Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

UEFA noraida "Kobenhavn" lūgumu neaizvadīt spēli Ukrainā

Rolands Eliņš

UEFA noraida "Kobenhavn" lūgumu neaizvadīt spēli Ukrainā
"Kobenhavn" pagājušajā rudenī ČL grupu turnīrā ar 1:0 uzvarēja "Galatasaray"
Foto:AFP/Scanpix

Dānijas pārstāve Čempionu līgā „Kobenhavn” uzreiz pēc izlozes, kura to saveda vienā pārī ar Ukrainas „Dnipro”, vērsās pie UEFA ar lūgumu aizvadīt spēli citā vietā, nevis Dņipropetrovskā. UEFA šo ierosinājumu noraidījusi, un dāņu klubam nāksies doties uz nemieru pārņemto valsti, lai piedalītos 29. jūlija spēlē.

Lai arī Ukrainas situācija jau vairākus mēnešus ir politisko diskusiju krustugunīs, kurām papildus eļļu pielēja traģiskā lidmašīnas notriekšana, kurā dzīvību zaudēja teju 300 cilvēki, UEFA nolēmusi nelaupīt „Dnipro” komandai tiesības aizvadīt mājas spēli Dņipropetrovskā, lai arī uz to īpaši bija uzstājusi tās pretiniece ČL trešajā kārtā „Kobenhavn”.

„Kobenhavn” uzreiz pēc izlozes iesniedza UEFA priekšlikumu pārcelt „Dnipro” mājas spēli uz citu vietu, taču tas ticis noraidīts. Dānijas čempione savā mājaslapā norādījusi, ka, „ja UEFA un Dānijas varas iestādes uzskata, ka spēle neapdraud komandas un tās pārstāvju drošību, „Kobenhavn” piedalīsies spēlē.”

Norādīts gan, ka Dānijas komanda stingri iebilst pret šī mača norisi Ukrainas teritorijā un paudusi UEFA savas bažas par to, ka šobrīd arī nav iespējams ierasties uz spēli ar lidmašīnu, jo aviosabiedrības cenšas izvairīties no ielidošanas Ukrainas gaisa telpā. Spēle paredzēta 29. jūlijā, savukārt atbildes mačs Dānijā notiks nedēļu vēlāk. Pagājušajā sezonā dāņu klubs iekļuva ČL grupu turnīrā, kurā spēlēja neizšķirti ar "Juventus" un uzvarēja "Galatasaray", taču ārā no grupas neizkļuva. Jāatgādina, ka pavisam nesen UEFA pieņēma lēmumu likt Izraēlas klubiem Eirokausu spēles aizvadīt ārvalstīs.

Ukrainas futbols, tāpat kā visa valsts, šobrīd piedzīvo grūtus laikus. Pastāvēt beidzis „Sevastopol” klubs, kura sastāvā bija arī Aleksandrs Fertovs, Doņeckas „Shakhter” paziņojis, ka savas mājas spēles neaizvadīs savā stadionā, turklāt šis klubs vakar pieredzēja kā seši spēlētāji atsakās atgriezties kopā ar komandu Ukrainā. „Shakhter” galvenais treneris Mirča Lučesku gan tajā vaino nevis spēlētāju nedrošību, bet viņu aģentu sazvērestību.

„Pāris stundas pirms pārbaudes spēles uzradās šo futbolistu aģents,” ukraiņu medijiem stāsta Lučesku. „Bet pēc tam, divos naktī, viņš spēlētājus savāca. Viņš vēlējās pierunāt aiziet arī citus spēlētājus, taču viņi atteicās. Aģenta mērķis ir padarīt šos futbolistus par brīvajiem aģentiem un nopelnīt naudu, savukārt situācija Ukrainā ir vien alibi.”
Lučesku nekautrējās futbolistu aģentu nodēvēt par mafijas pārstāvi un paziņot, ka „Shakhter” vadība par viņa rīcību sūdzēsies FIFA un UEFA atbildīgajās komisijās.

Izmantotie resursi:
UEFA: FC Kųbenhavns kamp i Ukraine skal spilles...
ИТАР-ТАСС: Спорт - Главный тренер донецкого...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-21 15:33, pirms 10 gadiem
UEFA atkal izceļas, Šahtars tak nedrīkstēs spēlēt ČL spēles Ukrainā!

     [+] [-]

, 2014-07-22 09:16, pirms 10 gadiem
tik apdrošināties pirms brauciena