Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Kausa pusfināla likme: Eirokausu ceļazīme un branga nauda

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kausa pusfināla likme: Eirokausu ceļazīme un branga nauda
Mants Savens
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Šodien Ventspilī un Rīgā tiks izspēlēti abi Latvijas kausa izcīņas pusfināli futbolā. „Ventspils” tiksies ar Daugavpils „Daugavu”, bet Rīgas „Daugava” spēkosies ar „Liepājas metalurgu”.

Plkst.14:00 „Ventspils” uzsāks cīņu ar Daugavpils „Daugavu”, pirmo reizi sezonā spēlējot uz dabīgā seguma Ventspils Olimpiskajā centrā. Abām sāncensēm Eirokausu ceļazīmes jau ir kabatā (Daugavpilij Čempionu līga, Ventspilij Eiropas līga), tomēr Latvijas kauss jebkurā gadījumā ir prestiža trofeja, kuru iegūt ir liels gods. Turklāt abas komandas ne pārāk labi sākušas Virslīgu, un kausa izcīņa ir labs placdarms, kurā uzlabot noskaņojumu, pieslīpēt sniegumu.

Runājot par neveiksmīgo Virslīgas sākumu, „Ventspils” trīs no piecām spēlēm ir ielaidis trīs vārtus (kad vēl tā ir bijis?), piedzīvojot divus zaudējumus – tieši šīs dienas pretiniece par cauro aizsardzību nesodīja (4:3), bet Liepājā (1:3) un Rīgā pret „Skonto” (0:3) laukums bija jāpamet nokārtām galvām. Tikmēr Daugavpils „Daugava”, sakususi ar 0:0 pret Rīgas „Daugavu”, zaudēja jau pieminētajā mačā Ventspilī ar 3:4 (78. minūtē bija 3:1…), bet pēc samocītas uzvaras pār „Jelgavu” (2:1) pēdējās sekundēs izlaida jau praktiski iegūtu uzvaru pret „Liepājas metalurgu” (1:1). Pirms nedēļas uzvara pār „Spartaku” (2:0), tomēr čempione joprojām atrodas tikai 5. vietā, pie tam nākamajā kārtā jātiekas ar lieliskā formā esošo turnīra līderi „Skonto”.

Jāsaka, ka „Ventspils” savus zaudējumus piedzīvoja pelnīti, nerādot pietiekami labu sniegumu. „Daugavas” sakarā dažbrīd trūcis elementāras veiksmes. Tādējādi vismaz no malas rodas iespaids, ka „Daugavas” nometnē ir lielāka pārliecība par to, ka komanda visu dara pareizi, kamēr „Ventspils” spēle rada jautājumus. Katrā ziņā ar sakarīgu sniegumu kausa izcīņā var daudz ko labot, ieskaitot nepatīkamo atmiņu dzēšanu. Vai būs vēl viens trilleris, kā Virslīgas 2. kārtā, kad „Ventspils” uzvarēja ar 4:3? To varēsiet uzzināt Sportacentrs.com tiešraidē. Piebildīsim, ka arī aizpagājušajā (2011.) gadā „Ventspils” tikās ar „Daugavu”, uzvarēja ar 2:0 un pēcāk ieguva arī kausu, finālā apspēlējot Liepāju (3:1).

Stratēģiski svarīgāks gan būs otrs pusfināls starp Rīgas „Daugavu” un „Liepājas metalurgu”, kas Hanzas vidusskolas laukumā sāksies plkst.15:00. Liepājnieki Eirokausos nemainīgi piedalās kopš 2002./03. gada sezonas (un kopš 1998./99. gada izlaiduši tikai vienu gadu), tātad šogad būtu jāspēlē 12. gadu pēc kārtas, tomēr šī iespēja ir apdraudēta, jo pērn Virslīgā nācās palikt 4. vietā. Tagad jāizkapā Eirokausu ceļazīme caur Latvijas kausa izcīņu – liepājniekiem pietiks ar iekļūšanu finālā, tiesa, pretinieks ir spēcīgs – Rīgas „Daugava”, kurai Virslīgā tikpat punktu, cik līderei „Skonto” un kura 2. kārtā apspēlēja metalurgus ar 2:1. Ja gadījumā Liepāja pusfinālā zaudēs, viss vēl nebūs zaudēts un atliks cerēt, ka 1) „Ventspils” savā pusfinālā pārspēj „Daugavu” (D) (šī spēle gan beigsies ātrāk nekā mačs Rīgā), 2) finālā Rīgas „Daugava” zaudē „Ventspilij”. Pretējā gadījumā pirmo reizi vēsturē Eirokausos spēlēs Rīgas „Daugava”.

Iekļūšana Eirokausos garantē ne tikai prestižu, bet arī naudu. Piedalīšanās vien garantē 100 tūkstošus eiro, bet katras kvalifikācijas kārtas pārvarēšana dod vēl 100 tūkstošus eiro… Protams, piedalīšanās rada arī izdevumus, tomēr nenoliedzami, ka pieticīgajos Latvijas futbola apstākļos iespēja startēt Eirokausos ir liels atspaids arī finansiālā ziņā. Tā ka mača likme būs ļoti augsta.

Virslīgas duelī gandrīz visu spēli dominēja Rīgas „Daugava” (sitieni 15:5, rāmī 3:1, stūri 6:3), tomēr liepājnieki pie 1:2 beigās varēja izglābties – toreiz no labas pozīcijas pārsita pāri Antons Jemeļins. Tomēr acīs krita, ka „Liepājas metalurgam” bija problēmas ar iziešanu no savas laukuma puses – rīdzinieki regulāri bumbu pārtvēra. Arī spēlē Daugavpilī liepājniekiem bija līdzīgas problēmas, tā ka šis ir jautājums, par kuru, domājams, metalurgu treneriem galvas sāp visvairāk.

Ir arī vēl citas pazīmes, kas runā par labu „Daugavai”. No traumas atguvies ex-metalurgs Toms Tamošausks (iepriekšējā Virslīgas mačā iznāca uz maiņu), kurš nepiedalījās abu komandu cīņā Virslīgas ietvaros. Mants Savens atzīts par aprīļa labāko Virslīgas futbolistu un komplektā ar Tamošausku un Vitāliju Rečicki šis pussargu trio izskatās visai draudīgs. Tāpat, protams, mājas faktors. Jā, Rīgas „Daugavai” pagaidām nav plaša fanu pulka, taču piekritīsiet, ka svarīgi ir piešauties Hanzas vidusskolas laukumam – „Daugava” tur spēlēja ar „Skonto” (0:0), kamēr Liepājai tā būs pirmā reize. Un arī tāds fakts, ka „Liepājas metalurgs” Virslīgā izbraukumā vēl nav uzvarējis (bijušas gan tikai divas spēles). Tikai dzīve rādīs, vai šie minētie „Daugavas” plusi strādās, vai tomēr „Liepājas metalurgs” turpinās savu Eirokausu sēriju. Arī šo daudzsološo maču varēsiet vērot Sportacentrs.com tiešraidē.

Jāpiebilst, ja būs neizšķirts, tad sekos 30 minūšu papildlaiks un vajadzības gadījumā – arī 11 metru soda sitienu sērija. Emocijas, drāmas, cīņa – tam visam šodien jābūt!

Papildinājums: "Liepājas metalurgam" dažādu veselības problēmu dēļ nevarēs palīdzēt Genādijs Soloņicins, Ingus Šlampe, Roberts Savaļnieks.

2012./13. gada Latvijas kausa izcīņas pusfināli

PārisLaiksVieta
Ventspils – Daugava D14:00Ventspils OSC
Daugava R – Liepājas metalurgs15:00Hanzas vidusskolas laukums

Komandu ceļš uz pusfinālu

Komanda1/8 fināls1/4 fināls
VentspilsBFC Daugava (3:0)Spartaks (1:1; 11m 5:4)
Daugava DRFS (11:0)Jūrmala (2:1)
Daugava RRīnūži (6:0)Gulbene (7:0)
Liepājas metalurgsJelgava (2:1)Skonto (3:1)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-05-04 02:27, pirms 11 gadiem
".. Rīgas „Daugava”, kurai Virslīgā tikpat punktu, cik līderei „Skonto”..": īsti nesaprotu, abām komandām vienāds punktu skaits, bet par līderi sauc tikai Skonto !? man, personīgi, gūto vārtu starpība liekas svarīga tikai sezonas beigās, ja, protams, ir tāda vajadzība viņus uzskaitīt, lai noteiktu galīgo vietu sadalījumu. tādā gadījumā abas komandas dala līderkomandas godu.

bet varbūt es to saku tikai tapēc, ka man nepatīk Skonto !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-04 02:56, pirms 11 gadiem
Ferdinands Lieliskākais rakstīja: Kam tad Skonta patīk?
+++
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-04 07:03, pirms 11 gadiem
Nu redzēsim , redzēsim vai tiešām LM ļaus spēlēt savu spēli. Cerams Intenbergs būs apmacījis, kā vairs neuzķerties uz Grebja trikiem. Ja LM spelēs ātru spēli visas 90 minūtes, izredzes būs lielas, ja muļļāsies un ielaidīsies pozicionālā lēnā spēlē, nekas labs nav sagaidāms. Jāliek veciem leišu bukiem skriet, kas viņiem ne īpasi patīk, kā arī Daugavai ir gari un masīvi centra aizsargi, kuri tā vien sauc pēc mazā, ātrā Ikaunieka uzbrukumā. Vairāk rada bažas man LM aizsardzība.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-04 07:41, pirms 11 gadiem
Šodien vienai spēlei (Ventspilī)galvenokārt psiholoģiska nozīme,jo abas komandas ne sevišķi labi iesākušas čempionātu.Uzvara šajā spēlē varētu dot lielāku pārliecību saviem spēkiem un veiksmīgāk turpināt spēles čempī.Otrajā mačā pirmajā vietā sportiskais rezultāts,jo domājams abas vēlās iekļūt eirokausos un arī lieka naudiņa noderētu.It sevišķi trūkumā nonākušajam mečim.

  +7 [+] [-]

, 2013-05-04 10:18, pirms 11 gadiem
Finālā gribas redzēt viennozīmīgi kurzemes derbiju!

  -3 [+] [-]

, 2013-05-04 11:07, pirms 11 gadiem
Par abām Daugavām!

  -3 [+] [-]

, 2013-05-04 11:13, pirms 11 gadiem
Šoreiz LM nepalīdzēs Treimanis, kurš vienmēr tiesā par labu liepājniekiem.Tā kā Daugavai labas izredzes.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-04 11:23, pirms 11 gadiem
Uz Daugavas R - LM spēli ieeja par velti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-04 11:30, pirms 11 gadiem
Ferdinands Lieliskākais rakstīja: Kam tad Skonta patīk?
reikonam !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-04 11:47, pirms 11 gadiem
Pampars5 rakstīja: Šoreiz LM nepalīdzēs Treimanis, kurš vienmēr tiesā par labu liepājniekiem.Tā kā Daugavai labas izredzes.
tev ir kādas aizķeres?Ka visu laiku vienu un to pašu atkārto?
Toto klubs Daugava ir tiesnešu ietekmētājs,tā kā šiem ir pat ļoti lielas cerības,tak savējais diriks būs ceturtais tiesnesis!
diriks&Toto Daugava ir vienoti!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-04 11:59, pirms 11 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Nu redzēsim , redzēsim vai tiešām LM ļaus spēlēt savu spēli. Cerams Intenbergs būs apmacījis, kā vairs neuzķerties uz Grebja trikiem.
Kādi grebja triki?Neprasmīgas simulēšanas vietā nozīmēt pendeli skaitās dirika triks!Un šis trikmeistars būs vien mačā klāt(kā skolotājs Caunem)!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-04 12:15, pirms 11 gadiem
Kāpēc abus mačus nevarēja ielikt 14.00?Tas darīts apzināti lai Tk daugava-Sk LM mačs pārklātos ar hokeja maču?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-04 13:31, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: Kādi grebja triki?Neprasmīgas simulēšanas vietā nozīmēt pendeli skaitās dirika triks!Un šis trikmeistars būs vien mačā klāt(kā skolotājs Caunem)!
Simulācija protams bija, bet ļoti prasmīga. Savā laikā pie Vinokurova, Bragas, Lajuka un Sipailo tas viņam negāja cauri. Nezinu vai Treimanis to zina, ka nekā tad skaitījais jaunais treneris, bet manis augstāk nosauktie soģi šo Grebja gājienu no galvas zināja. Protams, ka Direkterenko to vēl nezināja, jo cik tad Grebis šeit ir spēlējis, kamēr viņs tiesā. Bet ja par šodienas spēli, tad vairāk ceru uz divām pec kārtas FKV uzvarām Latvijas kausā, nekā šodien, ka kads ļaus uzvarēt LM. Ar interesi paverošu, cik tad ietekmīgs ir šis Rīgas Daugavas brenda projekts. LM interesēs patreiz ir nopelnīt naudu, lai klubs var puslīdz veiksmīgi pabeigt sezonu, jo pēc nostāstiem LM futbola kluba "maiju" kalendārs beidzas jūlijā.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-04 13:32, pirms 11 gadiem
FKV spēlē kvalitatīvi, bet pārāk akadēmiski - mēģina izspēlēt savas uzzīmētās shēmas, un ļoti pietrūkst kādas improvizācijas - īpaši uzbrukumā ..

     [+] [-]

, 2013-05-04 13:36, pirms 11 gadiem
Kāda ir Indrixona & Pertijas likme par šo spēli?
Lūdzu publicēt!

  +2 [+] [-]

, 2013-05-04 13:42, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Šodien vienai spēlei (Ventspilī)galvenokārt psiholoģiska nozīme,jo abas komandas ne sevišķi labi iesākušas čempionātu.Uzvara šajā spēlē varētu dot lielāku pārliecību saviem spēkiem un veiksmīgāk turpināt spēles čempī.Otrajā mačā pirmajā vietā sportiskais rezultāts,jo domājams abas vēlās iekļūt eirokausos un arī lieka naudiņa noderētu.It sevišķi trūkumā nonākušajam mečim.
He, he. Atcerejos par Eiropas hītu radio savulaik reklāmu, ziedo vienu latu, un pabaro trīs trūkuma cietējus. Tas tā, galvā reklāma iebruģējās. Bet ja nopietni, tad LM uz doto brīdi Eirokausos vairāk interesētu finansiālā puse, nekā sportiskā, jo nav zināms, vai Liepājas Dome pēc jūlija, kas apņēmusies, ja LM nogrims, segt visas izmaksas līdz sezonas beigām. Tādfā gadijumā nedomāju, ka tiks saglabātas esošas algas un kas gribēs iet, tas aizies. Tā kā skats uz priekšu -tumš tunelis, kura jaskrien un jameklē dienas gaisma.

  -2 [+] [-]

, 2013-05-04 13:53, pirms 11 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Simulācija protams bija, bet ļoti prasmīga. Savā laikā pie Vinokurova, Bragas, Lajuka un Sipailo tas viņam negāja cauri. Nezinu vai Treimanis to zina, ka nekā tad skaitījais jaunais treneris, bet manis augstāk nosauktie soģi šo Grebja gājienu no galvas zināja. Protams, ka Direkterenko to vēl nezināja, jo cik tad Grebis šeit ir spēlējis, kamēr viņs tiesā.
No prasmīgas simulācijas tur nebija ne smakas!Vai izies cauri šī simulācija bija atkarīgs no dirika smadzeņu mistrojuma!Grebis savā laikā spēlēja LM un tur kā zināms pendeles visai bieži nenozīmēja pat ja bija 1000%,un grebim nebija ne mazāko iemeslu strādāt(simulēt) uz pendelēm!Tā kā šeit tu šauj pār strīpu!Atceros vienu grebja nopelnīto pendeli 2010 gadā JūrmalaVV-LM 1-4,tur kur sipailo LM gribēja nogremdēt,to arī sāka īstenot,bet JūrmalaVV ar Babičevu pie ruļļiem to atteicās darīt(pieņemt tādu dāvanu),nupat apskatījos LFF mājas lapā to pendeli(jo ir video ar momentiem no šī mača) ,no simulācijas ne smakas!(sipailo toreiz tikais tāpēc nozīmēja ka jau bija 1-2,jo varēja jau šis arī simulāciju saskatīt,ja spēle sipilo būtu gājusi no rokas) .........

  -4 [+] [-]

, 2013-05-04 14:00, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: No prasmīgas simulācijas tur nebija ne smakas!Vai izies cauri šī simulācija bija atkarīgs no dirika smadzeņu mistrojuma!Grebis savā laikā spēlēja LM un tur kā zināms pendeles visai bieži nenozīmēja pat ja bija 1000%,un grebim nebija ne mazāko iemeslu strādāt(simulēt) uz pendelēm!Tā kā šeit tu šauj pār strīpu!Atceros vienu grebja nopelnīto pendeli 2010 gadā JūrmalaVV-LM 1-4,tur kur sipailo LM gribēja nogremdēt,to arī sāka īstenot,bet JūrmalaVV ar Babičevu pie ruļļiem to atteicās darīt(pieņemt tādu dāvanu),nupat apskatījos LFF mājas lapā to pendeli(jo ir video ar momentiem no šī mača) ,no simulācijas ne smakas!(sipailo toreiz tikais tāpēc nozīmēja ka jau bija 1-2,jo varēja jau šis arī simulāciju saskatīt,ja spēle sipilo būtu gājusi no rokas) .........
Labāk spēle šodien jaskatās, un šodien ir viena no retajām reizēm, kad man ir patiesa informācija, ka Eiropa šodien LM "nesapratīs". Mani interesē kas notiks sodien tad, ja pēc spēles LM būs labāki un pirmie gūs vārtus. No tā brīža visu slēdzu uz rekorderiem. Ja leiši būs labāki, tad smago artilēriju tā arī neieraudzīsim. Bet plāni tur kabinetos ir kā ziemeļkorejiešiem pret dienvidkorejiešiem.

  -2 [+] [-]

, 2013-05-04 14:06, pirms 11 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: LM interesēs patreiz ir nopelnīt naudu, lai klubs var puslīdz veiksmīgi pabeigt sezonu, jo pēc nostāstiem LM futbola kluba "maiju" kalendārs beidzas jūlijā.
LM interesēs patreiz ir spēlēt futbolu ,atšķirībā no Tk daugavas!Un savus kārtējos nostāstus vari vien paturēt pie sevis!
Beidz blefot un atstāstīt bērnībā dzirdētus vecāsmammas pasakas par grebja simulācijām!

  +2 [+] [-]

, 2013-05-04 14:08, pirms 11 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Labāk spēle šodien jaskatās, un šodien ir viena no retajām reizēm, kad man ir patiesa informācija, ka Eiropa šodien LM "nesapratīs".
Esi šodien pa tirgu pastaigājies?

  -1 [+] [-]

, 2013-05-04 14:11, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: LM interesēs patreiz ir spēlēt futbolu ,atšķirībā no Tk daugavas!Un savus kārtējos nostāstus vari vien paturēt pie sevis!
Beidz blefot un atstāstīt bērnībā dzirdētus vecāsmammas pasakas par grebja simulācijām!
Tikai dzīve rādīs, kam no mums būs taisnība. To, ka LM jāspelē futbols, piekrītu, bet par Grebi, tas ir cits stāsts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-05-04 14:24, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: Kāpēc abus mačus nevarēja ielikt 14.00?Tas darīts apzināti lai Tk daugava-Sk LM mačs pārklātos ar hokeja maču?
Varbūt vienkārši organizētājiem bailes, ka plašās Hanzas vidusskolas laukuma tribīnes nespēs uzņemt visus skatītiesgribētājus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-04 14:28, pirms 11 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Tikai dzīve rādīs, kam no mums būs taisnība. To, ka LM jāspelē futbols, piekrītu, bet par Grebi, tas ir cits stāsts.
Grebis savulaik bija LM rezervists ne vienu vien gadu,nāca uz maiņas sita vārtus,arī FKV šis bija rezervists,un arī tur Balt,kausā pret LM nāca uz maiņu un guva vienīgos vārtus kad FKV zaudēja 1-3(2007 g.).grebis ir vārtu gūšanas mašīna,soda laukumā šis būs vienmēr bīstams,lai arī cik pretīgs radījums šis nebūtu, tas diemžēl ir jāatzīst!Spēlējot LM ,pret šo tika fiksēti bieži parkāpumi uzbrukumā!Tā soģi savulaik centās apturēt LM uzbrukumus un grebi!Tā kā par kādiem nostāstiem par grebja simulēšanas prasmēm,un ka to ir pielietojis,un tiesneši bijuši tik acīgi ka to atkoduši ....aizmirstam!
p.s. arī izlasē šis uznākot uz maiņu sapurināja komandu,kura ne reizi vien atspēlējās!

  -2 [+] [-]

, 2013-05-04 14:32, pirms 11 gadiem
kegums rakstīja: Varbūt vienkārši organizētājiem bailes, ka plašās Hanzas vidusskolas laukuma tribīnes nespēs uzņemt visus skatītiesgribētājus.
Varbūt varēji tu šādu murgojumu nerakstīt!Arī caur netu futbolu skatās,un cik % dos priekšroku futbolam?Es noteikti ,bet hoķis man ir otrajā plānā!

  -1 [+] [-]

, 2013-05-04 15:59, pirms 11 gadiem
Andris5 rakstīja: Varbūt varēji tu šādu murgojumu nerakstīt!Arī caur netu futbolu skatās,un cik % dos priekšroku futbolam?Es noteikti ,bet hoķis man ir otrajā plānā!
Latvijas kauss futbolā, ja to tā vispār var nosaukt, svarīgāks par PČ hokejā? + vēl 4.maijā pret Krieviju, Tu laikam noteikti neesi tīrs latvietis, Tu gadījumā nelasi zemenes GB?

Neuztver kā rupjību, bet, manuprāt, ja esi sportā vai atbalsti to, ir jāprot izprast svarīgāko un pēc notikuma lielāko, pārējam ir domātas sporta ziņas vai SC, lai uzzinātu rezultātus.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-05 14:01, pirms 11 gadiem
vanagz rakstīja: Latvijas kauss futbolā, ja to tā vispār var nosaukt, svarīgāks par PČ hokejā? + vēl 4.maijā pret Krieviju, Tu laikam noteikti neesi tīrs latvietis, Tu gadījumā nelasi zemenes GB?

Neuztver kā rupjību, bet, manuprāt, ja esi sportā vai atbalsti to, ir jāprot izprast svarīgāko un pēc notikuma lielāko, pārējam ir domātas sporta ziņas vai SC, lai uzzinātu rezultātus.
tu gribi teikt ka visi tie kuri latvijā neskatījās hokeju tie ir zemeņu lasītāji?
Es sevi nemānu,skatos ko gribu,jeb varbūt tu esi viens no tiem kuru interesēs ir lai pēc iespējas mazāk pievērstos LV futbolam?Jeb neskatītos tās šausmas ko strādā tiesneši?
Man pietika ar blakusistabā dzirdētām lamām Jučera sakarā lai saprastu kas tur notiek!