Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas kauss: "Ventspils" izglābjas no izgāšanās

Emils Ozerinskis

Latvijas kauss: "Ventspils" izglābjas no izgāšanās
Aleksandrs Isakovs un Vugars Askerovs
Foto: Preiļu BJSS

Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālu pārliecinoši pārvarējusi "Daugavpils/Progress", ar rezultātu 6:2 izbraukumā sakaujot citu 1. līgas komandu "Grobiņas SC". Savukārt Virslīgas vienība FK "Ventspils" diezgan pamatīgi mocījās pret 2. līgas komandu "BetLanes", parvarot astotdaļfināla kārtu ar neizteiksmīgu 2:1.

Grobiņas SC - Daugavpils/Progress

Grobiņas stadionā pirmais vārtu gūšanas moments radās pēc mājinieku komandas aizsargu kļūdas savstarpējā saspēlē, kas ļāva daugavpiliešiem negaidīti izrauties pret vārtiem. Par ugunsdzēsēju "Grobiņas" rindās kļuva Jānis Bespjorstovs, pēdējā brīdī bloķējot pretinieka izdarīto sitienu. Kurzemnieku izdevības veidojās ar tiešajiem brīvsitieniem ap viesu soda laukumu, bet daugavpilieši veidoja ātrus pretuzbrukumus, radot trauksmes situācijas pie Toma Vīksnas sargātajiem vārtiem. Mača rezultāts tika atklāts cīņas 20. minūtē, kad pēc stūra sitiena pat trīs Latgales komandas spēlētāji paspēja saspēlēties ar galvām, izšķirošo sitienu vārtos raidot Aleksandram Ivanovam. Nepilnu divu minūšu laikā bumba otro reizi atrada ceļu vārtos, izceļoties Iļjam Sevčukam un "Daugavpilij" sasniedzot rezultātu 2:0.

Spēles laikam tuvojoties pusstundas atzīmei, daugavpilieši pārkāpa noteikumus sava soda laukuma tuvumā, lai pārtrauktu bīstamu "Grobiņas" uzbrukumu, bet Jānis Jēkabsons ar precīzu soda sitienu sodīja pretiniekus, samazinot kurzemnieku deficītu līdz 1:2. Septiņas minūtes pirms puslaika beigām Ševčuks jau sāka svinēt savu otro vārtu guvumu, bet šoreiz tika fiksēta aizmugures situācija, saglabājot minimālu starpību uz rezultāt tablo. Pirmā puslaika pēdējā minūtē divreiz "Grobiņa" varēja izpildīt tiešos brīvsitienus no paša soda laukuma priekšās, tomēr pirmajā gadījumā bumba palika mūrītī, bet otrajā lidoja pāri pārliktnim.

Tāpat kā mača pirmajā pusē, arī otrajā puslaikā "Grobiņa" netika galā ar pretinieku standartsituācijām, otro reizi ielaižot vārtus pēc stūra sitiena. Bumba nonāca tieši vārtu priekšā uz kājas kolumbietim Koadiu, kurš atjaunoja Latgales komandai divu vārtu pārsvaru - rezultāt 3:1. "Grobiņas" spēle otrajā puslaikā neliecināja par mājinieku izredzēm atspēlēties, tomēr tāds sniegums "Daugavpils" futbolistus iemidzināja. Tas rezultējās mājinieku pretuzbrukumā, kuru ar precīzu sitienu realizēja Jānis Jēkabsons, gūstot savus otros vārtus un pietuvojot kurzemniekus līdz 2:3.

Prieka mirklis "Grobiņas" futbolistiem gan bija pavisam īss, jo Ševčuks ar savu otro vārtu guvumu atjaunoja drošāku pārsvaru Latgales vienībai - 4:2. Cenšoties atspēlēties, "Grobiņa" panatīgi iekrita uz azerbaidžāņa Vugara Askerova pretuzbrukumu, "Daugavpils" līderim pilnīgā vienatnē dodoties uz vārtiem. Askerovs ar savām darbībām viegli apveda Vīksnu un raidīja bumbu tukšos vārtos, tādējādi arī pats atzīmējoties ar vārtu guvumu. Tomēr ar to "Grobiņas" nedienas nebeidzās, jo uz maiņu nākušais Kirils Iļjins guva vēl vienus vārtus Latgales komandai, tādējādi sasniedzot jau graujošo 6:2 rezultātu par labu "Daugavpils/Progress" vienībai, kura tādējādi iesoļo Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.

BetLaners - Ventspils

RTU stadionā pirmajās desmit minūtēs "BetLanes" ventspilnieku uzbrukumus apturēja ar agresīviem spēka paņēmieniem, šādā veidā mača desmitajā minūtē nopelnot pendeli uz saviem vārtiem. Tomēr "Ventspils" rindās Ritvars Rugins izpildīja netalantīgu 11 metru sitienu, ko bez lielām grūtībām spēja ķert 2. līgas komandas vārtsargs Valērijs Urigajevs. Lielākoties ar rezervistiem un komandas jaunpienācējiem spēlējošā "Ventspils" pusstundas laikā nespēja no spēles noorganizēt nevienu nopietnu vārtu gūšanas iespēju. Pirms pirmā puslaika noslēguma Eduards Tidenberfs nolēma patraucēt pretinieku vārtsargu ar tālsitienu, tomēr Urigajevam savu vienību nenācās glābt, jo bumba lidoja nedaudz garām vārtu stabam. Tādējādi, sagaidot puslaika beigu signālu, rezultāts tā arī nebija atklāts.

Otrajā puslaikā joprojām "Ventspils" tā arī pa vārtiem uzsist īsti nespēja, tomēr "BetLanes" izdarīja paši sev lāča pakalpojumu, Matjušenko nevajadzīgi no kājām notriecot Ruginu, kas tiesnesim Golubevam otro reizi spēlē lika norādīt uz 11 metru soda sitienu. Šoreiz pendeli devās izpildīt "Ventspils" ukraiņu jaunpienācējs Giuli Mandžigaladze, kurš raidīja pietiekami spēcīgu sitienu vārtu labajā pusē, atklājot mača rezultātu pēc 53 nospēlētām minūtēm. Gandrīz spēles rezultātu izdevās izlīdzināt Oskaram Ikstenam, kurš ar ļoti tālu sitienu gandrīz pārsteidza Ivanu Baturinu. Tomēr par laimi ventspilniekiem, bumba lidoja nedaudz garām mērķim. 15 minūtes līdz mača noslēgumam uz priekšu bija devies "Ventspils" centra aizsargs Ņikta Koļesovs, kurš saņemot piespēli ar galvu raidīja bumbu vārtos sasniedzot 2:0.

Drošības sajūtu par uzvaru "Ventspils" varēja baudīt tikai pusminūti, jo "BetLanes" izrāvās pretuzbrukumā, uz maiņu nākušajam Artūram Rucko samazinot starpību līdz minimumam - 1:2. Spēles pamatlaika pēdējās desmit minūtēs "BetLanes" spēlētāji turpināja ļoti bīstami uzbrukt ventspilnieku vārtiem, vairākkārt pavisam nedaudz pietrūkstot līdz rezultāta izlīdzināšanai. Divas minūtes līdz pamatlaika beigām Mandžgaladze varēja nokārtot "Ventspils" futbolistiem uzvaru, tomēr viņa sitien no ļoti labas pozīcijas lidoja garām vārtiem. "BetLanes" uzbrukumos pietrūka nedaudz veiksmes, lai izglābtos. Līdz ar to "Ventspils" priekš sevis ļoti neizteiksmīgā spēlē spēja uzvarēt ar 2:1, kvalificējoties Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālam.

Grobiņas SC - Daugavpils/Progress 2:6 (1:2)
Vārti: J.Jēkabsons 29', 71' - Ivanovs 20', Ševčuks 22', 73', Koadiu 60', Askerovs 86', Iļjins 88'
Brīdinājumi: Bespjorstovs, E.Jēkabsons - Ivanovs, Cucurs
Grobiņas SC: Vīksna, Norenbergs (Sāmietis 71'), Tīls, Stankus, Gladiļins (R.Freimanis 52'), E.Jēkabsons, Tumanovs, Bespjorstovs (J.Freimanis 88'), Knapšis, Džeriņš, J.Jēkabsons
Daugavpils/Progress: Dubodelovs, Afanasjevs, Sokolovs, Lebamba, Cucurs, Ivanovs (Urbāns 69'), Skrebels, Karmona, Koadiu (Iļjins 78'), Askerovs, Ševčuks (Akifjevs 82')
Galvenais tiesnesis: Mareks Ķere

BetLanes - Ventspils 1:2 (0:0)
Vārti: Rucko 76' - Mandžgaladze 53' (11m), Koļesovs 76'
Brīdinājumi:Golovins, Ikstens, Bečs - Bite, Koļesovs, Frolovs, Rugins
BetLanes: Urigajevs, Matjušenko, Golovins, Bečs, Sīpols (Rocko 73'), Baikovs, Diakvnišvili, Šarovs ( Lavrenovs 82'), Neverovskis (Kočetkovs 65'), Ikstens, Ziļs
Ventspils: Baturins, Frolovs (Bulvītis 79'), Koļesovs, Litvinskis (Adeleke 79'), Bite, Rugins (Kokarītis 89'), Mandžgaladze, Alfa, Tidenbergs, Solomatovs, Kokins
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

Latvijas kausa izcīņa, astotdaļfināls

DatumsLaiksSpēleRezultāts
6. jūlijs19:30Ghetto FC/Gvatar - Spartaks Jūrmala1:8 (0:4)
7. jūlijs12:00Grobiņas SC - Daugavpils/Progress2:6 (1:2)
13:00BetLanes - Ventspils1:2 (0:0)
14:00Super Nova - Riga FC
14:00Preiļu BJSS - Valmiera Glass/ViA
16:00Metta/LU - Jelgava
17:00RTU FC/Skonto Academy - Liepāja/Mogo
21:00Limbaži - RFS

     [+] [-]

, 2018-07-07 15:01, pirms 6 gadiem
Ļoti bāla spēle no fkVentspils puses

  -1 [+] [-]

, 2018-07-07 15:05, pirms 6 gadiem
Kas notiek ar FKV??? Un tieši pirms Eirokausa spēles...

  +3 [+] [-]

, 2018-07-07 15:38, pirms 6 gadiem
[quote alexkli]
Kas notiek ar FKV??? Un tieši pirms Eirokausa spēles...

Rigas cempja komandas sogad specigas(kadas 3-5komandas labas).Un,protams,eksperimentalais sastavs(ka jau kausa pienakas)virsligas komandas spele tuvakie rezervisti!
Spartaks iznemums,iespejams,Valmiera ari(nezinu kadu izliks)

  +1 [+] [-]

, 2018-07-07 16:30, pirms 6 gadiem
BetLanes mierīgi 1. līgā varētu kapāt.
Dpilij 3 bijušie liepājnieki sanāk.
Golovins šodien vēl uzraus pret HOR arī ; )

Gaidām klasiku Liepāja Skonto!!!

  +3 [+] [-]

, 2018-07-07 18:55, pirms 6 gadiem
alexkli rakstīja: Kas notiek ar FKV??? Un tieši pirms Eirokausa spēles...
Uzreiz četri spēlētāji aizvadīja savu pirmo oficiālo spēli ''Ventspils'' galvenās komandas sastāvā.

  -3 [+] [-]

, 2018-07-07 23:08, pirms 6 gadiem
Lielākoties ar rezervistiem un komandas jaunpienācējiem spēlējošā "Ventspils" ....
Rugins, Bulviitis, Mandzhgaladze, Adeleke, Kolesovs, Abdullahi )))))
Un jaa, BetLaneRs )))

  -4 [+] [-]

, 2018-07-08 09:29, pirms 6 gadiem
jā, nožēlojams valsts futbola līmenis.. ja amatieru "uzspēlētāji" spēlē līdzvērtīgi ar it kā augstāka bariņa spēlētājiem, tad nav ko brīnīties par nevarību starptautiskajā arēnā

     [+] [-]

, 2018-07-08 10:42, pirms 6 gadiem
>>> Chelubejs
Kāds sakars valsts futbola līmenim ar FK Ventspils šīs sezonas"neprognozējamiem "rezultātiem?Spartaks otrās līgas klubu nomizoja ar 8:1,RFS ar 15:0,tāpatās Valmiera, Liepāja un Rīga mierīgi tika galā ar pirmās līgas klubiem.
Par dzeltenzilajiem man atklāti ir kauns,bet gan jau kaut kā pārdzīvosim arī šos "neskaidros"laikus.Nekas jau dzīvē nestāv uz vietas.

     [+] [-]

, 2018-07-08 10:56, pirms 6 gadiem
>>>1
No šiem četriem spēlētājiem,D.Litvinskim jau virslīgas pieredze spēlējot Daugavpilī,Frolovs un Bite stabili dublieru komandas vieni no labākajiem spēlētājiem un arī Kokarītis ,kurš laukumā devās vien 89jā minūtē.Ar šo satāvu otrās līgas klubs bija jāapspēlē bez jautājumiem,neskatoties pat uz to ,ka Rīgas komandā spēlēja daži dzirdēti uzvārdi.Neko vairāk kā kritiku komanda pēc šīs spēles nav pelnījusi.