Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Spēles laikā saļimušajam "Ajax" pussargam konstatēti smagi bojājumi smadzenēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Spēles laikā saļimušajam "Ajax" pussargam konstatēti smagi bojājumi smadzenēm
Abdelaks Nuri mediķu aprūpē
Foto: imago/Scanpix

Pirms piecām dienām pārbaudes spēles laikā saļima Amsterdamas "Ajax" 20 gadus vecais pussargs Abdelaks Nuri. Viņam konstatēti neatgriezeniski smadzeņu bojājumi.

Abdelaks Nuri debitēja Amsterdamas "Ajax" pagājušā gada septembrī, kopumā aizvadot 15 oficiālas spēles. Viņš bija daļa no komandas UEFA Eiropas līgas finālā, taču laukumā nedevās. Paralēli pussargs spēlēja jauniešu komandā, kas cīnījās Nīderlandes otrajā divīzijā, gūstot desmit vārtus 26 mačos un tiekot izvēlēts kā sezonas labākais futbolists.

Pirms piecām dienām titulētais Nīderlandes klubs Austrijā aizvadīja pārbaudes spēli pret Brēmenes "Werder". Vācijas klubs atradās vadībā ar 2:1, bet 70. minūtē mačs tika pārtraukts un vairs netika pabeigts. Sirds aritmijas dēļ laukumā saļima Nuri, kurš prom tika aizgādāts mediķu helikopterā.

Klubs paziņoja, ka futbolists ievietots reanimācijas nodaļā, bet atrodas stabilā stāvoklī un viņa dzīvība nav apdraudēta. Pirms divām dienām veiktajās pārbaudēs tika noskaidrots, ka Nuri sirds nav cietusi, un ārsti bija piesardzīgi optimistiksi par viņa stāvokli.

Tomēr šodien saņemtas sliktas ziņas. Ārsti pamodināja pussargu no medikamentu izraisītās komas, un Amsterdamas "Ajax" paziņoja, ka Nuri smadzenes bojātas smagi un neatgriezeniski un ka atveseļoties nav iespējams. Tuvākajā laikā viņš atgriezīsies Amsterdamā, lai turpinātu ārstēšanos.

"Tās ir sliktākās iespējamās ziņas. Tas ir šausmīgi," teica Amsterdamas "Ajax" direktors Edvīns van der Sārs. "Vēsts ir šokējoša, lai gan zinājām, ka šāda iespēja pastāv. Abdelaks bija talantīgs spēlētājs. Diemžēl mēs nekad neuzzināsim, cik spoži spīdētu viņa zvaigzne."

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/789a77dfcdbc49c6...