Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

LSPA piekāpjas "RTU Sports", saasinās cīņa par medaļām

Andrejs Siliņš

LSPA piekāpjas "RTU Sports", saasinās cīņa par medaļām
Foto: FTA

„Triobet” Rīgas telpu futbola čempionātā otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvojuši līderi LSPA, kas studentu derbijā ar 3:4 atzina „RTU Sports” pārākumu. Līdz ar to saasinājusies cīņa par pirmās līgas medaļu komplektiem.

LSPA divas reizes izvirzījās vadībā – 1:0, 2:1 – taču pretinieki ik reizi atspēlējās, bet 36.minūtē Arturs Jubels, gūstot savus otros vārtus mačā, vadībā jau izvirzīja RTU komandu. Taču tas ne tuvu vēl nebija viss – 38.minūtē Lauris Hincenbergs panāca izlīdzinājumu, un šķita jau, ka spēle tā arī beigsies ar kaujiniecisku neizšķirtu 3:3, tomēr minūti vēlāk LSPA neveiksmīgi ievirzīja bumbu savos vārtos, un smagu, negaidītu uzvaru varēja svinēt „RTU Sports” – 4:3.

Pārējās divas pirmās līgas līdergrupas spēles noslēdzās neizšķirti. Tā ISMA-2 mača pēdējā minūtē „izrāva” punktu pret „Kreiss” – 2:2, bet FC „Raita” asumiem pārbagātā spēlē nenoturēja vienu vārtu pārsvaru pret „New Project” – 1:1.

Līdz ar to „RTU Sports” vienība no sestās vietas turnīra tabulā pakāpusies uz ceturto, bet „New Project” līderu LSPA pārsvaru sadeldējuši līdz vienas uzvaras tiesai – trim punktiem. Cerības uz zelta medaļām nav zaudējusi arī FC „Raita”, kas no LSPA atpaliek par astoņiem punktiem, bet ir aizvadījusi spēli mazāk. Ļoti daudz kas izšķirsies nākamajā kārtā 9.februārī, kad LSPA tiksies ar FC „Raita” (pirmajā posmā 2:1), bet nav izslēgta arī situācija, ka pirmās vietas liktenis izšķiras pēdējā kārtā, kad savā starpā jātiekas LSPA un „New Project”. Atgādināsim, ka pirmajā minimālu uzvaru 1:0 izcīnīja „New Project”.

Arī otrajā grupā, kurā komandas sacenšas par astoto līdz 14.vietu, divas no trim 17.kārtas spēlēm noslēdzās neizšķirti: punktus uz pusēm dalīja „Garāža-BA” un JFK „Saskaņa”, kā arī „DSV Transport” un „Rīgas siltums”; abos mačos fiksēts iznākums 3:3. Bet vēl vienā cīņā pastarīši „Lerona/Rita” ar 5:0 sagrāva „TUC/FTA”. Taisnības labad gan jāatzīst, ka rezultāts neataino cīņas gaitu, jo līdz pat 26.minūtei rezultāts bija tikai 1:0, bet, zaudējuši otros vārtus, „oranžie” sāka spēlēt piecatā, un šādā veidā „Lerona/Rita” guva vēl trīs panākumus, visas trīs reizes raidot bumbu tukšos vārtos.

Cīņā par līgas labākā bombardiera balvu izmaiņu nav: aizvadītajā spēļu kārtā sausā palika abi līderi, līdz ar to Vladislavs Golubeckijs joprojām apsteidz Andi Dombrovski par divu precīzu sitienu tiesu – 23: pret 21.

Arī cīņā par „fair-play” balvu lielas izmaiņas nav notikušas – ar 10 dzeltenajām kartiņām vadībā joprojām atrodas „RTU Sports” vienība, par diviem „plāksteriem” vairāk „TUC/FTA”.

Pirmās līgas nākamās, 18., kārtas spēles tiks aizvadītas 9.februārī no pulksten 14:00.

Rīgas telpu futbola čempionātu rīko Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA).

Vairāk informācijas meklējiet Rīgas telpu futbola čempionāta mājas lapā: Rīgas telpu futbola čempionāts 2012./2013.

Informāciju sagatavoja
Kaspars Lakševics
FTA sabiedrisko attiecību vadītājs