežot pēc Rīgas Daugavas twittera, Veliulis ne tikai nespēja turpināt spēli, bet tika ar ātrajiem nogādāts slimnīcā ...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-18 17:35, pirms 11 gadiem
sastāvi te - LFF: Online
Interesanti, ka Korabļovs, būdams treneris, pats arī spēlēja

  +4 [+] [-]

, 2013-03-18 18:13, pirms 11 gadiem
Mihails Bersovs pilnigs zabaks.... Ja nemak spelet, tad labak neiet laukuma, prieks kam sitik asi spelet pret pretiniekiem?

     [+] [-]

, 2013-03-18 18:19, pirms 11 gadiem
Dark Eagle rakstīja: sastāvi te - http://www.lff.lv/lv/kauss/rezultati/2012-2013/round5/match03/online/
Vitkovskis šajā kausa izcīņā zaudēja 18 vārtus, jo vēl bija LFF: 21.jūlijs | Rīgas Futbola skola – FC...

     [+] [-]

, 2013-03-18 18:27, pirms 11 gadiem
LFF lēmums par ZUNTNERU ir cirks jo tur jau iepriekš bija izlemts Jūs to redzēsiet ka SKONTO iedos uzvaru!!!!

  +4 [+] [-]

, 2013-03-18 18:27, pirms 11 gadiem
Cerams , ka lietuvietim viss būs kārtībā. Kāds ir ''Daugavas'' mērķis? Uzvarēt kausā un spēlēt EL kvalifikācijā?

  +4 [+] [-]

, 2013-03-18 18:30, pirms 11 gadiem
barakuda21 rakstīja: LFF lēmums par ZUNTNERU ir cirks jo tur jau iepriekš bija izlemts Jūs to redzēsiet ka SKONTO iedos uzvaru!!!!
kas tad tieši notiek? Ja kaut kas ir zināms , stāsti visiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-03-18 18:59, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Jo tālāk, jo vairāk pēc Ventas sāk izskatīties
cerēsim, ka tā nebūs
Kas tieši izskatās pēc Ventas? Rīgas Daugava treneris skaidri pateica, ka nekādas lielās algas spēlētājiem nav, bet vienkārši solīja, ka visiem maksās laikā un tas arī ir viss!
Tas, ka R Daugava uzveica Gulbeni nav nekāds lielais brīnums, bet protams rezultāts ir negaidīti graujošs.
Galvneais es ceru, ka dēļ Zuntnera lietas LM neatņems uzvaru, jo tādā gadījumā es gribu, lai Skonto dabon pretīm Daugvpils Daugavu un to Skonto vienkārši laukumā saplosa, jo LM uzvarēja pārliecinoši un ne jau viens Zuntners noteica spēles rezultātu ceturdaļfinālā!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-18 18:59, pirms 11 gadiem
Pauļus Jaķelis rakstīja: Mihails Bersovs pilnigs zabaks.... Ja nemak spelet, tad labak neiet laukuma, prieks kam sitik asi spelet pret pretiniekiem?
Futbols nav balets un neviens nav pasargats no traumam. Paskaties kaa paris gadus atpakalj tas pashas Duagavas Riga aizsargs Kacanovs nospeleja pret Vladimiru Bespalovu,bijusho Ventspils aizargu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-18 19:09, pirms 11 gadiem
Skaidrs, ka Daugavai šajā mačā pēc loģikas vajadzēja uzvarēt. Izdarījuši to ļoti pārliecinoši, ar ko arī jāapsveic. Redzēsim, kāds jaunais horvārts Suračs izskatīsies un spēcīgāku pretinieku fona. Žēl Veliuļa, cerams, ka trauma nebūs ļoti nopietna. Bet, lai nu kā arī nebūtu ritējusi spēle, apsveicu Daugavu ar pelnītu iekļūšanu pusfinālā!

  +4 [+] [-]

, 2013-03-18 19:11, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: lai vai kā komandu tas nesalauzīs
paziņoju, ka ieskaitīju LM komandas kontā 100 Ls FUTBOLA meistarkomandas kvalitatīvai pastāvēšanai
aicinu citus sekot manam piemēram, jo Liepājas futbola komanda ir latviskākā lokālpatriotiskākā un ar vislabāko fanu kustību un pats galvenais ar tradīcijām jau 90 gadu garumā

konta nr. LV33HABA0551000754083 Swedbank
diemžēl neizdodas pievienot MU bildi, jo zinu, ka man daudzi neticēs
Ja tā, tad cepuri nost tavā priekšā, vecīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-18 19:58, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: es arī ceru, ka DAU r nospēlēs labu sezonu. Kārkliņš Vaičulis un citi pašmāju zeņķi augs

Ar LM, lai spriež pēc burta un gara
pat ja iedos 0-3, ja finālā netiek DAU r, tad LM tiek uz EK
Ko Jūs cilvēki kā tādi mazi bērni? Nu nebūs nekāds zaudējums LM Zuntnera lietā. Vai tiešām to nevar saprast, ka juridiski LFF pati sevi ir iegāzusi. Man jau tas vakar tapa skaidrs, kad uzzināju, ka Zuntneram ir LFF izdota licence. Nesaprotu šo ažiotāzu. Kam no viņas ir izdevīgi?? Ja nu vienīgi Rihteram, kurš rakstot tviterī savus tekstus, pirmām kārtām jau sevi un visu LFF nostādīja muļķa lomā, ne jau Liepājas metalurga futbola komandu. Vai tiešām ir tik grūti nedaudz padomāt no juridiskās puses un paskatīties uz lietu pēc būtības? Šajā lietā pat jebkuras juridiskās fakultātes trešā vai pat otrā kursa students izvazātu aiz deguna visu LFF. Elementāra lieta, juristos pirmā kursa esejas līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-18 19:59, pirms 11 gadiem
Grebis arī Daugavā? Izskatās nopietna komanda

  +1 [+] [-]

, 2013-03-18 20:06, pirms 11 gadiem
idiotisma manifestācija rakstīja: Grebis arī Daugavā? Izskatās nopietna komanda
TOTO veči savākti,nedomāju ka kas nopietns būs!Aizdomīgu spēļu gan šai komandai paredzu!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-18 20:08, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: es arī ceru, ka DAU r nospēlēs labu sezonu. Kārkliņš Vaičulis un citi pašmāju zeņķi augs

Ar LM, lai spriež pēc burta un gara
pat ja iedos 0-3, ja finālā netiek DAU r, tad LM tiek uz EK
Te ir Dienā ievietota LETA relīze, ka visticamāk LM problēmu nebūs.

Liepājas metalurga komanda, visticamāk,...

     [+] [-]

, 2013-03-18 20:20, pirms 11 gadiem
Ceresim ka LFF bus sapratīga!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-18 21:03, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: Gulbene pavisam vārga izskatījās
Biji spēlē?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-18 23:23, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: TOTO veči savākti,nedomāju ka kas nopietns būs!Aizdomīgu spēļu gan šai komandai paredzu!
zaudejumi Suwalki un Dainavai jau ir plus sodienas uzvara Kadam laikam $ pietiks.Tagad ir jauns biznes nemt vajako komandu un uztaisit par monstriem. Leisiem sogad tie ir Atlantas,mums Daugava, Igauniem nosaciti Silame Kalev