Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Metta/LU" uzvar "Babīti", "Jelgava" tikai papildlaikā uzveic "Skonto"

Andrejs Siliņš

"Metta/LU" uzvar "Babīti", "Jelgava" tikai papildlaikā uzveic "Skonto"
Oļegs Malašenoks
Foto: Māris Greidāns, www.futbolavirsliga.lv

Svētdien Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla spēlēs "Metta/LU" viesos ar rezultātu 2:0 pārspēja 1. līgas līdervienību "Babīti", Virslīgas debitante "Riga" ar 4:0 pieveica "Staiceles Bebrus", savukārt Virslīgas līdere Jūrmalas "Spartaks" ar 10:0 sagrāva "Jēkabpils/JSC".

Babītē pirmā puslaika pirmajā pusē vairāk bumba atradās viesu laukuma pusē un mājinieki izveidoja vairākus labus uzbrukumus. "Mettai" bija dažas standartsituācijas, un vienā no tām pēc stūra sitiena Babītes spēlētājs mēģināja bumbu izsist, taču trāpīja pa Robertu Uldriķi, no kura bumba kuriozi ieleca vārtos un 29. minūtē tika atklāts spēles rezultāts - 1:0. Brīdi pēc tam mājinieki atkal veica spiedienu un radīja bīstamas situācijas viesu soda laukumā, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu rīdzinieku pārsvaru (1:0).

Otro puslaiku "Babīte" uzsāka tāpat kā pirmo - pārsvarā pieturot bumbu un mēģinot veidot uzbrukumus. Tomēr Tomēr futbols bija kļuvis atklātāks, un "Mettai" jau pirmajās minūtēs bija laba iespēja dubultot pārsvaru. 60. minūtē "Mettai" pēc centrējuma no labā stūra bija iespēja ar galvu gūt vārtus, tomēr sitiens padevās mazliet neprecīzs. Pamazām iniciatīva bija pārgājusi rīdzinieku pusē, 65. minūtē lieliska iespēja bija mājiniekiem, taču Dmitrijs Grigorjevs skaistā stilā glāba komandu, izsitot bumbu, kas lidoja zem vārtu pārliktņa.

70. minūtē savainojumu šķietami nevainīgā situācijā pie laukuma centra guva uz maiņu nākušais Babītes spēlētājs Vadims Avdejevs, kurš mēģināja turpināt, taču pēc brīža atkal nokrita un mājinieki veica piespiedu maiņu, laukumā sūtot Andri Briškenu. Ap 72. minūti mājiniekiem spēcīgs sitiens no labas pozīcijas, soda laukuma kreisajā stūrī, taču bumba lidoja secen vārtiem. Pāris minūtes vēlāk savu meistarību nācās nodemonstrēt arī "Babītes" vārtsargam Jaroslavam Morozam, atvairot bumbu, kas sista no pašas vārtu priekšas.

79. minūtē "Babīte" guva vārtus, uzbrucējam saņemot piespēli pēc ieskriešanas soda laukumā, tomēr tika fiksēts pārkāpums, un rezultāts tomēr palika nemainīgs. 87. minūtē Babītes spēlētājs no soda laukuma sita nedaudz garām tuvajam vārtu stūrim, bet uzreiz nākamajā pretuzbrukumā Adamu Abdulahi dubultoja rīdzinieku pārsvaru. Atlikušajās minūtēs bija novērojami daži asumi, kā rezultāta sarkano kartīti saņēma Viktors Kurma, bet rezultāts vairs nemainījās, un "Metta/LU" svinēja uzvaru - 2:0.

Jūrmalas "Spartaks" viesos ar rezultātu 10:0 sagrāva "Jēkabpils/JSC". Pa diviem vārtiem guva Ričards Korzāns un Dzmitrijs Platonovs, bet "hat-trick" Elvim Stuglim. Pa vieniem vārtiem Andrejam Kiriļinam un Tomislavam Havojičam. Savukārt "Riga" ar 4:0 uzveica "Staiceles Bebrus", un ar "hat-trick" izcēlās Verners Apiņš, bet pirmos vārtus mačā viesi guva pēc tam, kad Mārtiņš Strokšs ieraidīja bumbu savos vārtos 13. spēles minūtē.

Intriģējošā duelī Rīgā tikās "Skonto" un "Jelgava", mačam noslēdzoties ar uzvaru pagarinājumā. Jelgavnieki bija izteikti mača favorīti un to apliecināja arī laukumā, pārsvarā pieturot bumbu un veidojot uzbrukumus. "Skontieši" spēlēja no aizsardzības un centās veidot pretuzbrukumus, un tas arī mēdza izdoties. Otrā puslaika sakumā pēc Turkova sitiena bumba rikošetā lidoja vārtos, tomēr "Skonto" vārtsargs paspēja noreaģēt. 61. minūtē Krivošeja saņēma lielisku tālu piespēli, izraujoties pret vārtiem, tomēr sitiens neizdevās.

Pamazām rīdzinieki izlīdzināja spēli un otrā puslaika otrajā pusē pat radīja bīstamākus momentus nekā jelgavnieki. Jau pašā pamatlaika izskaņā Osipovs no kreisās malas veica labu centrējumu, taču jelgavnieki ļoti pasīvi mēģināja noslēgt uzbrukumu. Līdz ar to uzvarētāja noskaidrošanai sekoja papildlaiks. 95. minūtē jelgavnieki beidzot atklāja rezultātu, kad ātrajā uzbrukumā Kovaļovs pa vidu izgāja sitiena pozīcijā, bet tad negaidīti mainīja virzienu un piespēlēja pa labi vēl labākā pozīcijā esošajam Malašenokam, kurš lieliski trāpīja tālajā apakšējā stūrī - 1:0.

Papildlaika otrajā puslaikā 108. minūtē Malašenoks pa labo malu tuvu gala līnijai izdarīja centrējumu, "skontieši" bumbu izsita tālāk no vārtiem, taču tieši pa sitienam 18 gadus vecajam Marekam Labanovskim, kurš neko negaidīja un uzreiz šāva pa vārtiem, dubultojot savas komandas pārsvaru. Mājiniekiem acīmredzami sāka trūkt spēka, lai gan vēl pa kādai iespējai bija, taču "Jelgava" izvairījās no sensācijas, svinot panākumu ar 2:0 un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Latvijas kausa ceturtdaļfināla pāru izloze notiks nākamā gada februārī, ceturtdaļfināla mači risināsies martā, bet finālspēle plānota maijā.

Latvijas kausa 1/8 fināla spēles

DatumsLaiksSpēleRezultāts
16.0714:30Caramba - Liepāja2:5
16.0716:00Tukums 2000/TSS – Daugavpils0:1
17.0717:00Jēkabpils/JSC – Spartaks0:10
17.0717:00Staiceles Bebri - Riga FC0:4
17.0717:00Babīte - FS Metta/LU0:2
17.0718:00Skonto – Jelgava0:2
18.0719:30Ogre – RFS
25.0717:00Rēzeknes FA/BJSS – Ventspils
Slēpts komentārs: Edmunds_Ogre
Slēpts komentārs: Edmunds_Ogre

  +6 [+] [-]

, 2016-07-17 19:10, pirms 8 gadiem
Vēl vairāk par 0:10 zaudējumu man būtu kauns Jēkabpils vietā par to kāds izskatijās laukms. tāds it kā uz pohām vakar vai šorīt novilcis kāds tās līnijas būtu un smuki nopļaut arī laikam nav iespējams 1.līgas klubam no pietiekami lielas pilsētas. Tas nebija patīkams skats.

  +5 [+] [-]

, 2016-07-17 19:15, pirms 8 gadiem
Metta-Babīte spēle nekāda - abas tur bakstījās bez jebkādām taktikām un izspēlēm. Beigās vieniem iekrita bumba vārtos un ar to arī viss tika izšķirts. Ja Babīti vēl var saprast, tad no Mettas tomēr gribās redzēt kaut ko vairāk, kā no vairākus gadus Virslīgu pārstāvoša kluba.

     [+] [-]

, 2016-07-17 19:24, pirms 8 gadiem
Jekabpilieši laikam pilnā spēlējuši, 10 vārtus ir jāmāk ielaist!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-17 19:53, pirms 8 gadiem
Rīt Akerov trakos?!

  +4 [+] [-]

, 2016-07-17 20:26, pirms 8 gadiem
Staicelietis Apiņš četrus vārtus savam vecajam klubam iesita.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-07-17 20:34, pirms 8 gadiem
Varēja boldā visus uzvarētājus salikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-17 20:53, pirms 8 gadiem
Nedaudz offtopic, bet Staicelei vismaz labs, skanīgs, oriģināls nosaukums, nevis kā piemērai Rigai. Varēja Riga sev ielikt, piemēram, Rīgas Lauvas vai Rīgas Ātrums. Kaut ko personīgāku, tad domāju neitrālā līdzjutēja skatījums uz klubu arī būs citādāks.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-17 22:09, pirms 8 gadiem
Kurš tagad kaut ko jauc? LFF, kuras mājaslapā norādīts, ka Rēzekne spēlēs ar Ventspili 25.septembrī, vai arī šī raksta autors, kurš norāda, ka spēle būs 25.jūlijā (jocīgs datums, jo 24.jūlijā spēle it kā ir gan FKV pamatsastāvam, gan dublieriem).

  +2 [+] [-]

, 2016-07-17 22:29, pirms 8 gadiem
donkey rakstīja: Kurš tagad kaut ko jauc? LFF, kuras mājaslapā norādīts, ka Rēzekne spēlēs ar Ventspili 25.septembrī, vai arī šī raksta autors, kurš norāda, ka spēle būs 25.jūlijā (jocīgs datums, jo 24.jūlijā spēle it kā ir gan FKV pamatsastāvam, gan dublieriem).
Spēle notiks 25.septembrī – tajā nedēļas nogalē, kad Rēzekne nepāra 1.līgas komandu skaita dēļ izlaiž 1.līgas kārtu.