Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

''Ajax'' pievienojas pieredzējušais soms Tainio; ''Twente'' – Landzāts

''Ajax'' pievienojas pieredzējušais soms Tainio; ''Twente'' – Landzāts
Tēmu Tainio un ''Ajax'' treneris Martins Jols
Foto: ajax.nl

Nīderlandes vicečempiones Amsterdamas ''Ajax'' rindas papildinājis pieredzējušais somu aizsargs Tēmu Tainio, kamēr valsts čempione ''FC Twente'', kura starpsezonā tērējusi visvairāk, parakstījusi viena gada līgumu ar 34 gadus veco bijušo Nīderlandes izlases pussargu Deniju Landzātu.

''Ajax'' un ''FC Twente'' pastiprinās pirms Čempionu līgas

Pirms starta Čempionu līgas grupu turnīrā, kurā ''Ajax'' ielozēta kopā ar Madrides ''Real'', ''AC Milan'' un franču klubu ''Auxerre'', Amsterdamas klubs komandas rindas papildinājis ar pieredzējušo somu pussargu Tēmu Tainio, kurš pēdējos piecus gadus spēlēja Anglijas Premjerlīgā, pārstāvot ''Sunderland'', ''Birmingham City'' un ''Tottenham Hotspur''. Transfēru loga izskaņā ''Sunderland'' un 30 gadus vecais futbolists, abpusēji vienojoties, nolēma lauzt līgumu. Šo situāciju uzreiz izmantoja ''Ajax'', Tainio savā īpašumā iegūstot kā brīvo aģentu un noslēdzot līgumu uz vienu gadu. Pats futbolists izteicies, ka šajā darījumā redz tikai pozitīvo, jo atkal varēs strādāt kopā ar komandas galveno treneri Martinu Jolu, ar kuru savulaik strādāts Totenhemā.

''Ajax'' komandai kā brīvais aģents pievienojies arī 31 gadus vecais holandiešu vārtsargs Ronalds Grāflands, kurš iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja ''Vitesse Arnhem'' (lielās komandas rindās šajā laikā neaizvadīja nevienu maču!), bet pirms tam spēlējis arī divos Roterdamas klubos – ''Excelsior'' (2000.-2007.g.) un ''Feyenoord'' (1998.-2000.g.). Grāflands esot ņemts tāpēc, ka Amsterdamas komandas otrais numurs Kenets Vermērs (24) pirms kāda laika treniņā sarāvis Ahilleja cīpslu, izkrītot no ierindas uz ilgu laiku. ''Biju jau apsvēris domu pāriet uz amatieru futbolu, ņemot vērā pēdējās divas sezonas. Taču, kad man piezvanīja ''Ajax'', sapratu, ka šo iespēju nedrīkst laist vaļā. Man mērķis ir atkal izbaudīt futbolu,'' tā Grāflands.

Tikmēr valsts čempiones ''FC Twente'' rindas uz vienu gadu papildinājis pieredzējušais holandiešu pussargs Denijs Landzāts. 34 gadus vecais futbolists, kurš savulaik aizvadījis arī 38 spēles Nīderlandes izlasē, kopš 2008. gada janvāra pārstāvēja citu Nīderlandes klubu Roterdamas ''Feyenoord'', bet pirms tam divas sezonas spēlēja Anglijas Premjerlīgas vienībā ''Wigan Athletic''. Šovasar Landzāts kļuva par brīvo aģentu, bet pirms transfēru loga aizvēršanās brīdim pēdējās nedēļas trenējās kopā ar ''Twente''. Enšēdes klubā Landzātu saredz kā iespējamo Kotdivuāras izlases pussarga Čeika Tiotē (24) aizstājēju, kurš pārcēlies uz ''Newcastle United''.

Jāatzīmē, ka starpsezonā čempioni, kuri Čempionu līgas grupu turnīrā spēlēs pret pašreizējo kausa īpašnieci ''Inter'', Brēmenes ''Werder'' un Totenhemas ''Hotspur'', Nīderlandē tērējuši visvairāk. Izdevumi jaunu spēlētāju iegādē sastādījuši (''tikai'') 11 miljonus, taču komandai pievienojušies tādi spēlētāji kā Marks Janko (27, Austrijas līgas pēdējo gadu labākais uzbrucējs, Austrijas izlasē 16 spēlēs septiņi gūti vārti) un zviedru uzbrūkošā tipa pussargs Emirs Bajrami (22), kurš šogad debitējis Zviedrijas izlasē (piecās spēlēs vieni vārti). Savukārt pārdodot Tiotē un Roniju Stamu (26, ''Wigan''), abus aptuveni par četriem miljoniem, kā arī Marku Arnautoviču (21, ''Werder'') par 6,5 miljoniem, klubs pat palicis plusos.

''Vitesse Arnhem'' turpina pieaicināt Anglijas Premjerlīgas spēlētājus

Pagājušajā mēnesī jau vēstījām, ka Nīderlandes kluba ''Vitesse Arnhem'' rindas uz īres nosacījumiem papildinājuši divi Londonas ''Chelsea'' jaunie spēlētāji – serbu pussargs Nemanja Matičs (22) un serbu aizsargs Slobodans Rajkovičs (21). Gan Matičam (''Chelsea'' rindās kopš pērnā gada), gan Rajkovičam (kopš 2007.g.) arī šosezon noteikti nebūtu iespēja izkarot vietu aristokrātu pamatsastāvā, tāpēc tika nolemts, ka pieredzes gūšanas nolūkos abi jaunie spēlētāji tiks izīrēti. Jāatzīmē, ka Rajkovičs jau divas reizes ticis izīrēts Nīderlandes klubiem – 2007./2008.g. sezonā serbs spēlēja ''PSV'', bet pēcāk divas sezonas – ''FC Twente'' (šogad izcīnīts čempiontituls).

Tāpat Ārnhemas komandai, kura pagājušajā sezonā ieņēma vien 14. vietu, līdz sezonas beigām uz īres nosacījumiem pievienojies vēl viens ''Chelsea'' sistēmas futbolists – 18 gadus vecais horvātu vārtsargs Matejs Delačs. Jāatzīmē, ka Horvātijas U-20 izlases vārtsargs tika izsaukts arī uz Horvātijas lielās izlases diviem 2010. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas mačiem. Ar Londonas klubu Delačs parakstīja piecu gadu līgumu pagājušā gada septembrī. 2009./2010. gada sezonu futbolists pavadīja Horvātijas klubā ''Inter Zaprešic''.

Savukārt no cita Londonas kluba ''Arsenal'', Ārnhemas komanda uz vienu gadu izīrēs holandiešu uzbrūkošā tipa pussargu/uzbrucēju Naseru Baraziti. 20 gadus vecais futbolists, Nīderlandes U-21 izlases spēlētājs, ''Arsenal'' pārstāv kopš 2007. gada, kad Londonas klubs pārpirka viņu no Nīderlandes kluba ''NEC Nijmegen''. 2008./2009. gada sezonā spēlētājs tika izīrēts ''Derby County'', kur 30 mačos guva vienus vārtus. Starpsezonā interesi par Baraziti izrādīja arī Spānijas šīs sezonas jaunpienācēja ''Hercules''. Tāpat spēlētājs bijis uz pārbaudes laiku Glāzgovas ''Rangers''.

Izmantotie resursi:
Ajax
FCUpdate.nl Voetbalnieuws, foto's, video's,...
Sky Sports | Sport News

     [+] [-]

, 2010-09-09 18:32, pirms 14 gadiem
Labākais papildinājums katrā ziņā ir Ajax - Tainio. Ļoti labs spēlētājs ar labu EPL pieredzi. Ajax komandai stipri noderēs, spēlējot pret visiem savas grupas grandiem. Arī Vitesse komandai labi papildinājumi, ņemot vērā komandas reitingu līgā. Katrā ziņā visi četri spēlētāji ir ļoti talantīgi. Ne velti Chelsea un Arsenal sistēmas. Ja pratīs izmantot, var sasniegt labus rezultātus. Taču es šaubos, ka Landzāts spēs aizvietot Tiotē Twente komandā. Varbūt kļūdos. Kādreiz bija tiešām ļoti labs spēlētājs, taču vecums nevar neatstāt iespaidu uz sniegumu (ar izņēmumiem). Taču viņa lielā pieredze komandai var nākt par labu. Lai veicas!