Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ēģiptiešu uzbrucējs Mido atgriežas ''Ajax''

Ēģiptiešu uzbrucējs Mido atgriežas ''Ajax''
Mido
Foto: AP/Scanpix

Pēc septiņu gadu pārtraukuma Nīderlandes kluba ''Ajax'' rindās atgriezies bijušais Ēģiptes izlases uzbrucējs Mido, kurš iepriekšējās trīs sezonas piederēja Anglijas klubam ''Middlesbrough'', bet Amsterdamā savulaik pavadījis divas sezonas.

Mido atgriežas ''Ajax''

''Ajax'' gandrīz visu vasaru centās savā īpašumā iegūt bijušo Ēģiptes izlases uzbrucēju Mido, kurš līdz šim trīs gadus piederēja Anglijas Čempionāta klubam ''Middlesbrough''. Abi klubi ilgu laiku nespēja vienoties par transfēra summu, lai gan vienu brīdi angļu klubs solīja holandiešiem spēlētāju atdot par velti. Lai nu kā, darījums beidzot ir paveikts, un 27 gadus vecais futbolists pievienojies Amsterdamas klubam kā brīvais aģents. Jāatzīmē, ka Mido savulaik ''Ajax'' rindās pavadījis divas sezonas (2001.-2003.g.).

Ēģiptes izlases spēlētājs, kurš šī gada sākuma netika iekļauts valstsvienības rindās Āfrikas Nāciju kausā, kurā, kā zināms, triumfēja tieši Ēģipte, iepriekšējās 4,5 sezonas spēlēja Anglijas Premjerlīgā, pārstāvot "Tottenham Hotspur", "Middlesbrough" un "Wigan". 2009. gada sezonas beigās pēc īres ''Wigan'' klubā, Mido bija jāatgriežas atpakaļ "Middlesbrough", taču konflikta dēļ ar galveno treneri, kā arī, ņemot vērā to, ka klubs izkrita uz zemāku līgu, Mido nolēma uz laiku atgriezties dzimtenē, kur tika izīrēts ''Zamalek'', bet šī gada sākumā Mido, kurš karjeras laikā pārstāvējis arī ''Gent'', ''Celta Vigo'', ''Marseille'' un ''AS Roma'', tika izīrēts ''West Ham United''.

''PSV'' nevēlas laist Toivonenu uz ''Liverpool''

Pagājušajā nedēļā jau ziņojām, ka Anglijas Premjerlīgas kluba ''Liverpool'' redzeslokā nonācis Zviedrijas izlases un Nīderlandes kluba Eindhovenas ''PSV'' uzbrucējs Ola Toivonens. 24 gadus vecais uzbrucējs diezgan iespaidīgi iesācis jauno sezonu. Proti, pirmajos divos Nīderlandes čempionāta ''Eredivisie'' mačos futbolists bija guvis jau piecus vārtus, uzvarā pār ''De Graafschap'' izceļoties ar ''hat-trick''. Tāpat pirms divām nedēļām pārbaudes spēlē pret Skotiju (3:0) Toivonens guva vienus vārtus.

Tika lēsts, ka ''Liverpool'', kura izrāda interesi arī par Eindhovenas kluba meksikāņu aizsargu Karlosu Salsido (30), par zviedru bija gatavi likt galdā 10 miljonus mārciņu, taču ''PSV'' vadība paziņojusi, ka futbolists netiek pārdots. ''Jā, arī es avīzē lasīju, ka ''Liverpool'' pārstāvis Kenijs Dalglīšs vēros mūsu komandas spēli pret ''AZ Alkmaar'' (3:1), bet es viņu stadionā neredzēju. Vispār tas nav svarīgi. Mēs nevēlamies šajā transfēru logā zaudēt Toivonenu. Viņi [''Liverpool''] mums zvanīja ceturtdienas rītā un jautāja, cik daudz mēs vēlamies par Toivonenu, taču mūsu atbilde bija īsa un konkrēta – viņš netiek pārdots. Kopš tā laika neesam no ''Liverpool'' vairs saņēmuši ne vēsts,'' sacīja ''PSV'' sporta direktors Marsels Brands.

Divi ''Chelsea'' spēlētāji tiks izīrēti ''Vitesse Arnhem''

Tikmēr Nīderlandes kluba ''Vitesse Arnhem'' rindas uz īres nosacījumiem papildinās divi Londonas ''Chelsea'' jaunie spēlētāji – serbu pussargs Nemanja Matičs (22) un serbu aizsargs Slobodans Rajkovičs (21). Gan Matičam (''Chelsea'' rindās kopš pērnā gada), gan Rajkovičam (kopš 2007.g.) arī šosezon noteikti nebūtu iespēja izkarot vietu aristokrātu pamatsastāvā, tāpēc nolemts, ka pieredzes gūšanas nolūkos abi jaunie spēlētāji tiks izīrēti. Jāatzīmē, ka Rajkovičs jau divas reizes ticis izīrēts Nīderlandes klubiem – 2007./2008.g. sezonā serbs spēlēja ''PSV'', bet pēcāk divas sezonas – ''FC Twente'' (šogad izcīnīts čempiontituls).

''Slobodans Rajkovičs un Nemanja Matičs? Jā, viņi abi pievienosies mūsu komandai,'' holandiešu laikrakstam ''De Telegraaf'' apstiprināja ''Vitesse Arnhem'' īpašnieks Merabs Džordanja.

''FC Twente'' pārdod kotdivuāriešu pussargu Tiotē Ņūkāslas ''United''

24 gadus vecais pussargs, kurš Kotdivuāras izlases rindās aizvadījis astoņas spēles, ''Twente'' rindās spēlēja pēdējās divas sezonas, pirms tam pārstāvot beļģu klubu ''Anderlecht''. Čeiks Tiotē, par kuru interesi izrādīja arī ''Everton'' un ''West Bromwich'', Ņūkāslā jau veiksmīgi izgājis medicīnisko pārbaudi, bet, lai debitētu ''Newcastle'' rindās, atliek vien sagaidīt darba atļauju. Ja atļauja tiks nokārtota ātri, tad Tiotē varētu debitēt jau sestdien, izbraukumā pret ''Wolverhampton Wanderers''. Tiotē ir komandas ceturtais papildinājums šovasar. Iepriekš komandai pievienojās Džeimss Perčs (24), Sols Kempbels (35), kā arī Dans Goslings (20).

Izmantotie resursi:
Sky Sports | Sport News
BBC News - Home

  -1 [+] [-]

, 2010-08-23 20:13, pirms 14 gadiem
buus jautri.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-23 20:18, pirms 14 gadiem
opā. Mido tikai 27 gadi, likās pāri 30, jo tik daudz klubos spēlējis.

  +2 [+] [-]

, 2010-08-23 20:22, pirms 14 gadiem
Matičs un Rajkovičs ir labi papildinājumi priekš Vitesse.

  +4 [+] [-]

, 2010-08-23 20:29, pirms 14 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Matičs un Rajkovičs ir labi papildinājumi priekš Vitesse.
viss notiek pēc plāna. Vitessei tuvākajos gados tiks izīrēti vairāki Chelsea spēlētāji. Vitessi nesen nopirka īpašnieks, aiz kura itkā stāv Abramovičs gudri

  +3 [+] [-]

, 2010-08-23 20:53, pirms 14 gadiem
Labs papildinajums Amsterdamas klubam

  +2 [+] [-]

, 2010-08-23 21:59, pirms 14 gadiem
Holandieši Vitesse viegli tikuši pie dieviem ļoti labiem serbu papildinājumiem. Cerams, ka spēs lietderīgi izmantot abus jaunos talantus. Ļoti priecē Mido pāreja uz Ajax. Pēc tam, kad tika no Middlesbrough izīrēts un kad uz izlasi nepaņēma, likās jau, ka čalim karjera iet uz leju, bet tagad Amsterdamas Ajax. Lieliski. Labs papildinājums. Noteikti spēs aizstāt serbu Panteliču, kurš nule pārgājis uz Olympiacos. Varbūt tas varētu nozīmēt, ka arī Suarezs dodas prom, lai gan diez vai. Tas tad būtu noticis ātrāk. Prieks, ka PSV vēl tagad nelaiž Toivonenu prom, lai gan, ja L'pool ļoti gribēs, dabūs ziemā. Liverpūlē jau ir pietiekami daudz uzbrucēju ar Toresu priekšgalā. Negribētos, lai beidzas viņa progress. Ļoti labs spēlētājs, varbūt pat jaunais Larsons. Un, ja vēl Pūle par Trezegē interesējas, tad jau vispār nav jēgas tur tagad iet. Ar Ņūkāslu gan šogad neko nevar zināt, tāpēc teikšu, ka Tiotē ir labs pastiprinājums. Sagrāva Aston Villu tik nereāli. Lai veicas.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-24 09:48, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: Ļoti priecē Mido pāreja uz Ajax. Pēc tam, kad tika no Middlesbrough izīrēts un kad uz izlasi nepaņēma, likās jau, ka čalim karjera iet uz leju, bet tagad Amsterdamas Ajax. Lieliski. Labs papildinājums. Noteikti spēs aizstāt serbu Panteliču,
Prieks, ka PSV vēl tagad nelaiž Toivonenu prom, Ļoti labs spēlētājs, varbūt pat jaunais Larsons.
Mido ir uzbarojies un slinks, tpc nenoturējās ne Boro, ne West Ham. Hammeros jams par minimālo algu (mazākā PL) spēlēja tieši liekā svara dēļ, un pat pēc tam izrādījās nevajadzīgs. Ajax ir iegrābušies un pēc maksimums 1 sezonas dabūs jamo laist uz dzimteni prom.
Toivonens ir vairāk uzbrūkošais pussargs un nav viņam nekādas īpašas līdzības ar Larsonu, kurš bija smailes uzbrucējs un soda laukuma kings.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-24 10:14, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Mido ir uzbarojies un slinks, tpc nenoturējās ne Boro, ne West Ham. Hammeros jams par minimālo algu (mazākā PL) spēlēja tieši liekā svara dēļ, un pat pēc tam izrādījās nevajadzīgs. Ajax ir iegrābušies un pēc maksimums 1 sezonas dabūs jamo laist uz dzimteni prom.
Toivonens ir vairāk uzbrūkošais pussargs un nav viņam nekādas īpašas līdzības ar Larsonu, kurš bija smailes uzbrucējs un soda laukuma kings.
pluss vēl Mido nekad mūžā nav spēlējis komandā, kurā nebūtu sačakarējis attiecības ar treneriem, spēlētājiem, īpašniekiem.

  +7 [+] [-]

, 2010-08-24 14:43, pirms 14 gadiem
Nu jā, papildinājums diezgan neslikts, jācer, ka ātri atgūs komandas garšu un vārti birs katrā spēlē. Veiksmi!

 +10 [+] [-]

, 2010-08-24 15:35, pirms 14 gadiem
RaivisNoTalsiem rakstīja: Nu jā, papildinājums diezgan neslikts, jācer, ka ātri atgūs komandas garšu un vārti birs katrā spēlē. Veiksmi!
Ko Tu neteiksi?