Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas un Igaunijas futbola klubi starpsezonā spēlēs Livonijas Ziemas līgā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas un Igaunijas futbola klubi starpsezonā spēlēs Livonijas Ziemas līgā
Sacensību logo. Foto: LFF

Latvijas un Igaunijas futbola federācijas vienojušās pirms nākamās pašmāju čempionātu sezonas nodrošināt vietējiem klubiem iespēju piedalīties plašā pirmssezonas turnīrā "Livonian Winter League" jeb Livonijas Ziemas līgā. Sacensībās kopumā piedalīsies 24 komandas – pa 12 no katras valsts.

Komandas ir sadalītas trīs līgās – katrā pa astoņām komandām jeb pa četrām vienībām no katras valsts. Savu līgu ietvaros katra no dalībniecēm aizvadīs pa četrām spēlēm, sacenšoties ar komandām no pretējās valsts un tādējādi ieņemot attiecīgu vietu savas līgas kopvērtējumā.

"Jau iepriekš ar Igaunijas kolēģiem vienojāmies par Livonijas kausa tradīcijas atjaunošanu, pērnā gada sākumā organizējot spēli starp abu valstu čempionvienībām. Pateicoties Igaunijas Futbola asociācijas vadības iniciatīvai, esam raduši iespēju, kā šo kausa izcīņu attīstīt un piešķirt tai vēl lielāku pievienoto vērtību. Sarunās ar klubiem secinām, ka šādu spēļu pieejamība tiem ir ļoti noderīga, tāpēc ceram, ka gaidāmie mači ne tikai palīdzēs klubiem labāk sagatavoties jaunajai sezonai, bet arī radīs pamatu šo vēsturisko sacensību tālākai saglabāšanai un godināšanai," pauž Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.

"Par Livonijas Ziemas līgas izveidi ar klubiem vienojāmies sanāksmēs pagājušā gada pavasarī. Tā ir lieliska iespēja pārbaudīt mūsu līgas līmeni pret kaimiņiem. Atšķirībā no pašmāju ziemas turnīra šeit mums ir punktu sacensības starp valstīm. Rezultātā būs skaidrs, kura valsts uzvarēs," piebilst Igaunijas Futbola asociācijas (EJL) ģenerālsekretāre Anne Reja (Anne Rei).

Livonijas kausa izcīņas starp vēsturiskā Livonijas ordeņa pašreizējās teritorijas valstīm idejas iniciatori savulaik bijuši Igaunijas puses pārstāvji. Livonijas kauss iepriekš tika izspēlēts septiņas reizes – 2003., 2004., 2005., 2008., 2011., 2018. un 2023. gadā. Tagad pirmoreiz vēsturē tas tiks organizēts kā plašs pirmssezonas turnīrs, kas turklāt paredzēts kā ikgadējs notikums.

Livonijas Ziemas līga

A līgaB līgaC līga
FC Flora TallinnPärnu JK VaprusHarju JK Laagri
JK Tallinna KalevFC KuressaareFC Nõmme United
Paide LinnameeskondJK Narva TransViimsi JK
Nõmme Kalju FCTartu JK TammekaTallinna FCI Levadia U-21
RFSBFC DaugavpilsJDFS Alberts
Valmiera FCFK Tukums 2000/TelmsSkanstes SK
FK LiepājaGrobiņas SC/LFSRiga FC-2
FS JelgavaFK MettaSK Super Nova

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17292/latvijas...

  +1 [+] [-]

, 2024-01-05 18:28, pirms 4 mēnešiem
cerams, ka šis turnīrs kļūs par tradīciju

     [+] [-]

, 2024-01-05 18:42, pirms 4 mēnešiem
solījumi tiek pildīti, paldies!

  +3 [+] [-]

, 2024-01-05 19:16, pirms 4 mēnešiem
Ne Riga FC ,ne Riga FC virslīgas dublieru komanda Auda šeit nepiedalāsTie noteikti pa siltām zemēm dzīvosies.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-05 19:26, pirms 4 mēnešiem
alguns rakstīja: Ne Riga FC ,ne Riga FC virslīgas dublieru komanda Auda šeit nepiedalāsTie noteikti pa siltām zemēm dzīvosies.
nav jau tā, ka RFS piedalīsies ar kaut vienu pirmās komandas spēlētāju.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-05 19:35, pirms 4 mēnešiem
alguns rakstīja: Ne Riga FC ,ne Riga FC virslīgas dublieru komanda Auda šeit nepiedalāsTie noteikti pa siltām zemēm dzīvosies.
Palasot rakstu par atskatu uz virslīgas sezonu sāk likties, ka štrunts ar tām pārejām starp klubiem, skumjāk, ka Audai nav sava mājas stadiona, sezonas gaitā mājas spēles aizvadījuši piecos dažādos stadionos.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-05 19:53, pirms 4 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Palasot rakstu par atskatu uz virslīgas sezonu sāk likties, ka štrunts ar tām pārejām starp klubiem, skumjāk, ka Audai nav sava mājas stadiona, sezonas gaitā mājas spēles aizvadījuši piecos dažādos stadionos.

Ko tur skumt! Ja pat virslīgas līmenim nespēj attīstīt infrastruktūru, tad tādiem biznesmeņiem ir jāada ziemai zeķes, bet futenē roka roku berzē.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-05 21:46, pirms 4 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Palasot rakstu par atskatu uz virslīgas sezonu sāk likties, ka štrunts ar tām pārejām starp klubiem, skumjāk, ka Audai nav sava mājas stadiona, sezonas gaitā mājas spēles aizvadījuši piecos dažādos stadionos.
Tāpēc arī FK Auda mājas spēles ir ar zemāko apmeklētāju skaitu, jo nav īsti saprotams, kas ir viņu mājas. Rīga? Ķekava? Ja Rīga, tad kur viņi plāno attīstīties un bāzēties? Loģiski būtu Jūrnieka stadions Vecmilgrāvī - FK Auda prezentētu, sevi kā noteiktu Rīgas apgabala klubu.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-05 22:40, pirms 4 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Tāpēc arī FK Auda mājas spēles ir ar zemāko apmeklētāju skaitu, jo nav īsti saprotams, kas ir viņu mājas. Rīga? Ķekava? Ja Rīga, tad kur viņi plāno attīstīties un bāzēties? Loģiski būtu Jūrnieka stadions Vecmilgrāvī - FK Auda prezentētu, sevi kā noteiktu Rīgas apgabala klubu.
Ja tas ir tas stadions kuru domāju, tad nu nē, viņam pat ar silto ūdeni ir problemātiski. Protams, ja tas ir ar domu kā investīcija nākotnē, tad jau jā.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-05 22:45, pirms 4 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Ja tas ir tas stadions kuru domāju, tad nu nē, viņam pat ar silto ūdeni ir problemātiski. Protams, ja tas ir ar domu kā investīcija nākotnē, tad jau jā.
Protams, ka ar investīcijām - es to pieminēju FK Auda sakarā, jo cik atceros, tad tas ir viņu vēsturiskais stadions kopš kluba dibināšanas brīža.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-05 22:48, pirms 4 mēnešiem
Hm, vai mūs sagaida lielais toto?

  +1 [+] [-]

, 2024-01-05 22:50, pirms 4 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Protams, ka ar investīcijām - es to pieminēju FK Auda sakarā, jo cik atceros, tad tas ir viņu vēsturiskais stadions kopš kluba dibināšanas brīža.
To par vēsturisko stadionu gan es nezināju, paldies.
Nu, šobrīd, jau Audai labākais variants būtu palikt Skredeļa stadionā, kopš RFS ir savs LNK parks.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-06 01:25, pirms 4 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: To par vēsturisko stadionu gan es nezināju, paldies.
Nu, šobrīd, jau Audai labākais variants būtu palikt Skredeļa stadionā, kopš RFS ir savs LNK parks.
Es Jūrnieka stadionu vairāk pieminēju kā ilgtermiņa ideju (ja piemēram viņiem pēkšņi uzrodas sponsors no Arābu valstīm), Jūrnieka stadionu varētu mierīgi attīstīt par UEFA 4 kategorijas stadionu un tur teritorijas ir pietiekoši, bet Jāņa Skredeļa diemžēl pat ar milzīgu naudas žuksni nespētu tur pat ievietot Skonto stadionu, jo vieta to fiziski neļauj. Bet kamēr nav sponsora un ir zemākais apmeklējums Virslīgā - tikmēr tik tiešām J.Skredeļa stadions ir ideāla vieta.

     [+] [-]

, 2024-01-06 10:29, pirms 4 mēnešiem
Igaunijas Futbola asociācija (EJL) raksta:

Eestist Tallinna FCI Levadia ning Lätist Riga FC on võetud välja oma kohapõhisest A-liigast ning lisatud duubelvõistkonnaga C-tasandile. Seda klubide enda soovil, sest nende hooajaeelne ettevalmistus möödub suures osas Eestist väljaspool. Läti klubi FK Auda loobus võistlusel osalemisest. Valmiera FC alustab taliliigat esindusvõistkonnaga, kuid läheb siis laagrisse ja pole selge, millise komplekteeritusega nad võistluse lõpetavad.

     [+] [-]

, 2024-01-07 10:52, pirms 4 mēnešiem
īsti neticu , ka no šādas līgas iznāks kaut kas sakarīgs