Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Priekšgalā izvirzījies līderu trijnieks

Jānis Pārums

Pagājušajā nedēļā tika aizvadīta Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas turnīra pirmā riņķa ceturtā kārta, pēc kuras sacensību kopvērtējuma tabulā iezīmējās pašreizējais līderu trijnieks – desmit punktus izcīnījušās „Salaspils”, „Lerona/Rita” un FK „Flaminko/Monarhs” vienības.

Kā centrālais mačs minētajā kārtā neapšaubāmi jāizceļ duelis starp līdz šim brīdim zaudējumus nepiedzīvojušajām RTU FC un „Lerona/Rita” komandām, kas tika aizvadīts piektdien, 8.jūnijā, jaunajā RTU stadionā. Par šīs spēles nozīmību liecina arī fakts, ka to apkalpoja Latvijas futbola virslīgas čempionāta arbitru brigāde galvenā tiesneša Vitālija Spasjnonņikova virsvadībā.

Runājot par mača gaitu, jāuzsver tas, ka teritoriālais pārsvars visas spēles garumā piederēja „Lerona/Rita” futbolistiem, kamēr laukuma saimnieki atbildēja ar ātriem un labi organizētiem pretuzbrukumiem. Jāpiebilst, ka pirmo 45 minūšu laikā RTU FC nerealizēja divus izgājienus vienatnē pret „Lerona/Rita” vārtsargu. Pēc pārtraukuma sportiskais scenārijs laukumā nemainījās, un cīņa noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 0:0.

Apskatot pārējās ceturtās kārtas spēles, jāatzīmē, ka katrā no tām viena no komandām atradās izteiktas favorītes statusā, ko arī spēja apliecināt laukumā. Vienā no šiem mačiem FK „Salaspils” futbolisti, atspēlējot 0:1 deficītu, gala iznākumā ar rezultātu 4:2 uzveica JDFS „Alberts/Viesulis” vienību. Divus no vārtiem uzvarētāju rindās guva Ilja Ščanicins, kurš kopumā ar sešiem rezultatīviem raidījumiem joprojām saglabā līdera statusu sacensību trāpīgāko snaiperu sarakstā. Pieminēšanas cienīgs ir arī fakts, ka jau otro spēli pēc kārtas „salaspiliešu” vārtus sargāja laukuma spēlētājs Ruslans Ahmetovs.

Cienīgu pretestību savam potenciāli spēcīgākajam sāncensim izrādīja FK „Ķekava”, kas ar 1:2 atzina FK „Flaminko-Monarhs” komandas pārākumu. Šajā mačā uzvaras vārtus viesiem tikai cīņas 88.minūtē guva Genrihs Peršteins. Savukārt vēl vienā duelī „Rīnuži-Strong” savā mājas laukumā Daugavas stadionā ļoti pārliecinoši ar 7:0 sagrāva „Dinamo Rīga” vīrus. „Dinamiešiem” šis bija lielākais zaudējums sezonas ietvaros, kamēr „Rīnuži” tika pie pirmā panākuma sacensību gaitā.

Visbeidzot vēl nepieminētajā spēlē FK „Ogre” ar rezultātu 4:0 uzveica DSVK „Traktors”. Jau mača 7.minūtē pēc Gata Drēviņa pārkāpuma tiesnesis vainīgo brīdināja un nozīmēja 11 metru soda sitienu uz „Traktora” vārtiem, kuru realizēja Maksims Ladigins. Līdz pārtraukumam ogrēnieši panāca jau 3:0 savā labā, savukārt pašā mača izskaņā pazīstamais uzbrucējs Vīts Rimkus pielika spēlei punktu – 4:0.

Turnīra kopvērtējuma tabulā, kā minēts, vadībā izvirzījušās „Salaspils”, „Lerona/Rita” un FK „Flaminko/Monarhs” (visām 10 punkti), kuras tāpat kā RTU FC (5) joprojām vēl nav izjutušas zaudējuma rūgtumu. Pieci punkti ir arī Ogrei, četrus izcīnījusi „Rīnuži-Strong”, bet trīs – „Dinamo Rīga” un DSVK „Traktors”. Bez punktiem cīnās vienīgi JDFS „Alberts” un FK „Ķekava”.

Sacensību nākamā kārta risināsies sākot no 10.jūnija, un tās ietvaros komandas aizvadīs sešas spēles (to vidū arī no pirmās kārtas pārceltais mačs starp RTU FC un FK „Ķekava”). Intriģējošākās no tām varētu būt „Rīnuži-Strong” un RTU FC duelis, „Salaspils” un „Lerona/Rita” spēkošanās, kā arī FK „Flaminko-Monarhs” un „Ogres” vienību tikšanās.

Vairāk informācijas Rīgas futbola čempionāts

     [+] [-]

, 2012-06-14 00:57, pirms 12 gadiem
vecas ziņas, jo Rīnūži ar RTU jau 2dien nospēlēja ...

     [+] [-]

, 2012-06-14 01:17, pirms 12 gadiem
Forši, ka "iemet" arī kko no 2.līgas

     [+] [-]

, 2012-06-14 07:38, pirms 12 gadiem
Palasot komandas sastāvus,var atrast daudz pazīstamus spēlētājus.Gandrīz vai veco Latvijas izlasi varētu uzbūvētVeterāni nepadodās.