Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Suaress atzīts par gada labāko spēlētāju Nīderlandē

Suaress atzīts par gada labāko spēlētāju Nīderlandē
Luiss Suaress ar skaisto balvu
Foto: AFP/Scanpix

Urugvajas izlases uzbrucējs Luiss Suaress, kurš pārstāv Nīderlandes klubu Amsterdamas ''Ajax'', papildinājis savu kolekciju ar kārtējo individuālo trofeju.

Proti, šoreiz ''Ajax'' komandas kapteinis atzīts par gada labāko spēlētāju Nīderlandē. Otro vietu šajā balsojumā ieņēma ''FC Utrecht'' beļģu uzbrūkošā tipa pussargs Driss Mertens (23), savukārt trešajā vietā ierindojās Suaresa komandas biedrs, Nīderlandes izlases pussargs Demijs de Zēvs (27). Balvu ''Gada atklājums'' savā īpašumā ieguva vēl viens ''Ajax'' spēlētājs – talantīgais un perspektīvais Nīderlandes izlases labās malas aizsargs Gregorijs van der Vīls (22), bet par gada labāko tiesnesi tika atzīts 55 gadus vecais holandiešu soģis Relofs Ljunge.

Par gada labāko spēlētāju Nīderlandē Suaress nav izvēlēts nejauši, pat neskatoties uz to, ka pagājušajā sezonā viņa pārstāvētā komanda nespēja izcīnīt valsts čempiontitulu (kā zināms, par čempioni kļuva ''FC Twente'' futbolisti, kuri sezonas noslēgumā apsteidza ''Ajax'' tikai par vienu punktu). Proti, 23 gadus vecais futbolists aizvadītajā sezonā Nīderlandes čempionātā "Eredivisie" guva 35 vārtus 33 mačos (tuvākajam sekotājam Braianam Ruisam no ''FC Twente'' 24 vārti), bet visu turnīru ietvaros viņa kontā pagājušajā sezonā 49 vārti 48 spēlēs.

Pie tam Suaress, kurš otro gadu pēc kārtas ticis atzīts arī par ''Ajax'' labāko spēlētāju, palīdzēja komandai triumfēt Nīderlandes kausa izcīņā, finālā divu spēļu summā pārliecinoši ar rezultātu 6:1 pārspējot Roterdamas ''Feyenoord''.

Vēl jāatgādina, ka Čempionu līgas grupu turnīrā ''Ajax'' ielozēta G grupā kopā ar Madrides ''Real'', ''AC Milan'' un franču klubu ''Auxerre''.

Izmantotie resursi:
FCUpdate.nl Voetbalnieuws, foto's, video's,...

  +3 [+] [-]

, 2010-09-03 16:17, pirms 14 gadiem
Pelniiti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: sanorin

  +3 [+] [-]

, 2010-09-03 16:27, pirms 14 gadiem
sanorin rakstīja: Kāpēc bota ir kā balva? Varbūt labāk derētu roka un bota?
Stūlbs joks.

  -4 [+] [-]

, 2010-09-03 16:31, pirms 14 gadiem
nu labaku niderlandes komanda netrast..

malacis.

     [+] [-]

, 2010-09-03 17:06, pirms 14 gadiem
Var jau, protams, jokot, ka balvā vajadzēja būt zeltītam vārtsarga cimdam, bet, runājot par aizvadīto sezonu "Eredivisie", Suaress neapšaubāmi bija spožākais spēlētājs. Jau tad bija sajūta, ka PK viņš paveiks lielas lietas...nu, tas gan attiecas tikai uz vārtu gūšanas iemaņām. Lielisks uzbrucējs.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-03 17:19, pirms 14 gadiem
pelnīti

  +1 [+] [-]

, 2010-09-03 17:23, pirms 14 gadiem
viņam tur vispār konkurence bija?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-09-03 17:53, pirms 14 gadiem
mazais esporta lietotājs rakstīja: vēl neesi ticis pāri Suarsea lieliskajam seivam?
Domāju, ka šis fakts vilksies viņam līdzi tik pat ilgi kā Maradonas zelta roka, kam angļi nav tikuši pāri vēl šobaltdien.
Kas attiecas uz mani, tad manās acīs Suaress savu sodu par nesportisko rīcību jau saņēma, jo pie medaļām Urugvaja tā arī netika - kārējā 4.vieta. Žēl vienīgi Forlana, kurš bija pelnījis daudz daudz vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-03 18:57, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Domāju, ka šis fakts vilksies viņam līdzi tik pat ilgi kā Maradonas zelta roka, kam angļi nav tikuši pāri vēl šobaltdien.
Kas attiecas uz mani, tad manās acīs Suaress savu sodu par nesportisko rīcību jau saņēma, jo pie medaļām Urugvaja tā arī netika - kārējā 4.vieta. Žēl vienīgi Forlana, kurš bija pelnījis daudz daudz vairāk.
kādu sodu? spēlētājs rīkojās tīri instinktīvi, nebija tā, ka sēdēja ģerbtuvē un izplānoja, ka tā rīkosies.. ja tādas lietas reglamentā nav atrunātas, tad par kādiem sodiem var iet runa??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-03 23:25, pirms 14 gadiem
mazais esporta lietotājs rakstīja: Suaresa sods bija sarkanā kartiņa...un domājams, ka tava nosauktā ceturtā vcietā ir diezgan augsts sasniegums priekš Urugvajas izlases un nosaukt to par kārtējo ceturto vietu ir vairāk nekā stulbi, ņemot vērā cik senā pagātnē Urugvajai bijuši augsti sasniegumi PK...
Sarkanā kartīte un liegta iespēja palīdzēt izlasei cīņā par iekļūšanu finālā.
Jā, trešā 4.vieta pēc kārtas, atskatoties uz visām reizēm, kad iekļūts pusfinālā. Urugvajai jau nu nav jāsūdzas par futbola tradīcijām. Pēdējā 4. vieta bija 1970 gadā. Un nav jau būtiski, kad šī vieta izcīnīta, jo tā jebkurā gadījumā apliecina faktu, ka pēdējās 2 PK finālturnīra spēlēs piedzīvots zaudējums.
Urugvaja šogad bija pietiekami spēcīga, bet pusfinālā iekļuva tikai pateicoties nesportiskai Suaresa rīcībai. Bet, kā redzējām, Dievs nav mazais bērns.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-03 23:28, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Urugvaja šogad bija pietiekami spēcīga, bet pusfinālā iekļuva tikai pateicoties nesportiskai Suaresa rīcībai. Bet, kā redzējām, Dievs nav mazais bērns.
Tak beidz fufelizēt, kāds tur vēl Dievs.
Ganieši dabūja FK pēc daiva un FK izpildes laikā bija aizmugure.
Tā kā tiesības spēles beigās izpildīt pendeli bija nepelnīta dāvana tieši āfrikāņiem.
Žēl, man jau patika, kā viņi (ganieši) spēlē, bet, ja reiz apspried epizodi, tad vismaz nenoklusē visu un izvērtē objektīvi.

     [+] [-]

, 2010-09-03 23:29, pirms 14 gadiem
kapeika rakstīja: kādu sodu? spēlētājs rīkojās tīri instinktīvi, nebija tā, ka sēdēja ģerbtuvē un izplānoja, ka tā rīkosies.. ja tādas lietas reglamentā nav atrunātas, tad par kādiem sodiem var iet runa??
Reglamentā tādas lietas ir atrunātas - tiešā sarkanā kartīte un jāizlaiž nākamā spēle. No ētikas viedokļa tā bija nesportiska rīcība un tas ir fakts. Katru dienu šādus gājienus negadās redzēt. Daži to sauc par varoņdarbu, bet tad jau par tādu var nosaukt arī jebkuru pēdējās cerības sodu.

     [+] [-]

, 2010-09-03 23:31, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Tak beidz fufelizēt, kāds tur vēl Dievs.
Ganieši dabūja FK pēc daiva un FK izpildes laikā bija aizmugure.
Tā kā tiesības spēles beigās izpildīt pendeli bija nepelnīta dāvana tieši āfrikāņiem.
Žēl, man jau patika, kā viņi (ganieši) spēlē, bet, ja reiz apspried epizodi, tad vismaz nenoklusē visu un izvērtē objektīvi.
Nav tādu apstākļu, kas attaisnotu nesportisku rīcību. Ja Tu esi gatavs uz šādu rīcību, tad kritika ir tikai pamatota.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-03 23:34, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nav tādu apstākļu, kas attaisnotu nesportisku rīcību. Ja Tu esi gatavs uz šādu rīcību, tad kritika ir tikai pamatota.
Ganieši pirms Suaresa nospēlēja nesportiski (daivs) un pārkāpa noteikumus, izdarot sitienu no aizmugures stāvokļa. Tie ir 2 noteikumu pārkāpumi, bet ganiešus Tu no tās epizodes uztaisi par cietušajiem
Suaresa rīcība nebija nekas vairāk kā jebkurš cits pēdējās cerības sods, bet epizodei līdz tam nemaz nebija jānonāk.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-03 23:38, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Ganieši pirms Suaresa nospēlēja nesportiski (daivs) un pārkāpa noteikumus, izdarot sitienu no aizmugures stāvokļa. Tie ir 2 noteikumu pārkāpumi, bet ganiešus Tu no tās epizodes uztaisi par cietušajiem
Suaresa rīcība nebija nekas vairāk kā jebkurš cits pēdējās cerības sods, bet epizodei līdz tam nemaz nebija jānonāk.
Nesaskatīju tur simulāciju, bet aizmugures stāvokli fiksē līnijtiesnesis.
Bija vai nebija, bet Suaress nospēlēja nesportiski. Pēdējās cerības sods pats par sevi jau ir nesportiska rīcība, bet atvairīt bumbu ar rokām uz vārtu līnijas ir nesportiskuma kalngals. Man ar to pietika, lai mainītos domas par šo spēlētāju.
Un man, protams, prieks, ka Urugvaja zaudēja atlikušās spēles. Man vairs nav nekāda kreņķa uz Suaresu, jo viņš savu mācību jau guva...vismaz es tā ceru.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-03 23:41, pirms 14 gadiem
Nu protams, sportiskāk ir vnk nopirkt tiesnesi

  -1 [+] [-]

, 2010-09-03 23:46, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Nu protams, sportiskāk ir vnk nopirkt tiesnesi
Pārspīlējums? Ok
Pēc šīs situācijas es vienkārši izdarīju vispārinājumu par Suaresa rīcību līdzīgās situācijās.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-03 23:51, pirms 14 gadiem
Būtu vienkārši dīvaini, ja tā nebūtu noticis. Suaress ir vienkārši monstruāls pēdējā laikā. Viens no labākajiem uzbrucējiem pasaulē šobrīd.

     [+] [-]

, 2010-09-04 00:04, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Pārspīlējums?
Nē, mājiens

     [+] [-]

, 2010-09-04 00:33, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Nē, mājiens
Ā, tagad sapratu ironiju un tās virzienu
Bet es jau nesaku, ka šmaukšanās ir sportiska. To man gan nevar piešūt.