Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Kādu atbildi "Jelgava" būs sagatavojusi "Ventspilij"?

Andrejs Siliņš

Kādu atbildi "Jelgava" būs sagatavojusi "Ventspilij"?
Foto: Raitis Supe, jelgavasvestnesis.lv

Šodien norisināsies abas Latvijas kausa izcīņas pusfināla atbildes spēles futbolā: 14:00 Jūrmalas “Spartaks” Kauguros uzņems “Daugavpili” (pēc pirmās spēles 1:0), savukārt 16:00 “Ventspils” mājās uzņems “Jelgavu” (1:0).

Pagājušā gada kausa finālistes šogad tiekas jau pusfinālā un pēc pirmās spēles “Ventspils” ir vadībā pret “Jelgavu” ar 1:0. Vienīgos vārtus gan guva jelgavnieks Diallo, kurš raidīja bumbu savos vārtos. Pie tam pēdējo pusstundu jelgavniekiem nācās pavadīt mazākumā, jo noraidījumu saņēma komandas kapteinis Gints Freimanis.

Atbildes cīņa jāaizvada Ventspilī un tas jau tā ne pārāk labo situāciju jelgavniekiem padara vēl smagāku. Kurzemnieki savā laukumā uzvarējuši pēdējās četrās no kopumā šosezon pagaidām sešām aizvadītajām spēlēm. Tai skaitā reizi arī pret “Jelgavu” – 22. aprīļa mačā Virslīgas 5. kārtā vienīgos vārtus guva Ģirts Karlsons, ļaujot ventspilniekiem svinēt panākumu ar 1:0.

“Ventspils” galvenais treneris Pols Ašvorts gan pēc pirmā pusfināla mača neslēpa, ka sniegums pirmajā puslaikā bijis slikts: “Jelgava spēlēja labāk, viņiem bija vairāk momentu. Otrajā puslaikā kontrolējām spēli un nedevām reālas iespējas.” Jelgavniekiem sezona sākusies smagi, taču situāciju nedaudz uzlaboja sestdien izcīnītā uzvara mājās pār Virslīgas pastarīti “Daugavpili” (3:1). Tiesa, galvenais treneris Vitālijs Astafjevs atzina, ka nav apmierināts ar parādīto sniegumu: “Gaidīju vairāk.[..] Problēmas ir aizsardzībā, nav vēl saskaņotu darbību. Ir futbolisti, kuri pat pret pastarīti nespēj parādīt visu savu potenciālu.”

Astafjevs solīja pārrunas ar spēlētājiem un jādomā, ka arī šoreiz varētu notikt izmaiņas sastāvā – jau pret daugavpiliešiem tādas bija novērojamas, kad laukumā devās baltkrievu uzbrucējs Vladislavs Klimovičs, kurš uzreiz izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

Otrajā pusfinālā Virslīgas tabulas līdere Jūrmalas “Spartaks” Kauguros uzņems “Daugavpili”, ko pirmajā mačā Latgalē uzveica ar minimālo 1:0. Interesanti, ka arī šajā mačā vienīgos vārtus guva spēlētājs, kurš iesita savos vārtos – Dmitrijs Klimaševičs. Daugavpilieši šosezon astoņos oficiālo turnīru mačos izcīnījusi tikai divas uzvaras un pēdējo reizi uzvaras saldā garša izjusta pirms teju mēneša – 10. aprīlī kausa ceturtdaļfinālā ar 2:0 tika pieveikta “Metta/LU”.

“Spartaks” savukārt sezonu sācis teju pretēji – astoņās spēlēs tikai reizi zaudēts un arī tas jau pirms vairāk nekā mēneša (2. aprīlī 1:2 Ventspilī). Jūrmalas komanda izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas, pie tam četros mačos pēc kārtas nav ielaisti nevieni vārti.

Pirms sezonas “Spartaks” nosprauda augstus mērķus un viens no tiem bija Latvijas kausa izcīnīšana. Šodien jūrmalnieki pirmo reizi kluba vēsturē var iekļūt kausa finālā. Jāatceras arī tas, ka tieši Slokā norisināsies kausa izcīņas fināls, līdz ar to “Spartakam”, tajā iekļūstot, varētu būt lielas priekšrocības.

Abas spēles tiešraidē būs iespēja vērot Sportacentrs.com! Spēli starp “Spartaku” un “Daugavpili” tiešraidē varēs skatīties arī Sportacentrs.com TV!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-04 10:11, pirms 8 gadiem
Ventsils atkal uzvarēs ar vienu vārtu starpību.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-04 10:12, pirms 8 gadiem
HMB-ANALIZEEJAM rakstīja: Pagaidaam nezinu, BET Birojaa pie taa tiek stradaats
Visiem normāliem cilvēkiem šodien ir brīvdiena, jo ir valsts svētki, bet viens lempis sēž iedomātā birojā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja