Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas Amatieru futbola līgā startējis otrais posms

Krišs Upenieks

Latvijas Amatieru futbola līgā startējis otrais posms
''Amoko''
Foto: LAFL

Skonto hallē katru pirmdienu turpina notikt Latvijas Amatieru futbola līgas (LAFL) spēles. Turnīrs nonācis tā otrajā daļā, un šobrīd komandas jau ir sadalītas divās grupās - vadošajā un otrajā četriniekā.

Pirmās uz laukumu izgāja A divīzijas komandas – spēkus mēroja ''Jaunība'' un ''Ostnieks'' komandas, bet paralēli notika spēle starp pirmā posma labāko komandu JUVS un ''Ropaži'' komandu. Otro posmu komandas sāka ar pusi no iekrātajiem punktiem no pirmā posma, tāpēc situācija turnīra tabulā bija diezgan blīva. Trešās vietas īpašnieku – ''Ostnieks'' komandu – no otras vietas šķīra tikai divi punkti un uzvaras gadījumā tās varēja samainīties vietām.

''Jaunība'' pirmā izvirzījās vadībā, bet vēl līdz puslaika beigām Edmunds Kokarevičs izlīdzināja rezultātu. Vēlāk izcēlās Igors Šķirjatovs un Sergejs Tjurins, panākot 3:1 ''Jaunības'' labā, šķietami atrisināja jautājumu par spēles uzvarētāju, tomēr Edmunds Kokarevičs piecas minūtes līdz spēles beigām atjaunoja intrigu. Aktīvi dodoties uzbrukumos, lai izlīdzinātu rezultātu, ''Ostnieks'' iekrita uz pretuzbrukumu, un Nils Girs noteica spēles galīgo rezultātu – 4:2 ''Jaunības'' uzvara.

JUVS pirmo posmu pabeidza tikai ar vienu zaudējumu – pirmajā kārtā tieši pret ''Ropaži'' komandu. Tas otrā posma pirmajai spēlei piešķīra papildus principialitāti. Pirmā puslaika vidū Maksims Sidorovičs izvirzīja JUVS vadībā. ''Ropaži'' veidoja asus pretuzbrukumus, vienā no tiem trāpot pa vārtu pārliktni. Pie minimālas rezultāta starpības spēle bija nervoza, un svaru kausi varēja nosvērties uz abām pusēm. Tomēr Aleksandrs Trups guva otros vārtus JUVS labā – rezultāts 2:0, un komandai sestais panākums pēc kārtas, kā arī saglabāta pirmā vieta kopvērtējumā.

Pēc komandu sadalījuma pa divīzijām situācija B divīzijā bija vēl blīvāka – pirmo vietu no pēdējās šķīra tikai 1 punkts. Līdz ar to var gaidīt sīvu cīņu par godalgām līdz pat pēdējai spēlei. RTO komanda pirmo posmu pabeidza ar divām uzvarām pēc kārtas un devās pēc panākuma spēlē pret ''Amoko'' komandu. Artūrs Rucko ātri atklāja spēles rezultātu, izvirzot ''Amoko'' komandu vadībā, bet vēl pirmajā puslaikā RTU pēc Pāvela Blizņuka un Denisa Lobača precīzajiem bumbas raidījumiem vārtos, vadību pārņēma. Otrajā puslaikā abām komandām bija vairāki bīstami momenti, tomēr pēdējais vārds palika ''Amoko'' – Andrejs Kijonoks guva savus sestos vārtus turnīrā, izlīdzinot spēles rezultātu, un izvirzījās vadībā labāko vārtu guvēju sarakstā.

RFT un ''Praemium'' komandām savstarpējās spēles pirmajā pusē neizdevās atslēgt pretinieku vārtus. Otrajā puslaikā veiksmīgāki izrādījās ''Praemium'' futbolisti, kad Renārs Bergs un Indris Melzovs realizēja savus momentus. Spēles rezultāts 2:0 ''Praemium'' komandas labā, un pirmā vieta B divīzijā.

Nākamās spēles notiks pirmdien, 05. martā:
21:00 JAUNĪBA – ROPAŽI (I)
21:00 JUVS – OSTNIEKS (II)
22:00 PRAEMIUM – AMOKO (I)
22:00 RFT – RTO (II)

Informāciju sagatavoja:
LAFL