Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Spaleti: "Halks bija fantastisks; Deņisovam pašam jātiek galā ar problēmām"

Agris Suveizda

Spaleti: "Halks bija fantastisks; Deņisovam pašam jātiek galā ar problēmām"
Halks
Foto: AP/Scanpix

Krievijas futbola kluba Sanktpēterburgas "Zenit" galvenais treneris Lučāno Spaleti intervijā Sport-Express izteicās, ka tas nav atkarīgs no viņa, kad ierindā atgriezīsies Igors Deņisovs, kurš izrādīja neapmierinātību ar Halku un Aksela Vitsela iegādi. Spaleti teica, ka Deņisovs pats šo situāciju radīja un ka viņam pašam no tās arī ir jātiek ārā, tāpēc Spaleti nevarot prognozēt, kad 28 gadus vecais pussargs atgriezīsies sastāvā.

"Kā visi redzējāt, allaž esam ļoti nopietni rēķinājušies ar Deņisovu. Ja pamanījāt, sastāva pastiprināšanas procesā nekad neapšaubījām Igora pozīcijas un nenopirkām balsta pussargu. Jā, nopirkām Akselu Vitselu, taču viņš ir centra pussargs, kurš vairāk uzbrūk. Kā treneris neapšaubīju Deņisovu, un pa visu šo laiku viņš aizvadīja gandrīz visus mačus. Taču, ja komanda aizvada tik daudz spēļu, ir pilnībā normāli, ja kādu nomaini, veic rotāciju - arī, lai atpūtinātu spēlētājus," teica Spaleti. "Kas attiecas uz Igora mentalitāti un viņa galvu, viņam ir satriecošas rakstura īpašības. Un visu šo laiku ļoti nopietni rēķinājāmies ar viņu. taču tad notika situācija, kuru radīja viņš pats un no kuras viņam pašam jātiek ārā. Esmu to jau teicis."

"Tā ir pilnīgi normāla situācija, ka ir vajadzīgs laiks, lai jaunos spēlētājus labāk iepazītu. Taču, ja esošie spēlētāji domā, ka jaunu futbolistu ierašanās var radīt problēmas, tad šīs problēmas arī radīsies," Spaleti turpināja. "Halks ir fantastisks spēlētājs. Klubs mums deva iespēju strādāt, deva iespēju iegūt vēl vienu lielu spēlētāju. Taču jums ir taisnība, kad sakāt, ka komandā ir nepieciešams balanss un līdzsvars. Protams, sākumā vienmēr centies strādāt pie tā, lai spēlētājs pēc iespējas pilnvērtīgāk iekļautos šajā balansā. Tāpēc tā ir tiesa, ka Halks pret Milānu aizvadīja labu spēli un radīja daudz briesmu pretinieku vārtiem. Taču tai pašā laikā arī ir tiesa, ka pirmajās 20 minūtēs briesmas radīja Milāna. Un tas nozīmē, ka mūsu aizsargi un pussargi netika galā ar Milānas uzbrukuma darbībām. Tāpēc mums bija nepieciešama palīdzība arī no uzbrūkošā plāna spēlētajiem."

"Uzbrucējam svarīgu lomu spēlē gūtie vārti, bet svarīgi ir ne tikai tie. Svarīgi ir arī tas, kā komanda darbojas, kad uzbrucējs ir laukumā. Pirmajā gadā, kad strādāju Romā, manā rīcībā bija trīs futbolisti - Antonio Kasāno, Frančesko Toti un Vinčenco Montella. Iepriekšējā sezonā viņi kopā guva 44-45 vārtus, bet komanda tikai priekšpēdējā kārtā saglabāja vietu "A Sērijā". Visi runāja, ka Romai bija labākais uzbrukums čempionātā, bet tā taču bija uz izkrišanas robežas. Un pēc tam iznāk, ka šie trīs futbolisti ir spēcīgi, ir malači, bet pārējie septiņi ir vainīgi visās neveiksmēs? Nē. Ir jāatrod līdzsvars un balanss.

Rezultāti ir atkarīgi no tā, kā komanda darbojas laukumā, nevis no tiem, kas gūst vārtus. Bet piekrītu visiem mūsu līdzjutējiem un speciālistiem, kuri augstu vērtēja Halka darbības. Viņš aizvadīja fantastisku spēli Un vēlreiz vēlos pateikties Djukovam un Milleram par to, ka atveda šo futbolistu," teica Spaleti. "Zenit" teicami iesāka sezonu, uzvarot pirmajās četrās Krievijas Premjerlīgas spēlēs, taču tagad pēdējās deviņās spēlēs, ieskaitot Eirokausus, izcīnījusi tikai divas uzvaras un piedzīvojusi četrus zaudējumus. "Zenit" Premjerlīgas tabulā ar 18 punktiem desmit spēlēs ieņem tikai septīto vietu, no līderes Mahačkalas "Anzhi" atpaliekot par pieciem punktiem. Čempionu līgā "Zenit" ar zaudējumiem abās spēlēs ieņem pēdējo ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

     [+] [-]

, 2012-10-05 17:49, pirms 12 gadiem
Zenitam jāsāk vākt punktus, ka pat netiks LE turnirā