Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Amkar" prezidents par Kamešu, kluba mazo budžetu, (ne)sarunātu spēli

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Amkar" prezidents par Kamešu, kluba mazo budžetu, (ne)sarunātu spēli
"Amkar" prezidents Genādijs Šilovs
Foto: sovsport.ru

Latviešu futbolists Vladimirs Kamešs šobrīd lūko tikt Krievijas Premjerlīgas kluba Permas "Amkar" rindās. Piedāvājam interviju ar kluba prezidentu Genādiju Šilovu.

Pēdējā intervijā Jūs "Amkar" nosaucāt par nabadzīgāko Krievijas klubu. Kā Jūs pret šādu faktu attiecaties?
Normāli. Mēs nekad neesam varējuši lielīties ar lielu budžetu. Tomēr atzīmēšu, ka "Amkar" jau 10. sezonu pēc kārtas spēlē Premjerlīgā, ir ticis Eiropas līgā, ir spēlējis Krievijas kausa finālā. Pagājušajā ceturtdienā kluba sapulcē mēs apstiprinājām jauno budžetu: 750-800 miljonu rubļu [13-14 miljoni latu - aut.piez.]. No tiem tikai 300 miljoni [5.2 miljoni latu - aut.piez.] ir budžeta līdzekļi. Tas ir vairāk nekā pagājušajā gadā, taču laikam mazāk nekā mūsu kaimiņiem turnīra tabulā.

Kā gan pie šādas "nabadzības" "Amkar" spēj gatavoties sezonai nosacījumos, kas nav sliktāki nekā vadošajiem klubiem?
Jebkura profesionāla kluba lielākais izdevumu postenis ir spēlētāju darba alga. Bet šīs trīs treniņnometnes mums izmaksās aptuveni 10 miljonus rubļu [174 tūkstoši latu - aut.piez.] - tā ir niecīga summa salīdzinoši ar algām. Toties komanda gatavojas labos laukumos, mūsdienīgos atjaunošanās centros. Turklāt obligāti jāmaina viesnīcas, lai mainītu apstākļus.

"Krylya Sovetov" nesen paziņoja, ka tās jaunais budžets būs pusotrs miljards rubļu [26 miljoni latu - aut.piez.]. Ar viņiem Jums laikam grūti sacensties?
Ar kādu sacensties naudas ziņā ir bezjēdzīgi, nav vērts. Toties šī mūsu finanšu situācija liek mums ļoti uzmanīgi izvēlēties jaunus futbolistus, rūpīgi sekot viņu spēlei, lai novērtētu, cik lielu labumu viņi var dot mūsu komandai. Šobrīd, piemēram, esam uzaicinājuši Blagoju Georgijevu - un atsauksmes par viņu no galvenā trenera Rustema Huzina ir tās labākās. No "Anzhi" atgriezām Ņikitu Burmistrovu, kurš mūsu komandā pa īstam atvērās. Ceram, viņš pieliks. Uzaicinājām Maksimu Kanuņņikovu no "Zenit". Vienojāmies ar "Zenit" prezidentu, ka futbolistam nepieciešama spēļu prakse.

Sanāk, ka Jūs Kanuņņikovu gatavojat "Zenit".
Neredzu neko sliktu, ka jauns krievu futbolists apliecinās sevi pie mums, pārspēs meistarībā spēlētājus, kurus "Zenit" iepērk ārzemēs un būs gatavs 2018. gadā aizstāvēt Krievijas krāsas Pasaules kausa izcīņā. Labāk tā nekā savus labākos gadus pavadīt uz "Zenit" soliņa. Pie mums viņš noteikti spēlēs un gūs vārtus. Tāpat mums uz pārbaudi ir pēc treneru atsauksmēm ļoti neslikts latviešu futbolists Vladimirs Kamešs. Bet citādi lielu izmaiņu sastāvā nebūs.

Vēl no pagājušā gada "Amkar" tur aizdomās par sarunātu spēli ar "Anzhi". Papildus vētru sacēla tas, ka tika nomainīts viss treneru sastāvs. Kā Jūs uztverat šos uzbrukumus?
Kāds šos uzbrukumus organizē. Attiecībā uz apsūdzībām par sarunāto spēli ar "Anzhi" teikšu tā: "Kāpēc neuzdodat tādus pašus jautājums CSKA, kas arī zaudēja "Anzhi"?" Uz "Amkar" krekliem ir sponsora "Uralkali" logo, un šis ir arī "Anzhi" sponsors. Un dažu cilvēku galvās uzreiz rodas doma, ka tiek atdota uzvara klubam, kas pretendē uz medaļām. Taču "Amkar" spēles nekad nav atdevis un nekad arī neatdos! Nevajag meklēt melnu kaķi tumšā istabā. Gadu iepriekš ar "Anzhi" nospēlējām neizšķirti un arī dzirdējām, ka tā esot sarunāta spēle. Vai ir jēga sarunāt, lai abas komandas zaudētu divus punktus? Uzskatu visus šos uzbrukumus par diletantiskiem, izlēmīgi tos noraidu, ticu saviem puišiem un lai mūs pārbauda jebkādas komitejas - mums nav nekādu noslēpumu.

"Amkar" labi sāka sezonu. Kāpēc pēdējās astoņās spēlēs to vairs nevarēja pazīt?
Pēc uzvaras pār "Lokomotiv" pēkšņi viss mainījās. Taču šodien treneris Huzins man saka: "Pēc ilgas prombūtnes traumas dēļ atgriežas Belorukovs, un komandā ir miers ne tikai aizsardzībā, bet vispār. Un sniegums ir pavisam cits." Lūk, ko nozīmē līderis!

(..)Vai Krievijas čempionāta jaunā izspēle pēc sistēmas rudens-pavasaris sevi attaisno?
Laikam nē. Futbols salā, zem sniega un ar tribīnēs pārpalikušajiem līdzjutējiem diez vai sniedz baudījumu. Pagaidām neesam gatavi šādai sistēmai. Lai šī sistēma nestu panākumus, katram klubam vajadzētu turēt īpašumā stadionu ar jumtu 15 tūkstošiem skatītāju. Bet laukumi Urālos, atskaitot mākslīgos, nekad nebūs gatavi agrā pavasarī. Un decembrī skatītāji nenāk uz stadionu, kaut arī mums ir apsildāmais laukums.

Taču Permā tagad ir skatītāju deficīts pat rāmos laika apstākļos, pat salīdzinot ar 1. divīziju.
Civilizācija nāk virsū. Tagad ir neskaitāmi TV kanāli, kas translē futbolu, un skatītāji to skatās ērtībā - mājās vai kafejnīcā, no Anglijas līdz Spānijai, kur piepildītas tribīnes pat zemāko līgu spēlēs. Mums pagaidām līdz tam tālu. Kaut arī atceros, ka Permas "Zvezda" spēlēs savulaik tribīnes lūza no publikas - puse rūpnīcas, kuru pārstāvēja komanda, nāca uz futbolu kā uz svētkiem. Ceru, ka gatavošanās PK2018 [tā notiks Krievijā - aut.piez.] audzēs interesi par čempionātu, ja vien spēles netiks aizvadītas mīnus 15 grādos.

Kādu Jūs redzat "Amkar" nākotni?
Vienā sarunā ar gubernatoru piemetināju, ka nepieciešams būvēt jaunu stadionu - ikgadēja stadiona "Zvezda" atjaunošana izmaksā dārgāk. Un atradu atbalstu: mums piedāvāja izstrādāt dažādus projektus. Divus projektus ar apjumtajiem stadioniem Jekaterinburgā un Novosibirskā valdības priekšsēdētājs jau ir saņēmis.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

  +3 [+] [-]

, 2013-02-11 23:49, pirms 11 gadiem
Saakarigs džeks

  +2 [+] [-]

, 2013-02-12 00:01, pirms 11 gadiem
5,2 milj, Latvijā futbols par to var sapņot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-02-12 00:05, pirms 11 gadiem
Vesais18 rakstīja: 5,2 milj, Latvijā futbols par to var sapņot
Skonto ziedu laikos esot ap 5M gada budžets bijis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-12 00:41, pirms 11 gadiem
Nu, ja skatāmies uz Kamešu, tad domāju, ka no finansiālā viedokļa transfērs ir ļoti reāls, ņemot vērā LM šī brīža situāciju. Viņiem naudu vajag, tāpēc visticamāk neuzvārīsies un ņems par Kamešu tik, cik Amkar piedāvās, neprasot vairāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-12 00:52, pirms 11 gadiem
Vesais18 rakstīja: 5,2 milj, Latvijā futbols par to var sapņot
$-os var būt, bet noteikti ne latos.
Priekš kam Latvijas futbolā vajadzīga tāda nauda, ja čempionātu var mierīgi uzvarēt ar pāris miljoniem.

Ventas epopejā figurēja 5 M lati, toreiz neviens neticēja un arī jautāja kam tas nafig vajadzīgs, ar ko viņi taisās sacensties.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-12 07:33, pirms 11 gadiem
Labs jautajums par tam sarunatajam spelem,interesanti ko Jus gaidijat? Tiesam ticejaat ka teiks yaa nauda 1 vieta un ya sponsors saka ka vajaga tad zna4it vajaga un man tur teiksana nawa,esmu taja joma mazinjs un melns un kaa kluba direktors esmu tik uz papiira
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja