Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Skandalozs Turcijas Superkauss: "Galatasaray" iesit 50. sekundē un "Fenerbahçe" uzreiz pamet laukumu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Skandalozs Turcijas Superkauss: "Galatasaray" iesit 50. sekundē un "Fenerbahçe" uzreiz pamet laukumu
Stambulas "Fenerbahçe" jauniešu komanda pamet laukumu Turcijas Superkausa spēlē. Foto: EPA/Scanpix

Divreiz pārceltā Turcijas Superkausa izcīņa noslēdzās ar skandālu: argentīnietis Mauro Ikardi jau 50. sekundē izvirzīja priekšgalā Stambulas "Galatasaray", bet ar U19 komandas sastāvu spēlējošā pretiniece Stambulas "Fenerbahçe" uzreiz pēc tam demonstratīvi pameta laukumu, klubam saņemot tehnisko zaudējumu.

Sākotnēji Superkausa izspēle bija paredzēta iepriekšējā gada augustā, tomēr pēcāk Turcijas lielklubu duelis tika atlikts līdz decembrim, kad cīņai bija jānotiek Saūda Arābijā. Komandas nemaz nedevās uz turieni, jo Saūda Arābijas amatpersonas aizliedza klubu atbalstītājiem tribīnēs izklāt Turcijas valsts dibinātāju Mustafu Kemalu Ataturku slavinošus plakātus.

Trešajā piegājienā trofejas izcīnīšana bija nolemta svētdien, Turcijas dienvidaustrumu pilsētā Šanliurfā, kas atrodas vairāk nekā 1200 kilometru brauciena attālumā no abu klubu mājvietām. "Fenerbahçe" uz šo spēli atteicās sūtīt pamatsastāvu un tuvākās rezerves, jo gaidāmajā ceturtdienā vienībai paredzēta UEFA Eiropas Konferences līgas ceturtdaļfināla kauja izbraukumā pret Pirejas "Olympiacos" un Turcijas futbola vadība atteicās cīņu pārcelt vēlreiz.

"Fenerbahçe" protesta akcija bija vērsta arī pret Turcijas Futbola federācijas lēmumu uz vienu cīņu diskvalificēt divus kluba futbolistus, kuri pēc 17. martā Trabzonā notikušās spēles beigām piedalījās sadursmēs ar "Trabzonspor" huligāniem.

"Galatasaray" no Eirokausiem jau izstājusies, tādēļ bez lielām pārdomām uz Šanliurfu sūtīja labākos spēkus, kurus arī lika lietā laukumā, var teikt, vienā minūtē nokārtojot trofejas iegūšanu.

Pēc vieglākās uzvaras šosezon izcīnīšanas "Galatasaray" pamatsastāva futbolisti līdzjutējus izklaidēja ar uzspēlēšanu pret paši savas komandas rezervistiem.

Izmantotie avoti:
https://talksport.com/football/1817...

     [+] [-]

, 2024-04-08 08:11, pirms 3 nedēļām
kkāda ampelēšanās

  +1 [+] [-]

, 2024-04-08 10:46, pirms 3 nedēļām
Visu cienu Fenerbache speletajiem un vadibai. Tas, kas pedejos gados notiek turku liga, ir arpus jebkuras kritikas.

  +5 [+] [-]

, 2024-04-08 15:41, pirms 3 nedēļām
100% pie šī cirka vainojama Turcijas futbola federācija, idiotisks lēmums likt spēlēt Sauda Arābijā, no kā arī sākās šī ķēdes reakcija

  +1 [+] [-]

, 2024-04-09 12:52, pirms 3 nedēļām
Kāpęc divas Stambulas komandas nevarēja izspēlēt šo superkausu Stambulā???

     [+] [-]

, 2024-04-11 10:08, pirms 3 nedēļām
Rūjienas Stiprais rakstīja: Kāpęc divas Stambulas komandas nevarēja izspēlēt šo superkausu Stambulā???
Tad būtu jāmeklē neitrālā venue tāpat.. jo neviens no klubiem droši vien nepiekristu spēlēt otrā kluba mājas stadionā.

Tiešām dīvaina izskatās TFF rīcība