Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Intriga sit augstu vilni

Andrejs Siliņš

Intriga sit augstu vilni
Foto: AFP / Scanpix

Turpinās banku un citu finanšu struktūru 2013.gada futzāla turnīrs. Svētdien, 3.februārī, pirmo zaudējumu piedzīvoja līdzšinējie līderi Swedbank, tādējādi pēc piektās kārtas nav atlikusi vairs neviena komanda, kas kaut reizi nebūtu izjutusi zaudējuma rūgtumu.

Lieki piebilst, ka lielākie ieguvēji šādā situācijā ir līdzjutēji – vadošo sešu, septiņu komandu savstarpējās spēlēs uzvarētājus iepriekš paredzēt nav iespējams, līdz ar to nešaubīgi var apgalvot, ka šis ir intriģējošākais turnīrs visā sacensību pastāvēšanas vēsturē!

Bet atgriežoties pie rezultātiem, Swedbank, lai arī trešajā minūtē izvirzījās vadībā, tomēr atzina Baltic International Bank pārākumu – 2:7. Interesanti, ka pirmo reizi šogad „sausā” palika „zviedru” uzbrukuma līderis Oļegs Kravčenko, tiesa, tas viņam nav traucējis saglabāt pirmo rindiņu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, par diviem vārtiem apsteidzot Igoru Derbakovu (BIB), Alekseju Bezpalovu (ABLV Bank) un Kristapu Žīguru (SEB).

Bet Baltic International Bank pēc šī panākuma kļuvuši par turnīra līderiem, Swedbank nobīdot uz otro pozīciju.

Pateicoties ļoti pārliecinošajai uzvarai pār Ernst&Young – 9;1, no piektās uz trešo vietu pakāpusies Citadele banka, kas no BIB un Swedbank atpaliek par diviem punktiem. Turpat līdzās arī Rietumu banka, kas aizvadītajā, piektajā, kārtā nospēlēja neizšķirti 3:3 ar ABLV Bank, kas, savukārt, ar astoņiem punktiem ieņem piekto vietu. Vēl par punktu mazāk GE Money Bank, kas ļoti rezultatīvā spēlē cīnījās neizšķirti 6:6 ar SEB Bank. Šis mačs ir īpašas pieminēšanas vērts, jo piecus(!) vārtus SEB labā guva K.Žīgurs, bet vienus, mača pēdējā sekundē panākot izlīdzinājumu, vārtsargs Ritvars Cinītis, kuram tas bija jau otrais precīzais sitiens šajā turnīrā.

Uz septīto vietu pakāpusies šogad negaidīti vāji spēlējošā Privatbank komanda (2011.gada čempioni!). Aizvadītajā mačā Privatbank ar 9:4 pārspēja BIGBANK. Tik pat punktu – seši – ir arī Ernst&Young vienībai.

Tālākajās vietās seko SEB Bank (pieci punkti), Latvijas Banka (5), BIGBANK (3) un DNB banka (1).

Sestās kārtas spēles tiks aizvadītas svētdien, 10.februārī. Pirmā mača sākums pulksten 11:00.

Kā ierasts, turnīru organizē Futbola turnīru asociācija (FTA) sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF), un kopumā šis ir jau 12. banku futzāla turnīrs. Līdzīgi kā pēdējos gados arī šosezon komandas sacentīsies čempionātā un kausa izcīņā. Čempionāts, kuram pieteikušās 12 vienības (salīdzinot ar pagājušo gadu, nestartēs pērn pēdējā vietā palikusī Baltikums Bank vienība, toties dalībnieku pulkam pievienojusies BIGBANK komanda), risināsies astoņās kārtās pēc Šveices sistēmas.

Pirmo divu kārtu pretinieki tika noteikti ar izlozes palīdzību, taču, sākot ar trešo kārtu, savā starpā tiksies turnīra kopvērtējuma tabulā vistuvāk esošās vienības, izņemot gadījumus, kad tās reizi jau tikušās. Astoņu kārtu rezultātā tiks noskaidrots čempions un godalgoto vietu ieguvēji. Savukārt kausa ieguvējs tiks noteikts pēc izslēgšanas spēļu sistēmas. Kausa mači risināsies pēc čempionāta norises.

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapā Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru...

Informāciju sagatavoja
Kaspars Lakševics
FTA sabiedrisko attiecību vadītājs