Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Ajax" izposta pretinieku aizsardzību un uzstāda Nīderlandes rekordu - 13:0

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ajax" izposta pretinieku aizsardzību un uzstāda Nīderlandes rekordu - 13:0
Lasina Traorē. Foto: imago images/Pro Shots/Scanpix

Amsterdamas “Ajax” futbolisti uzstādījuši Nīderlandes čempionāta rekordu. Viņi sestdien izbraukumā ar 13:0 sagrāva turnīra tabulas vidusdaļā atrodamo “VVV-Venlo”, un tā ir pārliecinošākā uzvara sacensību vēsturē.

Līdzšinējais “Eredivisie” rekords turējās kopš 1972. gada un arī piederēja Amsterdamas “Ajax”, toreiz ar 12:1 sakaujot “Vitesse”. Tiesa, “Ajax” kluba vēsturē lielākā uzvara izcīnīja Eirokausos - UEFA Kausā 1984. gadā ar 14:0 sakauta “Differdange” no Luksemburgas.

“VVV-Venlo” pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos ar 0:4, turklāt 51. minūtē sarkano kartīti nopelnīja aizsargs Kristians Kums. Mača turpinājumu īpaši izbaudīja Lasina Traorē - 19 gadus vecais uzbrucējs izcēlās ar pieciem vārtiem.

Viņš gan nespēja aizsniegties līdz “Ajax” rekordam Nīderlandes čempionātā - Marko van Bastens 1985. gadā guva sešus vārtus. Traorē arī izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, un “Ajax” spēlētājam tas nebija izdevies kopš 2017. gada, kad trīs piespēles atdeva Frenkijs de Jongs.

Jāpiezīmē, ka “Eredivisie” vienā spēlē gūto vārtu rekords ir septiņi. Uzbrucējs Afonso Alvess, kurš tobrīd pārstāvēja “Heerenveen”, 2007. gadā guva septiņus vārtus pret “Heracles”.

“Ajax” ar sešās spēlēs sakrātiem 15 punktiem ir Nīderlandes līdere, kamēr “VVV-Venlo” ieņem 11. vietu 18 komandu konkurencē, tiesa, izdevies gūt tikai piecus punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-10-25 13:08, pirms 3 gadiem
Jēziņ Sc jūs gan esat dīvaini. spēle beidzās vakar, kāda jēga svētdienā 12:46 rakstīt rakstu.
Tā teikt izdarīt darbu tikai ķeksīša pēc...