Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Pukinsks: "Superkausa idejas sakarā man nepatīk steiga, kādā to cenšas ieviest"

Rolands Eliņš

Pukinsks: "Superkausa idejas sakarā man nepatīk steiga, kādā to cenšas ieviest"
Edgars Pukinsks. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks portālam Sportacentrs.com sīkāk pastāstīja par federācijā apspriesto Superkausa atjaunošanas ideju un piedāvājumu to nosaukt Jāņa Skredeļa vārdā.

„Kad būs valdības lēmums par sacensību atsākšanu, tad arī valde varēs pieņemt lēmumu par Superkausu,” skaidroja Pukinsks. Pukinsks atzina, ka federācijā tiek izskatīta ideja par Superkausu jau pirms šīs sezonas sākuma: „Taču es personīgi ļoti šaubos, ka tas ir pienācīgi izdarāms. Šodien ir jau ceturtais datums, valdes sēde vislabākajā gadījumā tikai nākamnedēļ.”

„Ja ne šovasar, tad nākamajā sezonā gan – par to pavisam noteikti varam runāt, jo taisnība, ka vēlamies atjaunot Superkausu,” turpināja LFF ģenerālsekrerārs. „Arī klubi ir noskaņoti pozitīvi. Šajā jautājumā man nepatīk tikai steiga. Ja vēlamies pacelt Superkausu augstā līmenī, tad svarīgi, ka tas ir patiešām sagatavots notikums. Turklāt šobrīd man arī ļoti svarīgs liekas jautājums par drošības jautājumiem – nepieciešams, lai tie būtu augstākajā līmenī, un negribētos, ka mēs riskējam ar sacensībām tikai tāpēc, ka gribam sarīkot pēc iespējas ātrāk. Taču, ja mums būtu, piemēram, vienkārši atsevišķa spēle starp čempioni un kausa ieguvēju, kas tiek pieteikta nevis kā Superkauss, bet kā priekšvēstnesis futbola sākumam, to es tikai un vienīgi atbalstītu. Tas arī varētu būt kā labs rīks, lai pārbaudītu, kā praksē strādā mūsu sagatavotie drošības un sanitārie protokoli.”

„Es gan nevaru izslēgt iespēju, ka Superkausu nolemj rīkot jau šovasar,” teica Pukinsks. „Tas patiešām ir 50:50 jautājums, un es nevaru pateikt, kādu lēmumu šeit pieņems LFF valde. Varu tikai piedāvāt savu redzējumu, proti, ka ideja tiek pieņemta un nākamsezon Superkauss būs, taču šovasar to vēl sasteigt nevajadzētu. Valdes lēmuma gan šobrīd nav, tāpēc korekta atbilde par to, vai jūnijā būs Latvijas Superkauss, patiešām ir, ka pastāv 50% iespēja.”

Pukinsks paskaidroja, ka no federācijā un Virslīgā valda pārliecība, ka Virslīgas sezona varēs sākties jūnija vidū: „Par to no ministrijas saņemti visai droši signāli, taču vēl ir neskaidrība par to, vai tas attieksies tikai konkrēti uz Virslīgu vai vispār sacensībām, proti, sākumā atļaujot tikai augstāko līgu sacensības. Un Superkauss tomēr nepiederētu pie šīs kategorijas, tāpēc arī vēl nevajag steigties ar galīgo lēmu par Superkausu – vēl nemaz nezinām, vai jūnija vidū tādas sacensības būs atļautas.”

Par iespēju, ka Superkausu varētu izspēlēt nedaudz vēlāk, piemēram, jūlijā vai augustā, Pukinsks bija pavisam noraidošs, norādot, ka pandēmijas dēļ sezona jau tā ir iekavēta un klubu grafiki būs noslogoti.

Klubu sacensību komitejā tika atbalstīts priekšlikums Superkausu rīkot iepriekšējā gadā mūžībā aizgājušā Jāņa Skredeļa vārdā, un LFF ģenerālsekretārs šādu iniciatīvu novērtēja ļoti atzinīgi, taču reizē arī minēja, ka tas ir svarīgs iemesls, lai Superkausa rīkošana netiktu sasteigta.

„Arī šeit varu minēt tikai savu personīgo viedokli. Nav nekādu diskusiju, ka Jānis Skredelis bija Latvijas futbolā ļoti cienījama persona, kurš noteikti būtu pelnījis, ka viņa vārdā tiktu nosauktas kādas augsta līmeņa sacensības vai viņam par godu tiktu rīkots kāds futbola pasākums,” sacīja Pukinsks. „Bet šodien pateikt, ka mēs te pēc nedēļas taisām Superkausu un tagad ātri to nosauksim Skredeļa vārdā, manuprāt, ir ļoti nepareizi un nepārdomāti. Pirmkārt, Superkausa izcīņa vēl nemaz nav atdzimusi, tās rīkošana nav nostabilizējusies un sakārtota, un arī Superkausa iepriekšējā vēsture nav ar pozitīvu zīmi – vienreiz tas tika bija, nu, un arī ātri izbija.”

„Otrkārt, ja Superkausu organizētu tieši šobrīd un nosauktu Skredeļa vārdā, tad pieļauju, ka būtu pārāk lieli riski. Tās tomēr tad būtu pirmās sacensības pēc pandēmijas, viss notiktu jaunos un neiepazītos apstākļos, un man ļoti negribētos, ja nu tomēr kaut kas nesanāk, ka tādēļ Skredeļa vārds tiek likts blakus notikumiem ar negatīvu rezonansi. Tāpēc es teiktu, ka būtu lieliski, ja viņa vārdā nosauktu Superkausu nākamajā sezonā, par šādu ideju noteikti balsotu. Taču tagad un tūlīt – manuprāt, tas ir nepareizi.”

Pukinskam tika vaicāts, vai Rīgas komandas RFS un „Riga”, kuri kā kausa īpašniece un valsts čempione atrodas pozīcijās dalībai Superkausā, ir galvenie idejas virzītāji, uz ko viņš tieši neatbildēja: „Klubiem ir vēlme vienkārši spēlēt, sākt sezonu un atgriezties futbola dzīvē, un kā viens no risinājumiem ir Superkausa spēle, kurai ir loģisks pamatojums. Par spēli kā tādu, ieskandinot sezonas sākumu, man nav ne mazāk pretenziju, es tikai aicinātu būt uzmanīgiem ar Superkausa vārda likšanu blakus.”

     [+] [-]

, 2020-06-04 15:44, pirms 4 gadiem
Pukinsks=0.

     [+] [-]

, 2020-06-04 16:16, pirms 4 gadiem
Ilgi gan jaizskata iespēja sarīkot vienu spēli!Gudri čaļi jūs tur esat savākušies!

Pukinskis=Divkosis

     [+] [-]

, 2020-06-04 16:47, pirms 4 gadiem
Kuram gan patīk lieks dadbs, ja var arī to atlikt uz citu gadu!!

     [+] [-]

, 2020-06-04 17:04, pirms 4 gadiem
Ja kādam no Rīgas klubiem ir akūta vajadzība pēc papildu trofejas, tad lai šogad izspēlē Rīgas Futbola federācijas (RFF) kausu vai superkausu.

     [+] [-]

, 2020-06-04 17:30, pirms 4 gadiem
Visticamāk jau nepatīk tas, ka efektīvi izstrādātam projektam nevar piesūkties un pumpēt ārā naudu.