Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

''Daugava'' turpina uzvarēt, ''Liepājas metalurgs'' izslēdz ''Skonto''

Krišs Upenieks

''Daugava'' turpina uzvarēt, ''Liepājas metalurgs'' izslēdz ''Skonto''
Vugars Askerovs
Foto: www.liepajniekiem.lv

Par pirmo Latvijas kausa futbolā pusfinālisti kļuvusi pēdējo trofeju ieguvēja Daugavpils ''Daugava'', kas šodien ''Celtnieka'' stadionā visai pārliecinoši ar 2:1 apspēlēja ''Jūrmalas'' futbolistus, nonākot solīti tuvāk kārtējam kausam. Vienu stundu vēlāk pusfinālā iekļuva arī ''Liepājas metalurgs'', kas savā laukumā ar 3:1 apspēlēja ''Skonto'', kas pēc Jura Laizāna noraidījuma otro puslaiku spēlēja desmit vīru sastāvā.

Daugavpils ''Daugava'' bez lielām problēmām pieveic ''Jūrmalu''

Astotdaļfinālā abas komandas svinēja graujošas uzvaras - "Daugava" ar 11:0 sagrāva 1.līgas vienību RFS, bet "Jūrmala" negaidīti pārliecinoši ar 7:1 sasita "Mettu". Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, daudz lielākas izmaiņas sastāva ziņā notikušas kūrortpilsētas komandas sastāvā, tādējādi jūrmalnieki bija lielāka mīkla, tomēr starpsezonā Mihaila Koņeva vadītā komanda nekādu fantastisko futbolu nerādīja. Pavisam noteikti izteikta favorītu loma šajā spēlē bija jāatvēla ''Daugavai'', kas pirms nedēļas izcīnīja arī Latvijas Superkausu, ar 4:1 uzvarot ''Skonto'' jauniešus.

''Jūrmala'' uzreiz ar spēles pirmajām minūtēm iesēdās aizsardzībā, ko principā varēja arī gaidīt. ''Daugava'' ar bumbu varēja darboties ļoti brīvi, aktīvāk viesi spēlēja tikai sava soda laukuma tuvumā, tomēr neviena laba momenta nebija. 9. minūtē no aptuveni 20 metriem soda sitienu izpildīja Edgars Jermolajevs, bet sitiens bija vājš un problēmas Nikoļskim nesagādāja. Jūrmalniekiem nesanāca pilnīgi nekas - nebija ne labu pretuzbrukumu, ne arī kādas labas izspēles. 29. minūtē lieliska iespēja no vārtu priekšas bija Stenlijam Ibem, taču viņš uzsita virsū vārtsargam. 35. minūtē rezultāts beidzot tika atklāts - pēc Jermolajeva centrējuma no labās malas vārtu priekšā veiklākais bija Ibragims Babatunde, ar galvu bumbu sitot vārtu tuvajā stūrī (1:0). Arī ''Jūrmala'' pāris reizes pa vārtiem uzsita, tomēr nekā nopietna - pirmās 45 minūtes ''Daugavas'' zīmē.

Otro puslaiku viesi sāka apņēmīgāk, jo skaidrs, ka vārti viņiem bija jāgūst. Sanāca arī pāris mazliet asāki uzbrukumi, taču bez nopietna apdraudējuma. 49. minūtē ''Daugava'' dubultoja savu pārsvaru - labi soda laukumā ierāvās Jermolajevs, un ar vieglu sitienu pasita bumbu garām vārtsargam, panākot jau 2:0. Daugavpilieši kopumā ļoti pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu, tādējādi īsti šaubu par to, kura komanda tiks tālāk, nebija. Pašā izskaņā, spēles 90. minūtē ''Jūrmala'' vienus vārtus atguva, tomēr nopietni apdraudēt ''Daugavas'' iekļūšanu pusfinālā nespēja - 2:1 uzvar Ivana Tabanova komanda un nonāk tuvāk kārtējam kausam.

''Liepājas metalurgs'' revanšējas ''Skonto'' par zaudējumu pagājušā gada kausa finālā

Abām komandām pašlaik nav vieglāki laiki - gan ''Skonto'', gan ''Liepājas metalurga'' budžeti vairs nav tādi kā iepriekšējos gados, tāpēc arī komplektācija nav tik augstā līmenī. Liepājnieki jau labu laiku pirms sezonas sākuma paziņoja, ka iespēja būs daudziem vietējiem futbolistiem, tomēr ''Skonto'' īsi pirms sezonas tika pie papildu līdzekļiem, kas ļāva aizbraukt uz treniņnometni Turcijā, kā arī sastāvam pievienot japāni un lietuvieti. Kopumā nelielā favorītu lomā rīdzinieki.

''Skonto'' bija tā komanda, kas spēles sākumā ieguva kontroli pār bumbu, bet ar to nebija pietiekami, lai izveidotu arī kādu nopietnu momentu. Kopumā spēle bija visai piesardzīga, bez jebkādiem uzplaiksnījumiem priekšējā līnijā. 9. minūtē rezultāts tika atklāts – Alans Siņeļņikovs labi centrēja soda laukumā, kur bija Renārs Rode un Kristaps Blanks, bumba lidoja vārtos, bet neviens no futbolistiem bumbai tā arī nepieskārās. Pēc šiem vārtiem spēle izlīdzinājās, kas beidzās ar to, ka 22. minūtē rezultāts kļuva 1:1. Pēc elegantas Genādija Soloņicina piespēles vārtus no pāris metriem guva Dmitrijs Hmizs. Ilgāku laiku laukumā bija klusums, bet puslaika beigās pēc kārtējā centrējuma šoreiz vārtus guva Dāvis Ikaunieks – 2:1.

Otrā puslaika pašā ievadā liepājnieki izveidoja vēl vienu lielisku momentu – pa labo malu rāvās Ikaunieks, sekoja centrējums soda laukumā, kur labi izleca un ar galvu uzsita Jurģis Kalns, bet viesus glāba vārtu pārliktnis. Jāpiemin, ka puslaika pārtraukumā nervus nesavaldīja Juris Laizāns, no tiesneša saņemot sarkano kartīti un atstājot komandu mazākumā. Kopumā otrajā puslaikā laukumā varēja vērot aktīvu futbolu – vairāk uz priekšu līda rīdzinieki, kas pavēra labas iespējas mājiniekiem pretuzbrukumiem. 74. Minūtē eleganti nospēlēja Vjugars Askerovs – liepājnieku azerbaidžānis vienatnē pietuvojās soda laukumā un sita bumbu no 18 metriem vārtu labajā stūrī. ''Skonto'' nekādu intrigu vairs nespēja radīt, tādējādi liepājnieki uzvarēja ar 3:1 un iekļuva pusfinālā.

Latvijas kausa izcīņa futbolā, 1/4 fināli

Daugava (D) - Jūrmala 2:1 (1:0)

Vārti:Babatunde 36' Jermolajevs 48' - Belovs 90'
Daugava: Nerugaļs, Savčenkovs, Eneakarnike, Pētersons (Kovaļovs 53'), Jermolajevs, Ibe (Volkovs 66'), Ziziļevs, Silagailis, Babatunde (Ševeļovs 75'), Simonovs, Ola
Jūrmala: Nikoļskis, Gladiļins, Kuļikovs, Kuzņecovs, Golubevs, Mišins, Ogava, Takeda, Kavanabe (Loginovs 58'), Malašenoks, Belovs

Liepājas metalurgs - Skonto 3:1 (2:1)

Vārti: Hmizs 21', Ikaunieks 40', Askerovs 74' - Siņeļņikovs 8'
Noraidījums: Laizāns 45'
Liepājas metalurgs: Doroševs, Hmizs, Zirnis, Flaksis, Jemeļins, Soloņicins, Zuntners, Savaļnieks, Ikaunieks, Šadčins, Kalns
Skonto: Gribausks, Gabovs, Rode, Isajevs, Osipovs, Laizāns, Rugins, Okado, Siņeļņikovs, Blanks, Karašausks

1 2 64 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2013-03-16 17:09, pirms 11 gadiem
Ko var gribēt, šitā turpināsies, būs jāsaka ka "Daugava" Latvijā ir tas pats kas "Manchester Utd." Anglijā

  +1 [+] [-]

, 2013-03-16 17:10, pirms 11 gadiem
Bildē nav E.Jermolajevs! Daugava malači! Spēlē daudz kļūdu , bet nekas , vel ir laiks!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 17:12, pirms 11 gadiem
Daugavpils Daugava ir kļuvusi par Latvijas super klubu, vienīgi FK Ventspils var paspēkoties ar viņiem. Paredzu, ka Daugava šogad savus pretiniekus vnk. graus. Latvijas futbolā ir sākusies jauna ēra un to sauc Daugavpils Daugava
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-03-16 17:57, pirms 11 gadiem
Labi nokapāja LM!
skonta tikais zaudēja ar 3-1 varēja būt vēl skaistāk!

  +5 [+] [-]

, 2013-03-16 18:01, pirms 11 gadiem
Džerijs5 rakstīja: Daugavpils Daugava ir kļuvusi par Latvijas super klubu, vienīgi FK Ventspils var paspēkoties ar viņiem. Paredzu, ka Daugava šogad savus pretiniekus vnk. graus. Latvijas futbolā ir sākusies jauna ēra un to sauc Daugavpils Daugava
Es domāju ka Tu kļūdies!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-16 18:03, pirms 11 gadiem
Riherts raksta, ka Zuntnera pāreja nav nokārtota un Mečim diskābelis būs, Skonta iet tālāk

  +3 [+] [-]

, 2013-03-16 18:05, pirms 11 gadiem
Džerijs5 rakstīja: Daugavpils Daugava ir kļuvusi par Latvijas super klubu, vienīgi FK Ventspils var paspēkoties ar viņiem. Paredzu, ka Daugava šogad savus pretiniekus vnk. graus. Latvijas futbolā ir sākusies jauna ēra un to sauc Daugavpils Daugava
Spēlē laukumā nevis uzvārdi, bet komanda. Savulaik tādu "superkomandu" Liepajā jau bija izveidojuši. ( Klimeks, Bleidelis, Rubīns, Beņušis, Miceika, Tomašausks....) Ar ko tas viss beidzās varu atgādināt.

  +4 [+] [-]

, 2013-03-16 18:08, pirms 11 gadiem
Andromeeds rakstīja: Riherts raksta, ka Zuntnera pāreja nav nokārtota un Mečim diskābelis būs, Skonta iet tālāk
Tas būtu skumji, taču Riherts nav LFF DK.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-16 18:21, pirms 11 gadiem
Lavrenty rakstīja: LM par krāpšanos ar sastāvu un tiesnešu uzpirkšanu vajag no Virslīgas izslēgt! Kur var būt pretīgs klubs, tādi paši arī līdzjutēji!
Skonto jātiek no tā leišu tizleņa Gribauska vaļā, bet tā izskatijās ļoti cienīgi, būs pretendents Nr.1 uz čempiona un kausa ieguvēja tituliem!

     [+] [-]

, 2013-03-16 18:23, pirms 11 gadiem
ahahahahhahaha!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-16 18:26, pirms 11 gadiem
Andromeeds rakstīja: Riherts raksta, ka Zuntnera pāreja nav nokārtota un Mečim diskābelis būs, Skonta iet tālāk
Nēesmu iedziļinājies kā tas notiek futbolā, bet citos sporta veidos, ir vai nav licence. Ja ir izdota licence, lūdzu spelē, un pie vienas vietas, ko iepriekšējais klubs izdomā vai kļūdu izdarījusi LFF. Nedomāju, ka LM ir tik aprobežoti cilvēki, ka nesaprot, ka bez licences spelēt nevar. Šeit drīzāk, ja tam Rihertam var ticēt, kļūdu ie pieļāvusi LFF. Tādā gadijumā nekur Skonto netiek. LM var tikt sodīts tikai tad, ja spēlētājs ir bez licences, ja protams tāda kārtība eksistē. Nēesmu iedziļānies, vienkārši spriežu pēc loģikas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-16 18:30, pirms 11 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Nēesmu iedziļinājies kā tas notiek futbolā, bet citos sporta veidos, ir vai nav licence. Ja ir izdota licence, lūdzu spelē, un pie vienas vietas, ko iepriekšējais klubs izdomā vai kļūdu izdarījusi LFF. Nedomāju, ka LM ir tik aprobežoti cilvēki, ka nesaprot, ka bez licences spelēt nevar. Šeit drīzāk, ja tam Rihertam var ticēt, kļūdu ie pieļāvusi LFF. Tādā gadijumā nekur Skonto netiek. LM var tikt sodīts tikai tad, ja spēlētājs ir bez licences, ja protams tāda kārtība eksistē. Nēesmu iedziļānies, vienkārši spriežu pēc loģikas.
Ja nav saņemti transfēra papīri, tad nevar spēlēt. Laikam Riherts ir pārliecināts, ka papīri vēl mētājās kaut kur Mettas/LU ofisā

  +3 [+] [-]

, 2013-03-16 18:31, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: LM iedos diskābeli! Tas ir skaisti?
Es komentēju speli nevis aizkulises!Šķiet tu par skontu šodien biji!
Kas ir riherts? līdējs(skontam) un nekas vairāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-16 18:35, pirms 11 gadiem
LM pats sevi izslēdza... LFF jau gatavo protokolu, diemžēl...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-16 18:38, pirms 11 gadiem
visiem Daugavas slavētājiem iesaku ieturēt pauzi,pirms slavas dziesmām

     [+] [-]

, 2013-03-16 18:41, pirms 11 gadiem
zinot viņu viņš noteikti viens pats pārbļāva visu skonto sektoru! ok drusku pārspīlēti, bet nav tālu no patiesības

Mr.Eksperts rakstīja: Varu iedomāties sasperjoda gaviles šodien Liepājā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-16 19:38, pirms 11 gadiem
SKONTO laiza bruces dienvidos!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-16 19:38, pirms 11 gadiem
Andromeeds rakstīja: Riherts raksta, ka Zuntnera pāreja nav nokārtota un Mečim diskābelis būs, Skonta iet tālāk
Rihertam jau tagad sadarbība ar skonteļiem Paharu un Astafjevu. Jālien tik dziļāk, kazi vēl vienu trenera vietu Gunča noorganizēs, un Starkovam pieskapēs vēl vienu trenera palīgu. Kļosovs arī plenderēja bez darba, tam noorganizēja, Rihteram būs bonusi, Gunča noorganizēs.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-16 19:43, pirms 11 gadiem
Lavrenty rakstīja: Pareizi ir, neviens cits klubs šitā neatļaujas uzvesties kā Liepājas Krāpnieks! Tādiem arī Virslīgā nav vietas!
Krapnieki un tiesnesu uzpirceji visu laiku bija Skonto,tu kaut ko esi saedies vai sadzeries.Apsveicu LM ar pelnitu uzvaru.Ka speles LM zinaju jau pirms speles,cinijas lidz galam,kompensejot meistaribu ar milzigu pasatdevi,un panaca savejo.No Skonto gaidiju vairak,domaju,ja vini ta turpinas spelet talak,tad lidz medalam neaizsniegsies.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-16 19:46, pirms 11 gadiem
Kāpēc par Gabovu Rihters neraksta? Akna par švaku, vai kas cits aiz ādas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-16 20:15, pirms 11 gadiem
Lavrenty rakstīja: Šitie Ļēpājas Krāpnieka faneļi gan ir aptaurēti - pašu klubs pieķerts krāpniecībā, bet zākāts tiek A.Riherts Jūras vējš, laikam, pēdējās smadzeņu paliekas no paura izpūtis
Viens no Āboliņu klana čekasdēliem - brāļiem? Skonta, skonta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-16 21:59, pirms 11 gadiem
LFF bija iedevusi licenzi Zuntneram,tape,a kada kljuda ir paljauta,tad,pirmkart,to ir izdarijusi LFF. Liepajas Metalurgs shodien vinneja ar godigu speli. Fakts ir vien - Andris Riherts ir paradijis savu iisto seju,ar ko ir apkaunojis, diemzhel,gan sevi, gan visu savu klubu.
1 2 64 komentāri