Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Skandāls Stambulas derbijā: "Fenerbahce" fani iemet pa galvu "Besiktas" trenerim

Agris Suveizda

Skandāls Stambulas derbijā: "Fenerbahce" fani iemet pa galvu "Besiktas" trenerim
Šenols Ginešs
Foto: EPA/Scanpix

Vakar netika pabeigta Turcijas kausa izcīņas pusfināla atbildes spēle futbolā starp Stambulas grandiem "Fenerbahce" un "Besiktas", jo mājinieku fani divreiz no tribīnēm iemeta ar kādiem priekšmetiem pa galvu viesu galvenajam trenerim Šenolam Ginešam.

Pirmajā pusfinālspēlē "Besiktas" savā laukumā 82. minūtē izrāva neizšķirtu 2:2, taču vakar spēle tika apturēta brīdī, kad viss ritēja "Fenerbahce" labā – rezultāts bija 0:0, taču mājiniekiem bija izbraukuma vārtu priekšrocība, kā arī skaitliskais pārsvars. 30. minūtē "Besiktas" mazākumā atstāja Portugāles izlases brazīliešu aizsargs Pepe, kurš agresīvi leca izklupienā ar abām kājām un neatļauti apturēja savu tautieti Souzu.

Spēle jau vairākkārt tika apturēta, jo "Fenerbahce" fani ar dažādiem priekšmetiem nomētāja vienu no "Besiktas" līderiem Rikardu Kvarežmu, neļaudami portugālim izpildīt stūra sitienu. Bet nekārtības kulmināciju sasniedza, kad izcēlās strīds starp "Besiktas" rezerves vārtsargu Tolgu Zenginu un vairākiem "Fenerbahce" faniem. Ginešs centās iejaukties, taču pēc trieciena pa galvu nokrita zemē. Pēcāk Ginešam pa galvu tika iemests vēlreiz, kad turku treneris jau gandrīz bija sasniedzis tuneli.

Viņam tika uzliktas piecas šuves, bet slimnīcā veiktās pārbaudes nekādas nopietnas problēmas neuzrādīja, un Ginešs nakti slimnīcā pavadīja tikai piesardzības nolūkos. Spēle 58. minūtē tika pārtraukta, un saistībā ar incidentiem tika aizturēti vismaz 15 "Fenerbahce" atbalstītāji. "Šī ir ļoti skumja diena," sacīja "Besiktas" prezidents Fikrets Ormans. "Mūsu stadionā nekad tādi incidenti nav notikuši. Ir jāatrod vainīgais."

"Skumji, ka treneris, kurš Turcijas izlasi ir aizvedis līdz trešajai vietai Pasaules kausā, tiek šādā veidā ievainots. Tiesnesis sacīja mūsu spēlētājiem, lai viņi dodas atpakaļ uz ģērbtuvēm, ko viņi arī izdarīja. Taču pat gaiteņos turpinājās nelieli incidenti. Apsargi nespēja izpildīt savu darbu," Ormans turpināja. "Šīs lietas izskatīšanu atstājam federācijas ziņā. Šis nav tēls, kāds par Turcijas futbolu būtu jārada pasaulē, jo tā nav realitāte."

Turcijas Superlīgā uz titulu piecas kārtas līdz beigām arvien pretendē četri Stambulas klubi. Līderis ar 60 punktiem ir "Galatasaray", bet "Besiktas" atpaliek par punktu un ir otrajā pozīcijā. "Fenerbahce" ar 57 punktiem ir ceturtā. "Fenerbahce" un "Besiktas" savā starpā Superlīgā šosezon vairs nav jāspēlē, toties "Besiktas" pēc deviņām dienām paredzēts derbijs pret "Galatasaray". 65 gadus vecais Ginešs "Besiktas" vada kopš 2015. gada jūnija un iepriekšējās divās sezonās aizveda to līdz čempiones titulam. Turcijas izlasi Ginešs trenēja no 2000. līdz 2004. gadam, būdams pie tās stūres arī sensacionālajā neveiksmē pret Latviju (0:1, 2:2).

Izmantotie resursi:
https://www.fourfourtwo.com/news/gu...
Fenerbahce game abandoned after fans throw...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-20 14:13, pirms 6 gadiem
Pepim tas lēciens tāds skaists...
pēc labākajiem paraugiem...
tieši potītē.. ar abām kājām...
un pats tā īsti nesaprata.. par ko... laikam...

     [+] [-]

, 2018-04-20 14:45, pirms 6 gadiem
Turcijā savulaik viesu faniem bija liegta ieeja stadionā.

     [+] [-]

, 2018-04-20 15:03, pirms 6 gadiem
Ko var gribēt no zīles lieluma smadzenēm.

     [+] [-]

, 2018-04-20 15:42, pirms 6 gadiem
Bjut značit ļubjat

     [+] [-]

, 2018-04-21 09:35, pirms 6 gadiem
ko no čurkām var gaidīt