Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"City Cup 2012" uzvar "Metalurgs", "Metta" un "Babīte"

No 6. līdz 8. jūlijam Jelgavā risinājās lielākais bērnu un jauniešu futbola turnīrs Latvijā - City Cup 2012. Savās vecuma grupās pie uzvarām turnīrā tika Liepājas Metalurgs, vairākas FS Mettta komandas un SK Babīte.

Futbola skolas “Metta” un FK “Jelgava” kopīgi organizētais “City Cup” mazos spēlēt gribētājus Jelgavā pulcēja jau otro gadu pēc kārtas, turklāt šogad to skaits bija pieaudzis, sasniedzot 80 komandas. Uz turnīru bija ieradušies arī vairāki viesi gan no tuvās Lietuvas un Igaunijas, gan Baltkrievijas un Polijas.

Trīs dienas Zemgales olimpiskā centra un Ozolnieku stadionos jaunie futbolisti rādīja visu, kas viņu spēkos. Kopumā sacensības notika septiņās vecuma grupās: U-7, U-8, U-9, U-10, U-11, U-12 un U-13, kurās tika izspēlētas 224 spēles, radot prieku ne tikai sev, bet arī līdzi paņemtajiem vecākiem, draugiem un paziņām. Lai arī mazo censoņu futbols nav tik ātrs, dažādas interesantas kombinācijas un skaisti vārtu guvumi tika redzēti visās vecuma grupās. Laukuma malā ar skaļu dziedāšanu sacentās vecāki, poļu “Jagiellonia” liekot lietā pat lielās komandas fanu dziesmas, kas Zemgales olimpiskajā centrā radīja īstu futbola atmosfēru.

Viens no turnīra rīkotājiem, Emīls Latkovskis atzina: "Skatoties ar kādu degsmi acīs spēlē mazie futbolisti, kā par bērniem rūpējas treneri un vecāki, nav šaubu, ka mums aug lieliska jauno futbolistu paaudze. Tie bija futbola svētki trīs dienu garumā!" Latkovskis uzsver arī sadarbības partneru nozīmi turnīra veiksmīgā norisē: "Liels prieks, ka spēlētgribētājiem jau otro gadu tik pretimnākoša ir Jelgavas dome, kas nodrošina ar lielisku infrastruktūru. Ļoti patīkami, ka Latvijā ir arī vairāki tādi uzņēmumi kā "Nike", "Sportland" un "Fazer", kam rūp Latvijas nākotne un kas iegulda tieši bērnos pēc pašu iniciatīvas!"

Katrā no dienām turnīra dalībniekiem un apmeklētājiem tika sarūpētas arī dažādas izklaides. Pirmajā no tām, Zemgales olimpiskā centra galvenajā laukumā, bija iespējams noskatīties, Virslīgas komandu FK “Jelgava” un FS “METTA/Latvijas Universitāte” draudzības spēli, kā arī piedalīties prognožu konkursā un dzēriena “Angry Birds” atrakcijā. Diemžēl otrās dienas vakarā paredzēto dalībnieku svinīgo gājienu un mūziķu, kā arī ielu vingrotāju uzstāšanos iztraucēja pērkona negaiss un pamatīgas lietusgāzes, taču svētdien viss zaudētais tika atgūts ar uzviju. Futbolisti aizvadīja izšķirošās spēles, saņēma apbalvojumus, devās svinīgajā parādē un noraudzījās mūziķu un vingrotāju priekšnesumos.

Mazākajās U-7 un U-8 vecuma grupās svarīgākais nav rezultāts, bet prieks par futbolu, tāpēc medaļas un balvas saņēma visas komandas. Vecākajās grupās pie uzvarām tika vairāk FS "Metta" komandas, kā arī "Liepājas Metalurgs" un SK "Babīte".

Turnīra rezultāti:
U-9
1. vieta SK Liepājas Metalurgs
2. vieta FK Nevežis (Lietuva)
3. vieta Jelgavas BJSS
4. vieta FC Parus (Krievija)

U-10
1. vieta FS METTA/Ķekava
2. vieta SK Liepājas Metalurgs-1
3.vieta SK Babīte
4. vieta JFC Jelgava

U-11
1. vieta FS METTA/Rīga
2. vieta FC Bate (Baltkrievija)
3. vieta FK Jelgava-1
4.vieta FK Jelgava-2

U-12
1.vieta FS METTA/Ķekava
2.vieta Šitika FS
3.vieta JFC Jelgava-1
4.vieta JFC Dobele

U-13
1. vieta SK Babīte
2.vieta FK Dinamo/Rīga
3.vieta JFC Jelgava
4.vieta SK Super Nova

     [+] [-]

, 2012-07-09 15:57, pirms 12 gadiem
Vairāk info (video, foto) - citycup.lv

     [+] [-]

, 2012-07-09 15:57, pirms 12 gadiem

     [+] [-]

, 2012-07-10 00:31, pirms 12 gadiem
Lielākais bērnu un jauniešu futbola turnīrs Latvijā ir Riga Cup!

     [+] [-]

, 2012-07-10 09:18, pirms 12 gadiem
ne tās spēcīgākās Latvijas bērnu komandas,vis maz no u11 līdz u13,ja neskaita ŠFS bet ar visticamāk ka rezerves komanda piedalījās....pabāls turnīrs (noorganizēts gan ne vainas)