Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Keržakovam no konta nozagti gandrīz seši miljoni latu

Agris Suveizda

Keržakovam no konta nozagti gandrīz seši miljoni latu
Aleksandrs Keržakovs
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas izlases futbolistam Aleksandram Keržakovam no bankas konta izkrāpti aptuveni 330 miljoni rubļu jeb 5.76 miljoni latu, noskaidrojis portāls Fontanka.ru. Keržakovs zādzību konstatēja pagājušajā gadā, kad pienāca kārtējais maksājums par ģimenei nopirktā dzīvokļa hipotēku, taču futbolista konts izrādījies tukšs. Šo faktu esot apstiprinājusi arī "Gazprombank", kurā Keržakovs, tāpat kā visi Sanktpēterburgas "Zenit" spēlētāji, bija VIP klients.

Futbolists ar advokātu Igoru Rešetņikovu pieprasīja no bankas konta izrakstu un maksājumu pieprasījumus. Keržakovam bankā bija personīgais menedžeris Vladimirs Bagajevs, kurš palīdzēja viņam ar finanšu operācijām. Advokāts pastāstīja, ka saskaņā ar noteikumiem sportists varēja piezvanīt un paziņot par naudas pārskaitīšanu no sava konta, bet dokumentus parakstīt vēlāk, ierodoties bankā divu trīs dienu laikā pēc veiktā zvana.

Pēc detalizētas maksājumu izpētes atklātas vairākas dīvainības. Pirmkārt, dažus lielos pieprasījumus (runa ir par vairākiem miljoniem rubļu) sportists absolūti neatceras. "Manā klātbūtnē notika telefonsaruna starp Bagajevu un Keržakovu. Mans klients sāka prasīt par naudas pārskaitījumiem it kā pēc viņa rīkojumiem, kurus viņš patiesībā nemaz nav devis. Bet Bagajevs viņu pārliecināja, ka viņš vienkārši to ir aizmirsis," Rešetņikovs piebilda.

Otrkārt, pēc pieprasījumu apskates Keržakovs dažos dokumentos nespēja atpazīt savu rokrakstu. Esot radies iespaids, ka kāds vienkārši mēģinājis viņa parakstu nokopēt. Pēc advokāta teiktā, parakstu speciālists, kuram parādīja strīdīgos paraugus, secināja, ka sportista rokraksts patiešām ir viltots. Keržakovs kopumā šķīrās no gandrīz 330 miljoniem rubļu. Šī nauda, pēc viņa vārdiem, pārskaitīta (gandrīz trešdaļa - brīvprātīgi) uzņēmējam Mihailam Surinam, ar kuru sportistu iepazīstināja Voroņežas apgabala domes ceturtā sasaukuma deputāts Ruslans Lesnihs.

2011.gada janvārī Keržakovs atpūtās Apvienotajos Arābu Emirātos, kur iepazinās ar Lesnihu. Keržakovs sacīja, ka viņi runājuši par kopīgu biznesu - deputāts piedāvājis investēt naudu naftas pārstrādes rūpnīcā, kas tiek celta Voroņežas apgabalā. Par 100 miljonu (1.7 miljonu latu) lielām investīcijām Keržakovam apsolīja uzņēmuma līdzīpašnieka statusu. Keržakovam apgalvoja, ka šādas summas investēšana ļautu rūpnīcu atvērt 2012.gada novembrī. Kopumā tās celtniecība maksāja aptuveni pusotru miljardu rubļu (26 miljonus latu).

Sportistu projekts ieinteresēja, un Lesnihs Krievijā viņu iepazīstināja ar Surinu, ģenerāldirektoru uzņēmumā OOO "Modul", kas būvēja attiecīgo rūpnīcu. Keržakovs personīgi devās uz rūpnīcai paredzēto vietu, kur tiešām esot noritējuši kādi celtniecības darbi. Keržakovs pirmos rīkojumus par pārskaitījumiem bankai deva 2011.gada aprīlī, un tie turpinājās līdz 2012.gada oktobrim. Attiecības starp Keržakovu un otru pusi (Lesnihs, Surins un Jevgēņijs Vaņins, kurš esot Keržakovam stādīts priekšā kā projekta idejas iedvesmotājs) bijušas nevis juridiska, bet gan draudzīga rakstura. "Viss pamatojās uz uzticību un draudzīgām attiecībām," sacīja Keržakovs.

Tomēr Keržakovam esot radušās kādas aizdomas, tādēļ viņš pieprasīja no draudzīgiem kontaktiem kļūt par juridiskiem partneriem. Kā stāstīja Rešetņikovs, tad futbolists saņēma oficiālos dokumentus. Bankas menedžeris Keržakovam esot nodevis aizdevuma līgumu starp Keržakovu un Surinu par 105 miljoniem. Šā līguma nosacījumi esot bijuši, ka nauda bez jebkādas procentu likmes aizdota līdz 2026.gada jūnijam. Keržakovs vērsās policijā, un lietas izmeklēšana jau ir sākusies.

Izmantotie resursi:
Новости Санкт-Петербурга, последние новости...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-16 14:07, pirms 11 gadiem
nu nekas, sapelnis no jauna

  +7 [+] [-]

, 2013-03-16 14:10, pirms 11 gadiem
Naša raša

     [+] [-]

, 2013-03-16 14:25, pirms 11 gadiem
nu gandriz taka detektiva,man liekas tas menedzers vainigs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-16 15:05, pirms 11 gadiem
maksājums par dzīvokļa hipotēku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-16 15:14, pirms 11 gadiem
Ja, Krievija!

  +4 [+] [-]

, 2013-03-16 15:20, pirms 11 gadiem
Sakon rakstīja: vo psc.
cerams vsmz ta nozagtaa nauda tiks ziedota labdariiba!
Jā noteikti Nozogam naudu lai ziedotu bāreņiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-16 16:35, pirms 11 gadiem
HAHAh,nu ja čali aizveda uz kaut kādu objektu pateica reku brigāde jau strāda ceļ rupnicu skaiti tik naudu ,nu jopcvai ,tur pauriii ir jabuuut ,lai uz ko tadu parakstitos ...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-16 18:09, pirms 11 gadiem
Krievijas banku VIP klienti. Tā tas saucās!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-16 23:22, pirms 11 gadiem
Vot vienu lietu es tur nesaprotu - tas viņa finansists viņam stāsta, ka viņš pats lūdzis tos pārskaitījumus, bet neatcerās?

     [+] [-]

, 2013-03-17 17:54, pirms 11 gadiem
funkyz rakstīja: Vot vienu lietu es tur nesaprotu - tas viņa finansists viņam stāsta, ka viņš pats lūdzis tos pārskaitījumus, bet neatcerās?
Grūti izdomāt, kurš ir appisējs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja